MitID erstatter NemID d. 31. oktober 2022 – Alt du skal vide om udfasningen.

MitID erstatter NemID d. 31 oktober 2022 – Alt du skal vide om udfasningen, også ift. nethandel, og hvad det betyder for dig som webshopejer.

Det har længe været et kendt emne, at NemID bliver erstattet af MitID. Men selvom der er blevet snakket og skrevet meget om det, kan det stadig være svært at finde rundt i hvornår man skal gå fra det ene til det andet, også når det kommer til godkendelse af handel på nettet.Man har i længere tid nu benyttet sig af MitID til at få adgang til sin bank og andre offentlige sider, og derfor har mange også haft den tanke, at man slet ikke behøver at beholde sit NemID mere. Men indtil videre skal du stadig bruge dit NemID når du skal godkende en kortbetaling på nettet, da MitID endnu ikke virker her. 

MitID og nethandel

I en overgangsperiode vil der være nogle begrænsninger ift. MitID, når man skal godkende sine kortbetalinger på nettet.

Det er først fra uge 39 i år, at bankerne starter udrulningen af MitID til kortbetalinger, og du vil derfra kunne begynde at bruge MitID på webshops, når kortbetalinger skal godkendes.

For at alle har mulighed for at handle over nettet, har du indtil begyndelsen af 2023 følgende 3 muligheder for godkendelse af kortbetalinger online:

  1. MitID appen
  2. Kombinationen af sms-kode, samt et personligt kodeord, hvis man har en telefon der kan modtage sms. Her skal man oprette sig på Nets hjemmeside (Opret dig her)
  3. Mobilbetalingsløsninger, som f.eks. MobilePay, hvis webshoppen modtager dette.

Det er derudover ikke muligt at benytte sig af MitID kodeviser eller kodeoplæser, før begyndelsen af 2023. 

Hvornår stopper NemID så, og hvad gør jeg med det?

  • Du kan benytte dig af din NemID nøgleapp og nøgleviser indtil den 31. oktober 2022. Derefter stopper bankerne helt med at benytte NemID til net- og mobilbank, samt kortbetalinger ved handel på nettet.

Dog er det også vigtigt at vide, at hvis du bliver bedt om at opdatere dine oplysninger i NemID appen, med henblik på at få MitID, og din telefon ikke kan håndtere valideringen, så kan du fortsat benytte dig af NemID appen.I sådan et tilfælde vil du derfor modtage et brev fra Digitaliseringsstyrelsen med yderligere information om hvad du kan gøre. NemID vil netop på baggrund af tilfælde som dette, blive ved med at fungere indtil alle er kommet over på den nye ordning.