Hvad er en indsigelse og hvordan bør du forholde dig til den?

Indsigelser, interview, pensopay, Ceciliea

Interview: Ceciliea, pensopay

Ordet “indsigelse” kan måske virke skræmmende for dig som webshopejer. Måske du også er i tvivl om hvad en indsigelse egentlig er. Derfor har vores interne ekspert, Ceciliea, hjulpet med at klargøre hvad indsigelser er, samt hvad du skal gøre som webshopejer, hvis du modtager en indsigelse mv. 

Hvad er en indsigelse spørger du nok? Nu skal du høre. Hvis du, som kortholder, har købt noget på en webshop og ikke har modtaget varen efter forsøgt dialog med webshoppen, så kan du lave en indsigelse. Dét at lave en indsigelse er en måde hvorpå, du kan erklære din uenighed. Det gælder også køb med dit betalingskort som du ikke er bekendt med. I sådan en situation skal du kontakte din bank. Banken kontakter Visa og Mastercard på vegne af dig og opretter en indsigelse. Denne indsigelse lander ultimativt hos webshoppen.

Når webshoppen modtager en indsigelse, har den en forpligtelse til at frembringe dokumentation i sagen, hvorefter Visa og Mastercard vurderer, hvorvidt der er hold i indsigelsen. 

Hvordan afgøres sagen?

“Ofte kan man afgøre hvad der er hændt ved at kigge på track&trace, ordrebekræftelse eller leveringsbekræftelse mv.” forklarer Ceciliea.

“Vi ser først indsigelsen hos pensopay når den ér blevet lavet. Vi bliver kontaktet af indløserbanken og kontakter efterfølgende vores kunde, altså webshopejeren. Det er vigtigt at man som webshopejer forholder sig til indsigelsen og fremsender den efterspurgte dokumentation,”

– Ceciliea Poulsen, pensopay.

Hvis du som kortholder oplever at bestille en vare som du ikke modtager – skal du kontakte webshoppen. Som udgangspunkt kan det løses mellem webshoppen og kortholder. Dog kan du som kortholder, hvis I ikke kan nå til enighed, lave en indsigelse. 

Men en indsigelse bør være sidste udvej og aldrig kortholders første tilgang til sagen.

Hvad koster en indsigelse?

At få en indsigelse koster DKK 240 i gebyr for webshoppen, uanset hvilken part der vinder sagen. I nogle tilfælde kan gebyret være højere afhængig af om det er en højrisiko forretning. 

Udover gebyret kan webshoppen risikere at skulle sende produktet på ny eller tilbagebetale kortholder. Dét at modtage indsigelser er en risiko i e-commerce branchen. Heldigvis sker det sjældent – men det er vigtigt, at webshoppen tager det seriøst, såfremt uheldet er ude og man modtager en indsigelse.

Cecilie / pensopay

Tips til at undgå at få indsigelser

Eftersom at indsigelser ofte sker grundet svindel eller på anden vis misbrug af kortdata, er der nogle helt simple ting man som webshoppen kan gøre for at undgå at modtage indsigelser senere. 

Nedenstående trin bør man tjekke, hvis en ordre virker mistænkelig eller på anden vis giver anledning til at tro, at der er tale om en svindel transaktion:

  1. Tjek hvilket land betalingskortet er registreret i
  2. Tjek hvilket land der er bestilt til
  3. Tjek at navn, mail, adresse mv. stemmer overens
  4. Tjek at faktureringsadresse og leveringsadresse stemmer overens
  5. Tjek om ordren er bekræftet med 3D Secure – f.eks. MitID

Hvis du, efter at have tjekket ovenstående, stadigvæk har den mindste tvivl – kontakt da din kunde. Ring evt. til kunden og bed vedkommende bekræfte sit køb på skrift, såfremt købet er gjort bevidst. 

Hvis ikke kunden kan bekræfte det, kan du nå at annullere ordren og evt. anbefale kunden at kontakte sin bank.

“Brug altid din sunde fornuft og kig en ekstra gang,”

– Ceciliea Poulsen, pensopay.

3D Secure er for alle parters sikkerhed

Når man handler med sit betalingskort for 225,- eller derover online, skal man igennem 3D Secure. 

Denne metode mindsker risikoen for svindel. 3D Secure er dermed en sikkerhed for alle – både for privat forbrugeren samt for webshopejeren. Læs evt. mere om 3D Secure her.

Hvis du ønsker at læse mere om indsigelser, kan du læse mere på vores help desk her.

Hos pensopay gør vi naturligvis også brug af 3D Secure på vores transaktioner. 

Tak for forklaringen af hvad en indsigelse er, samt hvad man bør gøre hvis man får en, Ceciliea.

Team pensopay