Vælg de rigtige betalingsmetoder til din webshop

Vælg de rigtige betalingsmetoder til din webshop

Det er vigtigt for konverteringsraten på din webshop, at du vælger de rigtige betalingsmetoder. Det gør du ved at tage udgangpunkt i dine kunder.

For at du kan vælge de rette betalingsmetoder til din webshop, vil vi hos pensopay som regel stille dig 3 spørgsmål for at finde frem til det: Hvor befinder dine kunder sig?, Hvem er dine kunder? og hvilke produkter eller ydelser tilbyder du?

1. Hvor befinder dine kunder sig?

At analysere sin målgruppe kan være et stort arbejde, men det er vigtigt at have styr på inden du laver din webshop. Har du en dybdegående viden om din målgruppe kan du nemlig tilrettelægge og effektivisere dine salgsaktiviteter og markedsføringsaktiviteter.

Derfor skal du først finde ud af hvor dine kunder befinder sig, rent geografisk.

betalingsløsning til dine kunder

Populære betalingsmetoder i Danmark:
Starter du med at satse på det danske marked, som langt de fleste danske iværksættere gør, så skal du have den betalingsmetode der er mest populær i Danmark: hvilket er VISA kortbetaling. Her hos pensopay får du både VISA, Mastercard, VISA/Dankort, Electron og Maestro som standard i din aftale. Derudover er Apple pay også med i vores aftale og kan simpelt blive tilføjet til din gateway.

MobilePay er også svær at komme udenom, da det er det næststørste betalingsmiddel i Danmark. Mange kunder foretrækker i MobilePay fordi det er nemt og de ikke skal til at finde et betalingskort frem. Derfor også fordelagtigt at tilføje det til din webshop.

Fordelagtige betalingsmetoder i udlandet:
Befinder dine kunder sig i udlandet, fx Sverige er det en god idé at tilbyde dine kunder populære svenske betalingsmetoder såsom Klarna og Swish. Vipps, der er det norske svar på MobilePay er derfor en oplagt mulighed at tilbyde dine kunder hvis du sælger til det norske marked.

Vælg de rigtige betalingsmetoder til din webshop

2. Hvem er dine kunder?

Det er en god idé at lave en målgruppeanalyse, så du ved hvem du henvender dig til. Hvilken sektor du vil sælge dit produkt til.

Der findes 3 sektorer:

  • Privatsektoren (B2C)
  • Virksomhedssektoren (B2B)
  • Den offentlige sektor (B2G)

Privatsektor (B2C):
B2C eller Business to consumer er den største sektor. Det kan være meget forskellige betalingsmetoder du skal have alt afhængig af din sektor. Hos pensopay hjælper vi kunder indenfor alle slags sektorer, så vi skal nok hjælpe dig med den rette løsning.

Til B2C virksomheder vil vi foreslå vores standard kortbetalingsmetoder + mobilepay evt. Anyday, hvis du ønsker at være med på de populære afdragsmetoder.

Virksomhedssektor (B2B):
Virksomhedssektoren hvor du sælger som leverandør eller andet, er købet ofte mere kompleks og priser og kvantiteter er ofte højere end ved B2C. Det er ikke her du fx laver et køb med mobilen eller et swipe på MobilePay. Virksomhedskøb bliver ofte foretaget med virksomhedskort.

Derfor vil vi umiddelbart anbefale kortbetalinger, apple pay eller google pay.

Offentlige sektor (B2G):
Salg til den offentlige sektor er ofte meget forskelligt alt efter hvilken branche du sælger til. Det kan både være fordelagtigt at have noget nemt som MobilePay eller de mere almindelige kort-betalingsmetoder. Det kan også være du i stedet skal have en helt tredje mulighed. Vi guider dig som altid, så du får den helt rigtige løsning.

3. Hvilke produkter eller ydelser tilbyder du?

Uanset hvad du sælger er det en god idé at have en forståelse af dit produktkategori og prisklasse.

Det betyder nemlig også noget for hvilken betalingsmetode du skal vælge.

betalingsmetoder pensopay

High-End eller Fast Fashion

Sælger du high-end produkter eller komplekse produkter med en højere prisklasse, såsom større møbler eller dyre kurser, kan det være fordelagtigt at du kan tilbyde dine kunder en delbetalingsmetode som fx Anyday. På den måde giver du dine kunder mulighed for at købe nu og få glæde af dine ting, mens de betaler af på dem, uden ekstra omkostninger.

Produktkategorier som mad eller fast fashion er mere impulskøb og kræver ikke de store overvejelser, hvorfor en mulighed som almindelig kortbetaling eller MobilPay klart er nemmest og hurtigst for forbrugeren. På den måde mister du ikke salg pga. en besværlig betalingsproces.

Vær opmærksom på din købsproces

Gør det overskueligt og nemt.

Det er ikke altid det bedste at have alle mulige betalingsmetoder til rådighed på din webshop. Det kan skabe mere forvirring end gavn at have mange forskellige, og derfor er det også som udgangspunkt, bedst at vælge de metoder der giver mest mening for din forretning.

 

Når du har valgt dine betalingsmetoder

Der er ikke noget værre end at have fundet det produkt man virkelig gerne vil have, for derefter at blive mødt af en besværlig betalings-checkout. Derfor er der mange kunder, der inden købet, tjekker din hjemmeside for hvilke betalingsmetoder du udbyder.

Derfor er det altså en rigtig god idé at vise dine kunder hvilke betalingsmetoder du tilbyder, på din webshop.

Vælg de rigtige betalingsmetoder

Tøv ikke med at kontakte os. Vi gennemgår gerne betalingsmetoder til din forretning sammen med dig.

Team pensopay