Vælg de rigtige betalingsmetoder til din webshop

Vælg de rigtige betalingsmetoder til din webshop

Det er vigtigt for konverteringsraten på din webshop, at du vælger de rigtige betalingsmetoder. Det gør du ved at tage udgangpunkt i dine kunder.

Det er afgørende for at optimere konverteringsraten på din webshop, at du nøje overvejer og vælger de mest passende betalingsmetoder. En høj konverteringsrate betyder, at en større del af de besøgende på din hjemmeside ender med at foretage et køb. Her spiller valget af betalingsmetoder en central rolle i processen.

For at træffe det bedste valg, er det essentielt at forstå dine kunders præferencer og behov. Dette indebærer at undersøge, hvilke betalingsløsninger de finder mest tiltalende og betryggende at bruge. Ved at tilbyde de betalingsmetoder, som dine kunder foretrækker, kan du markant forbedre deres købsoplevelse, hvilket ikke kun kan øge din konverteringsrate men også bidrage til at opbygge loyalitet over for din webshop.

Vi vil hos pensopay derfor som regel stille dig 3 spørgsmål for at finde frem til de rette betalingsmetoder:

  1. Hvem er dine kunder?
  2. Hvor befinder dine kunder sig?
  3. Hvilke produkter eller ydelser tilbyder du?
Vælg de rigtige betalingsmetoder til din webshop
Hver er dine kunder?

1. Hvem er dine kunder?

At analyser sin målgruppe kan være et stort arbejde, men det er vigtigt at have styr på inden du lancerer din webshop. Har du en dybdegående viden om din målgruppe, kan du nemlig tilrettelægge og effektivisere dine salgsaktiviteter og markedsføringsaktiviteter.

Her er det bl.a. essentielt at du kender dine kunders demografiske forhold, deres adfærdsmønstre ifm. køb samt hvilken sektor dine kunder befinder sig i.

Der findes 3 sektorer:

  • Privatsektoren (B2C)
  • Virksomhedssektoren (B2B)
  • Den offentlige sektor (B2G)

Privatsektor (B2C):
B2C eller Business to consumer er den største sektor. Det kan være meget forskellige betalingsmetoder du skal have alt afhængig af din sektor. Hos pensopay hjælper vi kunder indenfor alle slags sektorer, så vi skal nok hjælpe dig med den rette løsning.

Til B2C virksomheder vil vi foreslå vores standard kortbetalingsmetoder + mobilepay evt. Anyday, hvis du ønsker at være med på de populære afdragsmetoder.

Virksomhedssektor (B2B):
Virksomhedssektoren hvor du sælger som leverandør eller andet, er købet ofte mere kompleks og priser og kvantiteter er ofte højere end ved B2C. Det er ikke her du fx laver et køb med mobilen eller et swipe på MobilePay. Virksomhedskøb bliver ofte foretaget med virksomhedskort.

Derfor vil vi umiddelbart anbefale kortbetalinger, apple pay eller google pay.

Offentlige sektor (B2G):
Salg til den offentlige sektor er ofte meget forskelligt alt efter hvilken branche du sælger til. Det kan både være fordelagtigt at have noget nemt som MobilePay eller de mere almindelige kort-betalingsmetoder. Det kan også være du i stedet skal have en helt tredje mulighed. Vi guider dig som altid, så du får den helt rigtige løsning.

2. Hvor befinder dine kunder sig?

Af en målgruppeanalyse er det også vigtig vide hvor dine kunder befinder sig. Dette indebærer både deres online tilstedeværelse – hvilke medier bruger målgrupperne mest?

Derudover skal man også vide hvor de befinder sig, rent geografisk.

Vælg de rigtige betalingsmetoder til din webshop
Hvor befinder dine kunder sig?

Populære betalingsmetoder i Danmark:
Starter du med at satse på det danske marked, som langt de fleste danske iværksættere gør, så skal du have den betalingsmetode der er mest populær i Danmark: hvilket er VISA kortbetaling. Her hos pensopay får du både VISA, Mastercard, VISA/Dankort, Electron og Maestro som standard i din aftale. Derudover er Apple Pay også med i vores aftale og kan simpelt blive tilføjet til din gateway.

MobilePay er også svær at komme udenom, da det er det næststørste betalingsmiddel i Danmark. Mange kunder foretrækker MobilePay fordi det er nemt og de ikke skal til at finde et betalingskort frem. Derfor er det også fordelagtigt at tilføje det til din webshop.

Fordelagtige betalingsmetoder i udlandet:
Befinder dine kunder sig i udlandet, fx Sverige er det en god idé at tilbyde dine kunder populære svenske betalingsmetoder såsom Klarna og Swish. Vipps er det norske svar på MobilePay og er derfor en oplagt mulighed at tilbyde dine kunder, hvis du sælger dine produkter eller ydelser til det norske marked.

Vælg de rigtige betalingsmetoder til din webshop
Hvilke produkter eller ydelser tilbyder du?

3. Hvilke produkter eller ydelser tilbyder du?

Uanset hvad du sælger er det en god idé at have en forståelse af dine produktkategorier og prisklassen af disse.

Det spiller nemlig en betydelig rolle for, hvilke betalingsmetoder der passer bedst til din forretning.

High-End eller Fast Fashion

Sælger du high-end produkter eller komplekse produkter med en højere prisklasse, såsom større møbler eller dyre kurser, kan det være fordelagtigt for din forretning, at du kan tilbyde dine kunder en delbetalingsmetode som fx Anyday. Derved giver du dine kunder mulighed for at købe nu og få glæde af dine ting, mens de betaler af på dem, uden ekstra omkostninger eller gebyrer.

Produktkategorier som fødevarer eller fast fashion er mere impulskøb og kræver ikke de store overvejelser. Her vil en mulighed som almindelig kortbetaling eller MobilPay klart være nemmest og mest ligetil for forbrugeren. På den måde mister du ikke salg pga. en kompliceret og langsommelig betalingsproces.

Vælg de rigtige betalingsmetoder til din webshop
High-end møbler, der oftest indebærer en længere overvejelseproces inden man køber.
Vælg de rigtige betalingsmetoder til din webshop
Fødevarer, der oftest er forbundet med impulskøb.

Vær opmærksom på dine kunders købsproces

Gør det enkelt og overskueligt for dine kunder.

Det er nemlig ikke altid det bedste at have alle mulige betalingsmetoder til rådighed på din webshop. Det kan hurtigt skabe mere forvirring end gavn at have mange forskellige, og derfor er det også som udgangspunkt, bedst at vælge de metoder der giver mest mening for din forretning.

Når du har valgt dine betalingsmetoder

Der er ikke noget værre end at have fundet det produkt man virkelig gerne vil have, for derefter at blive mødt af en besværlig betalings-checkout. Derfor er der mange kunder, der inden købet, tjekker din hjemmeside for hvilke betalingsmetoder du udbyder.

Derfor er det altså en rigtig god idé at vise dine kunder hvilke betalingsmetoder du tilbyder, på din webshop.

Vælg de rigtige betalingsmetoder

Tøv ikke med at kontakte os. Vi gennemgår gerne betalingsmetoder til din forretning sammen med dig – så du

Team pensopay