Dagen hvor du hylder dig selv! Hop med på Singles Day

Singles day

Den 11/11 har nok længe været kendt som bagerens fødselsdag herhjemme i Danmark, men en nyere shopping dag er dog også ved at snige sig ind hos danskerne, nemlig Singles Day.

Singles Day startede i Kina som en dag hvor man fejrer alle singlerne og vil gøre noget ekstra særligt for at hylde dem, ved at lave gode tilbud på en masse varer og oplevelser. Hvad der så startede som en mindre hyldest til singlerne, er blevet til den største shopping dag i Kina, og dagen er også ved at brede sig til resten af verden.

Gennem de seneste par år, er dagen også blevet noget af et hit herhjemme. Det vælter ind med gode tilbud mange steder på nettet, og der er kommet mere og mere fokus på dagen. Singles Day kunne sidste år tage æren for at være den størst omsættende dag i Kina, også større end Black Friday. 

Forventningerne til handlen i år på Singles Day overrasker

Da forventninger til Singles Day ikke har været de store hos flere virksomheder i år, grundet den nuværende inflation, overrasker det derfor, at det tyder på at rekord mange forbrugere forventer at købe på dagen i år, i forhold til sidste år.

Det kan også hænge sammen med at flere pga. det større økonomiske pres der ses for tiden, går på tilbudsjagt op til jul, for også at kunne sparre penge her.

Singles Day 2022

Kilde: Dansk Erhverv

Ser vi så på hvem der i år har størst tilbøjelighed til at handle på Singles Day, er det især de unge mellem 18 og 29 år, hvilket også kan tyde på at den nyere shopping dag i de kommende år har et potentiale for at vokse sig endnu større herhjemme.

Det hænger også meget godt sammen med at man tidligere har forventet at Singles Day på længere sigt kunne komme op på niveau med Black Friday og Cyber Monday herhjemme i Danmark, da man oplever at flere af de store shopping dage der kommer fra udlandet har det med at gro sig fast i dansk shoppe-kultur 
Singles Day 2022

Kilde: Dansk Erhverv

Ser man eksempelvis også på den undersøgelse Dansk Erhverv har udarbejdet i år, omkring kendskabet til Singles Day hos forbrugerne, bliver flere og flere opmærksomme på dagen, hvilket også øger muligheden for salg hos virksomhederne på Singles Day.

Det tyder derfor på at det er endnu en shopping dag der er kommet for at blive, og man kan som virksomhed derfor godt regne med at komme til at stifte bekendtskab med Singles Day i fremtiden også, og måske overveje, at hvis man ikke allerede er hoppet med på bøljen, om man skal så skal overveje dette til næste år