Vi tager del i at klargøre vores unge til erhvervslivet

pensopay elever, vi-tager-del-i-at-klargoere-vores-unge-til-erhvervslivet

Interview: Niklas Terkelsen, Ceciliea Poulsen og Sofie Degn.

Er du i gang med en erhvervsuddannelse? Eller er du virksomhedsejer og overvejer at skabe elevpladser? Vi har talt med tidligere og nuværende elever, for at få svar på, hvorfor de valgte pensopay som elevplads. 

Hos pensopay er vi så heldige at have haft fornøjelsen af flere elever. På nuværende tidspunkt har vi Niklas, og to tidligere elever, Ceciliea og Sofie, som begge er fastansat i dag. Niklas, Ceciliea og Sofie har hver især givet deres syn på, hvad en erhvervsuddannelse har givet dem.

Niklas læser kontor og salg på EUX business ved Campus Vejle og arbejder til dagligt i pensopays salgsafdeling. Sofie er uddannet fra EUX Business ved Campus Vejle med speciale i kontoradministration. Sofie arbejder i dag i pensopays administration og bogholderi afdeling. Ceciliea er uddannet fra EUX Business ved Campus Vejle og har speciale i handel og salg. Ceciliea er i dag en del af vores onboarding team.

vi-tager-del-i-at-klargoere-vores-unge-til-erhvervslivet

Niklas er i gang med en EUX Business hvor han har valgt kontor og salg som speciale. Han er i gang med 2. år af uddannelsen og er færdig til august 2024.  

vi-tager-del-i-at-klargoere-vores-unge-til-erhvervslivet

Sofie tog også en EUX Business og valgte kontor som speciale. Sofie blev færdiguddannet i januar 2023.

vi-tager-del-i-at-klargoere-vores-unge-til-erhvervslivet

Ceciliea tog en EUX Business og blev færdiguddannet i sommeren 2022. Ceciliea har speciale i handel og salg.

EUX, ecommerce og pensopay

Niklas, Ceciliea og Sofie er alle enige i at det har været fedt at kombinere teori og praksis i forbindelse med uddannelsen. Med relevante valgfag har de alle tre tilegnet sig viden gennem studiet, som de nu kan anvende i praksis hos pensopay

“E-commerce og webshopping er vokset meget over de seneste par år, hvilket gør branchen attraktiv. Jeg kommer i berøring med mange forskellige mennesker hver dag – både Dorte på 70 år og unge Mikkel som lige har startet egen webshop. Generelt taler jeg med mange forskellige mennesker, og det synes jeg er vildt fedt!” fortæller Niklas.

Sofie og Ceciliea udtrykker deres enighed og tilføjer, at de tror på, at ecommerce branchen vokser i fremtiden, hvilket betyder at man er sikret sit job i en virksomhed som pensopay

“Jeg synes, at e-commerce branchen er en spændende branche – og den vokser bare år for år. Derudover er det en branche med mange unge mennesker også, hvilket er fedt!”

– Sofie Degn, pensopay 

En verden af muligheder

Niklas arbejder til daglig i salg hvor han udover at sælge pensopay betalingsløsninger, også arbejder med kundesupport og efterkøbsoplevelser. Han følger op på pensopay’s kunder og sikrer sig, at de er tilfredse med den løsning de nu har fået anbefalet. Niklas færdiggør sin uddannelse til august 2024, hvorefter ønsket er, at blive i branchen – og meget gerne hos pensopay, hvis muligheden byder sig. 

Ceciliea er ansat i onboarding teamet. Cecilieas opgave er at læse, gennemgå og godkende alle nye kunder. Det kræver nemlig godkendelse at få en betalingsløsning. Når Ceciliea har godkendt kundernes ansøgning, hjælper hun dem i gang ved at oprette dem i samtlige systemer, så de kan tage løsningen i brug. Udover praktiske opgaver sidder Ceciliea med juridiske opgaver som f.eks. hvidvask, legitimation, læser kundens forretningsmodel mv. Planen for fremtiden er at blive i ecommerce branchen i mange år endnu. “Jeg har altid syntes om branchen – pensopay og generelt ehandelsbranchen vokser. I og med at e-handel vokser, vokser pensopay også.” 

Sofie tager sig af de mange kundehenvendelser vi modtager. Her håndterer hun også fakturering, opsigelser, samt opfølgning på de kunder, som ikke altid betaler til tiden. Sofie ser en spændende fremtid med mange åbne døre. “Der er rig mulighed for at dygtiggøre sig indenfor bogføring og kontor, som er det jeg arbejder med til dagligt. Jeg er fx opsat på i fremtiden at tage kurser og mere efteruddannelse for at opretholde min viden indenfor faget”, tilføjer Sofie.

vi-tager-del-i-at-klargoere-vores-unge-til-erhvervslivet

Ceciliea, Niklas og Sofie spiller bordfodbold i pensopay’s fællesrum, hvor der til dagligt bliver spillet både pool og holdt team møder. 

Fra skolebænken til erhvervslivet

Niklas mener at han kan være med til at påvirke branchen fordi han selv ofte sidder på den anden side som kunde og i den forbindelse konstant får erfaring og viden om hvordan det er at handle online. 

“Jeg vil gerne være med til at forbedre kundens endelige købsoplevelse på webshops. Jeg vil gerne komme med mine forslag og erfaringer og på den måde påvirke branchen.”

– Niklas Terkelsen, pensopay

Ceciliea fortæller, at hun synes hun kan påvirke branchen gennem kunderne. “Vi har andre virksomheder som kunder. Der er mange der kontakter os og spørger hvad der florerer på markedet lige nu – f.eks. hvad folk kan lide at betale med, hvad der trender lige nu mv. Ved at besvare og hjælpe kan vi påvirke branchen gennem vores kunder med vores egen viden. Sommetider bliver vi også spurgt om integrationer, faktureringsprogrammer, shopsystemer eller andet. I den forbindelse kan vi anbefale kunderne, hvilket i sidste ende påvirker kortholderen” Ceciliea Poulsen, pensopay

Styrken i at være faglært

Niklas, Ceciliea og Sofie er alle tre enige i at det er en styrke at være faglært. De har alle fyldt rygsækken med erfaring fra både skolelivet og erhvervslivet. Ligeledes er de enige i, at dét, de hver især har lært på uddannelsen, kan omdannes til praksis nu og anvendes i erhvervslivet. “At være faglært er også vigtigt for at have noget på CV’et, den generelle erfaring mv. Det er aldrig spildt arbejde at tage en uddannelse” tilføjer Sofie.

Vi spurgte alle tre, om de kunne komme med nogle gode råd, til hvis man selv står og skal være elev eller overvejer at blive det:

Tre uundværlige tips:

“Altid spørg dig selv; hvad er det værste der kan ske? Spring ud i det. Fjern paraderne og spring ud i det. Vær ikke bange for at fejle – det lærer du kun af.”

– Niklas Terkelsen, pensopay

“Husk altid på, at du ikke bliver ekspert over natten. Tag ét skridt ad gangen. Du lærer ikke det hele med det samme. Jeg lærer stadigvæk nyt hver dag – komplekse og juridiske ting indenfor pensopay. Man bliver ikke hundrede meter mester på én gang. Tag det stille og roligt, giv den gas og arbejd! Men forvent ikke at du kan det hele med det samme – lær af dine fejl.”

– Ceciliea Poulsen, pensopay

“Ikke dunk dig selv oveni hovedet, hvis du fejler. Forsøg at tage alle de udfordringer du kan – det bliver du kun bedre af – også selvom du skal spørge om hjælp mange gange inden du lykkes. Tag imod alle de udfordringer og opgaver du kan. Hvis du har mulighed for at komme rundt i andre afdelinger, og se hvad resten af virksomheden laver, så gør det!

– Sofie Degn, pensopay

Hvorfor pensopay?

Når man går på en erhvervsuddannelse som Niklas, Ceciliea og Sofie har gjort, er der mulighed for jobdating undervejs. Det vil sige at en række virksomheder møder op på skolen, hvor de studerende har mulighed for at gå rundt og snuse lidt og danne sig et indtryk. Niklas var til jobdating hvor han lynhurtigt faldt over pensopay. Han forklarer at årsagen til han opsøgte pensopay, var fordi de skilte sig ud. 

“Jeg var til jobdating på Campus hvor der var tonsvis af virksomheder. Jeg så Ceciliea, Danny og Pierre. De skilte sig ud fordi de havde pensopay hoodies på og ikke nystrøget jakkesæt. Jeg forelskede mig hurtigt i virksomheden og udtrykket. Jeg så mig selv i det, med det samme. Det var faktisk som kærlighed ved første blik. Jeg kom i praktik i en uge, hvilket gjorde det mere interessant. pensopay søgte ikke elever på daværende tidspunkt hvorfor jeg søgte uopfordret. Jeg kom på deltid i en tidligere fragtafdeling. Det gik godt og jeg blev mere glad for det. Til sidst blev jeg helt irriterende fordi jeg blev ved med at banke på døren hos Danny og Pierre – apropos; hvad er det værste der kan ske? Vi fik åbnet en elevplads i salg. Det er den elevplads jeg sidder i, dagen i dag.” fortæller Niklas smilende.

Ceciliea tilføjer, at hun også havde været til jobdating dengang hun gik i skole. Dog var der ikke noget til jobdating som fangede hende 100%. Hun overvejede at læse videre. En dag kom Cecilieas underviser og fortalte om pensopay som gerne ville holde foredrag fordi de søgte elev.

“Jeg tog med til oplægget og fornemmede hurtigt en fed stemning omkring virksomheden. Derfor prøvede jeg at sende en ansøgning. Jeg blev kaldt til samtale en time senere og har været hos pensopay lige siden.”

– Ceciliea Poulsen, pensopay

Sofie fik i sin tid en elevplads i en økonomiafdeling i en anden virksomhed. Ceciliea og Sofie gik i sin tid i klasse sammen, hvorfor de talte sammen forinden de begge var ansat hos pensopay. Sofie havde udtrykt overfor Ceciliea, at hun søgte en anden praktikplads. Da Ceciliea en dag tilfældigt talte med Pierre om praktikplads mv., kom de til at tale om Sofie som søgte ny. Pierre bad hende søge og så startede Sofie sin praktik på ny hos pensopay per den 1. januar 2021.

vi-tager-del-i-at-klargoere-vores-unge-til-erhvervslivet

Sofie, Ceciliea og Niklas på gåtur i pensopay’s nye lokation; Vejle Stadion midt i den smukke Nørreskov.

“Frihed under ansvar”

Afslutningsvis var det interessant at høre, hvorfor eleverne valgte at blive hos pensopay. Niklas er endnu ikke færdig med sin uddannelse og er stadigvæk elev – men han håber at kunne blive i virksomheden, fordi han synes branchen er spændende. Niklas forklarer at han, udover at være fan af virksomheden generelt, er fan af den gennemsnitlige alder, der hos pensopay er ret lav, og den gode ‘vibe’ pensopay har.

Ceciliea har været hos pensopay i nogle år efterhånden, hvorfor hun også har fulgt virksomhedens vækst tæt. “Jeg kan godt lide, at jeg kan skabe min egen hverdag. Hos pensopay føler jeg, at der er meget frihed under ansvar, hvilket jeg godt kan lide – derfor blev jeg efter endt elevplads” Ceciliea Poulsen, pensopay

Sofie forklarer at årsagen til hun blev var blandt andet grundet det gode arbejdsmiljø og den uformelle tone, som hun vægter højt. “Vi kan alle samles til frokost, der afholdes mange aktiviteter/arrangementer og der er generelt god personalepleje. Ikke nok med det, så har jeg lært så meget de seneste år i forbindelse med min elevplads – det er rart endeligt at kunne bruge det” Sofie Degn, pensopay

Tak for snakken Niklas, Ceciliea og Sofie. Vi er glade for at I er en del af teamet.

Team pensopay

Læs flere nyheder fra os lige her.