Årets forbilleder: Kvindelige iværksættere vi mener du bør kende

kvindelige iværksættere vi mener du bør kende

De kvindelige iværksættere er blevet flere

Danmark er et land der går ind for ligestilling. Vi bestræber os på at skabe ligestilling på arbejdsmarkedet og mange andre steder – vi er der bare ikke helt endnu. På iværksætterscenen mangler der nemlig stadig flere kvinder. Det er stadig et område hvor mændende er langt mere synlige. Det vil vi gerne lave om på, ved at fremhæve danske kvindelige iværksættere, så andre kvinder kan blive inspireret til at gøre det samme.

Se vores bud på de sejeste kvindelige iværksættere her.

Hvor mange iværksættere er kvinder?

Kun 8% af kvinderne i Danmark er nye iværksættere. Det er under OECD-gennemsnittet på 9,3%, som kan ses i tabellen nedenfor.

Sidste år var kun 5% af danske kvinder nye iværksættere og OECD gennemsnittet var kun 8,4%, så på trods af de lave tal er det en fremgang fra sidste år, hvilket vi synes er rigtig positivt.

Andelen af kvinder i alderen 18-64 år i befolkningen, som er nye iværksættere, fordelt på lande indenfor OECD-samarbejdet, 2022/2023. pct:

Nye kvindelige iværksættere iflg OECD

Kilde: Dansk Erhverv

Hvorfor er der så få kvinder, der vælger at blive iværksættere?

I tabellen nedenfor kan du se hvilke barrierer kvinder oplever at have, for at blive iværksætter.

Hvad er de vigtigste årsager til, at du ikke ønsker at starte ny virksomhed indenfor de næste tre år?

Kvindelige iværksættere 2023 barrierer

Kilde: Dansk Erhverv

En af de største grunde til at kvinderne vælger ikke at blive iværksættere, er fordi de ikke føler at de har de rette kompetencer til at være selvstændig. Derudover er alder også en af grundene til at de afholder sig fra det.

Hvordan løfter vi de kvindelige iværksættere?

Iværksættere er vigtige for Danmark. De skaber velstand, økonomisk fremgang og øger beskæftigelsen. Derfor er det vigtigt at få flere danske iværksættere, også de kvindelige.

Ifølge Dansk Erhvervs analyse er kun 27% af danske iværksættere kvinder.

Det kan blandt andet skyldes at der mangler kvindelige rollemodeller og forbilleder.

Det kan godt være at kvinderne har en masse barrierer og usikkerhed og at de derfor ikke tør kaste sig ud i det, men hvis du har set andre gøre det, er du måske ikke nær så usikker. Derfor er det vigtigt med rollemodeller.

arm

I år har 19% af alle iværksættere en kvindelig rollemodel. Dette tal var i 2020 på kun 8%. En stor stigning og projektet må siges at have været en succes.

Kvindelige iværksættere vi mener du bør kende

Det kan godt være at kvinderne ikke får nær så mange investeringer som mandlige iværksættere gør, men kvinderne er gode til at omstille deres investeringer til profitabel omsætning med hele 25% per 100 kr. Dette viser også, at kvinder godt ved hvordan de skal drive forretning og skabe værdi for både dem selv og deres kunder.

En stor udvikling der kan ses inden for de kvindelige iværksættere, er at flere har fået en kvindelig rollemodel i 2023. Tilbage i 2020 havde blot 8% af alle iværksættere en kvindelig rollemodel, mens det i dag er 19%. En stigning på 11% på blot 2 år. En rollemodel i erhvervslivet tjener som sparring for nye iværksættere og er på den måde med til at fjerne den uvished som kan opstå i livet som iværksætter.

Tøv ikke, med at gå efter dine drømme. Danmark har brug for iværksættere, der skal være med til at øge velstanden – uanset kønnet.

Kvindelige iværksættere 2023


Vores bud på kvindelige iværksætter vi mener du bør kende

Vi, hos pensopay ønsker at hylde de kvindelige iværksættere og vi har her givet et bud på nogle af dem vi synes der har gjort sig særlig bemærket både nationalt og internationalt. Kvindelige iværksættere, vi mener du bør kende:

To iværksættere man heller ikke kommer udenom i år, er Anne Stampe og Louise Herning Ellegaard, der tidligere på året deltog i Løvens Hule. De har sidenhen deltaget i podcasten: “I kløerne på” hvor de fortæller om deres begyndelse som iværksætter og om hvad der har inspireret dem. Louise påpeger fx, at man ikke behøver at komme fra CBS for at starte egen virksomhed. Du kan også lære mere om Anne Stampe og hendes vej til succesen og hvem hun sparer med af andre kloge kvinder. Du kan høre podcasten her. 

Hav en skøn dag!

Team pensopay

Hvorfor pensopay?

Hvis du står og mangler en betalingsløsning, så er vi en rigtig god mulighed. Vi er en virksomhed, der altid følger med i hvilke trends der er på vej frem. Det er vigtigt for os at have styr på markedet, så vi ved hvad der er relevant for vores kunder. Du kan læse mere om vores betalingsløsning på www.pensopay.com.

Hvis du allerede har læst nok, så giv et kald på +45 77 344 388 eller skriv til support@pensopay.com så finder vi sammen den bedste løsning for dig!