Alt du behøver at vide om betalingsløsninger

Hvad er en betalingsløsning?

En betalingsløsning giver dig mulighed for at modtage online betalinger via din webshop. Som webshopejer skal du bruge to ting for at kunne modtage online betalinger:

 1. Betalingsgateway
 2. Indløsningsaftale 

Det er disse to dele, som en betalingsløsning består af. Hos pensopay tilbyder vi en løsning, hvor betalingsgateway og indløsningsaftale er samlet i én pakke. Vi tilbyder altså en fuld betalingsløsning. 

Hvordan er det så helt præcist en online betaling finder sted? 

Denne illustration viser, hvad der sker når en betaling gennemføres på en webshop og, hvilken process der skal til for at pengene kommer til webshop-ejeren. 

Betalingsløsning

 1. Kunden gennemfører en betaling på en webshop.
 2. Betalingsgatewayen sender krypteret kortdata til indløser banken 
 3. Indløser banken clearer betalingen – dvs. der tjekkes at kortdata er valide og at der er penge på kortet 
 4. Pengene til betalingen reserveres
 5. Pengene til betalingen hæves 
 6. Pengene sendes til indløser banken 
 7. Pengene sendes til webshop-ejeren 

Med vores produkt står vi for hele denne process, så det skal du slet ikke tænke på. 

Hvad præcist er en betalingsgateway: 

Det er software, der gør det muligt for dine kunder at betale på din webshop. En god betalingsgateway kan håndtere flere betalingsmetoder og flere indløsere. 

Med den rette betalingsgateway gør du det nemt og hurtigt for dine kunder at betale for deres ordrer. Samtidig sørger den for en sikker handel, så dine kunder kan handle trygt på din webshop. 

Der er to ting du bør tjekke op på:

 1. Hvis du har en selvudviklet shop skal du være sikker på at API dokumentationen er god. 
 2. Du bør altid være opmærksom på om en betalingsgateway understøttes af det shopsystem du benytter.

pensopay understøtter 50+ webshop-systemer og du kan se listen her

Hvad er kortindløseren: 

Når kunden taster sine kortdata ind i gatewayen i betalingsvinduet krypteres alt den data og sendes videre til indløseren.

Indløseren er en kortindløser, eller en indløser bank, som udsteder en indløsningsaftale til webshoppen. En indløser er en finansiel institution der har lov til, og ansvar for at, flytte penge mellem kundernes konti og en webshop. Indløsere i Danmark er reguleret af Finanstilsynet.

For at kunne tage imod betalinger på sin webshop skal man indgå en aftale med en indløser. Hvilket f.eks. også kan gøres via en udbyder, som pensopay.

Hos pensopay får du en komplet køreklar betalingsløsning med både gateway og indløser.

Det gør processen både nem og overskuelig for dig som kunde.

Vælg den rette betalingsløsning: 

Når det kommer til en betalingsløsning er der nogle bestemte ting du bør overveje. Det er vigtigt at du har en udbyder du kan stole på, og som kan hjælpe dig når du oplever problemer. Gør dig selv en tjeneste og tjek dine mulige kandidater ud på Trustpilot eller de sociale medier, så du ved hvem du har med at gøre. 

Derudover så handler det om at give dine kunder så mange betalingsmuligheder som muligt, eller i hvert fald de rigtige. Hvordan du bedst finder den rette betalingsløsning kan du læse mere om her

Hør mere eller få et tilbud