Find de bedste leverandører og samarbejdspartnere for dig!

Find de bedste leverandører og samarbejdspartnere for dig!

Hvis man er ny iværksætter eller måske bare nyere webshop ejer, så kan det godt virke lidt uoverskueligt, at få styr på alle de forskellige dele. Det kan være svært at vide, hvilke leverandører og samarbejdspartnere, der er bedst for dig og din webshop. Hvis du går og leger med ideen om at starte en webshop, eller lige er gået i gang, så læs med her. 

Når man bevæger sig ud i nyt terræn, så kan det være svært at vide hvor man skal træde. Det er selvfølgelig altid muligt at spørge andre til råds, men det er nu ikke sikkert, at bare fordi noget fungerer for andre, så fungerer det også for os. Derfor har jeg forsøgt at se på, hvordan vi bedst griber tingene an for at sikre os at vi tager de bedste valg for os og vores forretning. Her snakker jeg specielt om alle de leverandører og samarbejdspartnere man er afhængig af i sin forretning. Hvordan vælger jeg helt præcis de bedste for mig? 

Når man starter en webshop:

Uanset, hvilke elementer man synes der er vigtigst når det kommer til en webshop, så er der nogle der simpelthen bare er nødvendige. Først skal du have en ide og et produkt eller en service som du gerne vil sælge. Dernæst skal du have udviklet en hjemmeside, hvor det er muligt for kunderne at finde rundt og se hvad det er du sælger. 

Når du er nået så langt, så skal du have en betalingsløsning for at kunne modtage penge fra dine kunder. Disse består af to dele: en indløser og en gateway. Nogle firmaer, som os her hos pensopay, har slået disse sammen og tilbyder en samlet løsning. Derudover skal du beslutte, hvilke betalingsmetoder du ønsker at acceptere på din betalingsløsning, og hvordan du gør det kan du læse mere om her. Når du har et produkt, en hjemmeside og en betalingsløsning så behøver du som sådan ikke mere. Du kan vise dine kunder hvad du sælger og modtage penge når de køber. 

I de fleste tilfælde er det dog også en god ide at have en fragtløsning, specielt hvis du har fysiske produkter der skal leveres. Det bliver nok en smule besværligt at selv skulle land og rige rundt for at komme ud med dem. Hvis dit firma stadig er meget småt kan du vente med en integreret løsning. I stedet kan man bare selv tage på posthuset og sende pakkerne, men det er nok begrænset, hvor længe man gider blive ved med det. Der findes heldigvis mange forskellige transportører, som kan integreres direkte på din webshop. Hvis du vil vide mere om fragtløsninger kan du læse med her

Derudover, så er det ofte en god ide at have en opkobling til et bogføringssystem system. Det er et program som f.eks. Dinero, Economic mf. der automatisk bogfører samtlige af dine ordrer på webshoppen. På denne måde undgår du at skulle lave dobbeltarbejde og skulle taste data ind flere steder, da det hele bare er samlet samme sted. Det er super smart og noget man helt sikkert bør overveje, alt afhængigt af hvor stor ens virksomhed er.

Den største faldgrube er helt sikkert dine leverandører og samarbejdspartnere.

Hvor er faldgruberne?

Det virker jo egentlig meget simpelt, og det er det også. Det er slet ikke så kompliceret at starte en webshop, men der er nogle valg, der skal tages. Medmindre man vil sigte efter at være en one-man-army, der skal forsøge at blive ekspert indenfor alle områder, så vil det i nogle tilfælde være nødvendigt at hyre nogle specialister eller outsource på bestemt områder. 

Der er mange forskellige udbydere af de fleste ting, og derfor skal du finde dem der passer bedst til dig. Når  man skal vælge leverandører og samarbejdspartnere er det vigtigt at man forventningsafstemmer. Det er efterhånden længe siden det blev konkluderet at billigt ikke altid er bedst. Jeg er her ikke for at fortælle dig, hvad der gør nogen til de bedste eller ej. Tværtimod, så vil jeg blot forsøge at udpege nogle hjælpende retningslinjer for, hvordan man kan udvælge de bedste løsninger for sin virksomhed.

Jeg har spurgt mig lidt omkring og har fundet nogle råd til hvad man skal kigge efter. Jeg er nemlig langt fra ekspert, men heldigvis sidder jeg på kontor med en masse kloge hoveder, der ved en masse om hver sit emne. Derfor tror jeg at jeg kan komme med nogle råd til finde dem du vil blive gladest for. Du er jo nødt til at overlade dele af din forretning til andre, og så er du også nødt til at føle dig sikker på dem. Bevares, det kan være svært, men jeg vil gerne prøve at gøre det en smule nemmere. 

Hvor bør man søge hjælp?

Selvom det ville være sejt at kunne klare det hele selv, så er det sjældent det er muligt, og så må man ud og finde nogle samarbejdspartnere. Så som din betalingsløsning, den er du nødt til at lade andre om at stå for. Hvis du vil have success så er du nødt til at samarbejde med andre. Du behøver ikke stole blindt på dem, men du skal finde nogle der kan tage sig af de elementer du ikke selv er stærk i. Det er både nemmere og hurtigere end selv at skulle til at lave det hele. 

Et andet område, hvor vi specielt synes det giver bedst mening at alliere sig med eksperter er omkring markedsføring.

 

I en verden, hvor alle efterhånden synes de er influencers og marketing specialister, er der nemlig en del specialiseret viden, som de fleste glemmer at tage højde for. Man bør overveje om ikke det er bedst at lade firmaer såsom: lazzaweb, plutonic og ackermann, tage sig af de ting der ikke er helt så ligetil. Det er blandt andet Google Ads, Facebook Ads og email marketing, der er rimelig kompliceret selv at give sig i kast med.

Vi benytter os blandt andet af disse firmaer som leverandører og er super tilfredse med at kunne overlade netop disse ting til dem.

Bliv sikker på dit valg: 

Inden du laver en aftale med en leverandør eller en samarbejdspartner så er der nogle nemme skridt du kan tage: 

  • tjek deres trustpilot anmeldelser
  • tjek deres årlige regnskab 
  • tjek de informationer de giver 
  • ring og tag en snak med dem

Hvordan kan disse 4 simple skridt gøre en forskel? Stol på at folk altid hellere vil komme med negativ feedback end positiv. Det er simpelthen et instinkt at brokke sig hvis man ikke får det man havde håbet på. På den måde kan du også hurtigt gennemskue de største problemer virksomheden har. Hvis du synes du kan leve med det der står i anmeldelserne, og det ikke skræmmer dig væk, så vær sikker på at virksomheden løber rundt. Tjek at der årligt er overskud, eller at der er en god grund til et underskud. Det er ikke alle typer virksomheder, der skal generere et overskud – men det er en sund indikator af, at de ikke går konkurs snart. Mange virksomheder kører med sundt underskud i en årrække uden problemer, der skal man lidt dybere i tallene for at tjekke sundheden.

Dernæst bør du sikre dig at de informationer de selv har stået for på deres hjemmeside de stemmer overens med det kunderne siger. Vær sikker på om der er noget du ikke forstår, så du kan få svar på det inden du indgår et samarbejde. Til sidst så ring til dem. Få en fornemmelse af hvad det er for en slags kontakt man får med det firma og dets ansatte når man ringer op. Find ud af om du kan få svar på de spørgsmål du havde. Vær sikker på at det føles rigtigt. 

Hav en Plan! 

Selvom du har været igennem skridtene jeg lige har listet op og har fundet de bedste leverandører og samarbejdspartnere for dig, så bør du altid have en beredskabsplan. Det bør dine leverandører og samarbejdspartnere også. Der kan forekomme uforudsete forhindringer, og det siger meget om virksomhed, om den er klar. Hav en plan klar til hvad du gør, hvis du pludselig står med en leverandør der ikke kan levere, eller en samarbejdspartner der løber ind i problemer. Samtidig bør du være sikker på at din samarbejdspartner har en plan for dig også, så du ved hvor du står, hvis der skulle ske noget uventet. 

Om det er din leverandør, eller om det er dig som leverandør, så vær sikker på hvad der skal ske hvis uheldet er ude. Du skylder dig selv, dine kunder og dine samarbejdspartnere at have en plan b klar i alle tilfælde. Sådan kan vi alle passe bedst på hinanden i vores samarbejder. 

 

 

Mangler du en hjemmeside?

Når man starter en webshop, så er det første man skal gøre typisk, at få lavet en hjemmeside. Det er én af de ting der absolut ikke bare er ligetil, og det kan være svært at regne ud selv. Der har vi super gode erfaringer med aveo.dk, der er eksperter på Woocommerce, og grafikr.dk, der er eksperter indenfor Shopify. Hvis i skulle være i tvivl om noget så giv dem et ring, de er super professionelle og kan give svar på de fleste forespørgsler!

Står du med drømmen om at starte din egen webshop, eller mangler du bare en betalingsløsning? Så kan du læse mere om vores betalingsløsning på www.pensopay.com.

Hvis du allerede har læst nok, så giv et kald på +45 77 344 388  eller skriv til support@pensopay.com så finder vi sammen den bedste løsning for dig!