Har dansk iværksætteri nogen fremtid?

ian-schneider-TamMbr4okv4-unsplash

I juni måned har vi ekstra fokus på iværksætteri. Vi er halvvejs igennem 2022, et år der bestemt heller ikke er uden udfordringer. Hvordan takler man det som iværksætter? Og hvordan kan vi gøre det lettere at være iværksætter i Danmark?

Vi ser på hvordan det står til med det danske iværksætteri. Vi lavede tidligere på måneden listen over Kvindelige iværksættere vi mener du bør kende og vi vil derfor, i ligestillingens tegn, gerne hylde de mandlige iværksættere der er mindst ligeså modige.

Se også vores bud på mandlige iværksættere med fart på nederst.

Hvordan står det til med iværksætteriet i Danmark?

Kort sagt – det står faktisk ret godt til. Der skal mere end en pandemi til at slå de danske iværksættere ud. Ser vi tilbage på 2021, blev der i alt stiftet 32.949 nye virksomheder i Danmark, og der er på trods af Corona og de udfordringer det medførte. Der kom faktisk 3.212 flere virksomheder i 2021, hvilket er 11% mere end i 2020. Hvis du vil se nærmere på hvordan din region bidrog med nye virksomheder, kan du se dem her.

Det er vigtigt at vi i Danmark fortsætter den positive vækst. Nye virksomheder påvirker nemlig beskæftigelsen i langt højere grad end man tidligere har troet. Startups bidrager med flere jobs, nye jobs som ikke fandtes før og det ser også ud til at startups betaler en bedre løn til deres ansatte. Derudover bidrager de otte med innovative ideer, der fremmer udviklingen.

annie-spratt-QckxruozjRg-unsplash

“Det skaber arbejdspladser og vækst, der i sidste ende bliver til et samfundsafkast på bundlinjen”24tech

Hvordan ser fremtiden ud for danske iværksættere?

Der ses en lille opbremsning i investeringsaktiviteten i starten af 2022 sammenlignet med 2021. Dog er det fortsat på et rigtig højt niveau, sammenlignet med foregående år. Danmark følger den globale udvikling på markedet med en mindre opbremsning i investeringen, mens resten af Europa, specielt UK og Frankrig, fortsat fastholder det høje investeringsniveau fra 2021. Fintech-virksomheder udgør stadig det forretningsområde der tiltrækker sig mest kapital.

Selvom der er udfordringer for dansk erhverv; pandemien, inflation og hvad fremtiden ellers måtte byde på, så viser det sig at danske virksomheder er eksperter i digital vækst. Udfordres status quo tvinger det generelt et samfundet til at foretage ændringer. Det blev tydeligt under Corona.

Vi havde i Danmark længe talt om den digitale omstilling og vi blev pga. pandemien tvunget til at føre dette ud i livet. Vi er faktisk så gode til digital handel, at vi ligger nr. 1 i Europa.

Danmark har altså opnået at blive et gennemdigitaliseret land med et mangfoldigt e-handelsmarked og et harmonisk e-handelsmiljø. Det er rigtig godt gået! Lad os endelig fortsætte med det!

Danmarks internationale placering i et internationalt perspektiv:

Har dansk iværksætteri nogen fremtid?

Ritzau.dk

Hvad kan vi gøre for at fortsætte den positive udvikling?

Vi kan hjælpe de danske iværksættere.

Som tidligere nævnt bidrager iværksættere til konkurrenceevnen, til vækst og velstand i Danmark. De står for omkring halvdelen af alle nye jobs og har en høj produktivitet og en innovativ udvikling. En positiv indvirkning på det danske samfund på mange måder. Det må vi gøre alt for at fremme!

Derfor kan man gøre det nemmere at være iværksætter i Danmark. Det kan man gøre på mange måder. Iværksætteri kan gøres mere tilgængelig i vores uddannelsessystemer, der kan skabes fokus på flere rollemodeller og så kan det gøres mere attraktivt at springe ud som iværksætter ved at justere på økonomiske håndtag. Dertil kan det gøres lettere for iværksættere at tilegne sig kompetencer f.eks. adgang til eksporthjælp, videreuddannelse og kurser. Det kan også blive bedre for iværksættere, hvis der bliver bedre barselsregler og efterbeskatninger. Smvdanmark har en masse gode forslag til, hvordan iværksætterlivet kan gøres mere attraktivt.

Det er ikke nødvendigvis nemt at være iværksætter og derfor vil vi gerne hylde dem der springer ud i det alligevel og følger deres passion. Vi lavede tidligere listen over Kvindelige iværksættere vi mener du bør kende og vi vil derfor, i ligestillingens tegn, gerne hylde de mandlige iværksættere der er mindst ligeså modige:

Mandlige iværksættere med fart på:

Så har vi vist også snakket nok om køn for denne omgang – noget som egentlig kun skulle handle om iværksætteri. Belært af erfaringer fra andre – lover vi kun at bruge betegnelsen “iværksætter” fremover.

Hav en dejlig dag!

Team pensopay

Hvorfor pensopay?

Hvis du står og mangler en betalingsløsning så er vi en rigtig god mulighed. Vi er en virksomhed, der altid følger med i hvilke trends der er på vej frem. Det er vigtigt for os at have styr på markedet, så vi ved hvad der er relevant fore vores kunder. Du kan læse mere om vores betalingsløsning på www.pensopay.com.

Hvis du allerede har læst nok, så giv et kald på +45 77 344 388 eller skriv til support@pensopay.com så finder vi sammen den bedste løsning for dig!