Hudplejeingredienser håndplukket i de grønlandske fjelde

InuaCare

Interview: InuaCare.

Håndplukkede grønlandske ingredienser er kernen i InuaCares hudpleje, netop dét gør at de skiller sig ud fra de andre spillere på markedet. Læs mere om det grønlandske hudplejeeventyr.

InuaCare er stiftet af Pipaluk Nielsen og Anne Mette Koustrup Nielsen, som begge bor i Qaqortoq i Sydgrønland. Anne Mette er uddannet hud- og hudplejeterapeut, mens Pipaluk er uddannet frisør. Både Pipaluk og Anne Mette importerede tidligere produkter til deres forretninger som henholdsvis hudplejeterapeut og frisør.

Efter at have givet produkterne en chance i en rum tid, og ikke oplevede den ønskede effekt, besluttede Anne Mette sig for, at hun ville prøve noget andet. Derfor begyndte hun at udforske og lære om, hvordan man gjorde før i tiden – dengang det ikke var muligt at importere til Grønland. 

Anne Mette fandt ud af, at der var nogle urter, som var gode til at modvirke irritation i hovedbunden. Ligeledes var der urter, man kunne tygge på og indtage for at lindre smerter i halsen. Det var det fundament som Anne Mette indledningsvist fandt interessant og derfor begyndte de at forske i det. 

Værner om naturen

Der er mere end 500 registrerede plantearter i Grønland. Arealet er 2.166.086 kvadratkilometer og der bor 56.000 indbyggere. Der er derfor rigeligt med natur, hvor planterne vokser under hårde betingelser i forhold til vind og frost mange måneder om året. Derfor passer InuaCare også godt på planterne, når de plukker dem. Alle planter bliver håndplukket på en måde som er nænsom for naturen. Filosofien er, at planterne naturligvis skal kunne leve videre. 

InuaCare blev lanceret på det danske marked i 2022 og allerede samme år blev ét af deres produkter nomineret til Danish Beauty Awards som årets care and protect pris. Derefter blev det eftertragtet i Grønland. Flere kunder ville hellere have de produkter Anne Mette selv havde haft i hånden kontra de produkter, hun importerede fra andre anerkendte brands. Pipaluk blev en del af forretningen og lavede hårplejeprodukter. Efter få år havde InuaCare seks forskellige produkter.

Anne Mette og Pipaluk bor begge i Grønland, hvor de står for produktudvikling mv. Nanna Louise Haagen er COO, bosiddende i Danmark, men besøger Grønland en gang årligt. 

Grønlandske, Pipaluk & Anne Mette fra InuaCare, der prøver deres hudplejeprodukter, baseret på grønlandske ingredienser.
Pipaluk & Anne Mette fra InuaCare, der prøver deres hudplejeprodukter, baseret på grønlandske ingredienser.

Grønlandske urter er noget helt unikt

Nanna Louise Haagen forklarer at flere af de grønlandske urter kan noget helt specielt. Blandt andet urten Quajaasat, der er rig på antioxidanter. Der er lavet studier på urten, der viser at antioxidanterne i den, er tre gange så effektive som almindelig vitamin C.” Nanna Haagen InuaCare

Uddanner håndplukkerne for at skåne miljøet

InuaCare har et team af ansatte som håndplukker ingredienserne. De ansatte er uddannet i hvordan de skal plukke urterne, både i forhold til hvornår og hvordan de skal se ud og hvilket tidspunkt på sæsonen der er bedst.

“På den måde skåner vi bedst miljøet og sikrer vækst mange år frem,” Nanna Louise Haagen, InuaCare.

Urterne findes primært i Sydgrønland, derfor er det kun muligt for InuaCare at håndplukke i plantesæsonen. Plantesæsonen er slut for i år, hvorfor InuaCare ikke kan plukke planter igen før slutningen af juni 2024. Af samme årsag skal InuaCare være dygtige til at forudsige efterspørgslen, i forbindelse med de tilgængelige ressourcer, fortæller Nanna. 

“Hvis vi pludselig omsætter for mere end antaget, kan vi være nødsaget til at melde udsolgt. Det er vigtigt for os, at planterne ikke går til spilde, hvorfor vi ikke har et reservelager. Men vi er gode til at forudsige efterspørgslen og har endnu ikke oplevet, ikke at have nok produkter,” Nanna Louise Haagen, InuaCare.

Grønlandske, Pipa og Anne Mette fra InauCare, der står ved de håndplukkede ingredienser, som er kernen i deres hudplejeprodukter.
Pipa og Anne Mette fra InauCare, der står ved de håndplukkede ingredienser, som er kernen i deres hudplejeprodukter.

Eksporteventyr ud af Grønland – som er andet end frosne fisk

“Hos InuaCare vil vi gerne være med til at give Grønland en plads på verdenskortet og skabe mere eksport fra Grønland, som ikke er de erhverv eller industrier man ofte ser – eksempelvis fiskeri. Vi ønsker at bidrage med noget andet,” Nanna Louise Haagen, InuaCare.  

“Vi har opbygget en online forretning i Danmark og Grønland. Derudover har vi fysiske forhandlere i begge lande. Vores lager er i San Francisco, hvor vi sender varer til Canada og det amerikanske marked, hvor vi også har forhandlere. Ydermere har vi lige lavet kontrakt med en forhandler på Færøerne. Vi arbejder benhårdt på at skabe et eksporteventyr ud af Grønland, som er andet end frosne fisk,” Nanna Louise Haagen, InuaCare.

InuaCare befinder sig i en branche, hvor der er mange aktører på markedet. De er på nuværende tidspunkt stadigvæk et forholdsvist lille brand, hvorfor det er vigtigt at blive opdaget af større forhandlere. Nanna beskriver branchen som værende en netværksbranche. Det handler meget om netværk, hvorfor InuaCare også gør brug af ambassadører i både Danmark og Grønland for at øge kendskabsgraden.

“Arktiske ingredienser er lidt undervurderet i branchen. Derfor håber vi at blive opdaget,” Nanna Louise Haagen, InuaCare.

Det er din tro og din vision der skal drive din forretning

Nanna kommer med nogle bud på gode råd til andre iværksættere:

“Ræk ud til nogen som har gjort det du gerne vil opnå. Nogen som du synes gør det godt og som du ser op til. Drag nytte af deres erfaringer. Vær skarp og klar med det du kommer med. Drag nytte af dit netværk og lær af andres erfaringer. Ved opstart, fokusér da på det du er god til og find dig nogle strategiske samarbejdspartnere som kan hjælpe dig, med den del du er knap så god til.

Træd varsomt, så du undgår at lave for mange fejl. Arbejd hårdt og tro på det. Det er din tro og din vision med det projekt du har sat i værk, der kommer til at drive din forretning, indtil du får andre med på den,” Nanna Louise Haagen, InuaCare.

“Vælg løsninger der virker og som sparer din tid”

“Omgiv dig med samarbejdspartnere og løsninger der virker og som sparer din tid, så du kan fokusere på din kerneforretning og det du er dygtig til. Det allervigtigste er, at det virker. Hvis noget ikke virker eller du har spørgsmål, er det vigtigt at du bliver hjulpet hurtigt på vej.

Vi har været i kontakt med pensopay én gang og problemet var løst på nul komma fem. Hurtigt, anerkendende og imødekommende må være nøgleordene til den service, vi blev mødt af” Nanna Louise Haagen, InuaCare.

 Tusind tak for snakken Nanna. Vi er rigtig stolte af at kalde dig og InuaCare for vores samarbejdspartner.

Team pensopay

Læs om andre gode iværksætterråd fra flere af vores kunder.