Vil du også have 300 tusinde følgere?

Nordic chefs pensopay vil du også have 300 tusinde følgere?

Interview: Nordic Chefs

Nordic Chefs er så meget mere end du så i Løvens hule. Vi har fået os en snak med Nicolai, som giver os et personligt indblik i, hvordan en passion voksede til den forretning, det er i dag. Hør også hvordan de får over 50 mio. visninger på deres videoer.

Nordic Chefs består af Nicolai Damgaard, CEO og Thomas Axelsen, COO. To personer med stor interesse for mad – især gourmet mad. Thomas og Nicolai lærte hinanden at kende som kollegaer på deres tidligere arbejde.

Nicolai Nordic Chefs

Nicolai Damgaard er en passioneret amatør kok, der finder stor inspiration ved at besøge restauranter og er en ægte ”foodie”.

Thomas Nordic Chefs

Thomas Axelsen er virkelig dygtig indenfor sociale medier og en rigtig instagram nørd. Han har mange års erfaring med at skabe organisk vækst på diverse instagram sider.

First mover Foodie

”Vi startede op i 2016, hvor instagram stadig var ret nyt. Vi hyggede os med at vise mad – og ville gerne samle det hele på én platform. Det fungerede på den måde at vores brugere sendte indhold og så delte vi det. Eller vi fandt content fra andre kokke eller restaurantejere og spurgte om vi måtte dele det på vores egen profil” Nicolai Damgaard, Nordic Chefs.

På Nordic Chefs Instagram profil følger over 300 tusinde mennesker med.

“Vi startede på et godt tidspunkt. I dag er det rigtig svært at gøre det samme på instagram, for det første er der mange om buddet og algoritmerne er også svære. Der var ikke så mange på instagram som der er nu. Det er lidt ligesom TIKTOK bølgen. Det unikke vi har opbygget er, at det er kvalitet og at det er profilerede kokke fra hele verden der holder øje med vores profil. Det er nok den her nordiske bølge, der beviser hvor gode vi er i Norden til gastronomi” Nicolai Damgaard, Nordic Chefs.

Hvad er det Nordic Chefs kan?

Nordic Chefs er blot én af i alt 5 store instagram-konti, der hver især promoverer og præsenterer alt, hvad der rør sig i den kulinariske verden. Udover at vise spændende indhold har Nordic Chefs en stribe af lækre produkter specielt designet til kokke.

Nordic Chefs instagram

Nordic Chefs officielle instagram profil.

Nordic Chefs tweezer pensopay interview

Nordic Chefs tweezers.

Nordic Chefs pensopay interview damaskusbillede

Nordic Chefs Damaskus Series kniv.

Nu med eget design

”Det var naturligt at få vores egne produkter, som vi selv kunne stå indenfor. Qua vores passion for mad, og at det er kokke, der er vores samarbejdspartnere, forhørte vi os ved dem. Herfra begyndte vi at udvikle vores produkter. Bl.a. vores mad-pincetter, som er blevet taget rigtig godt imod af vores kunder. Herefter fik vi vores egen knivserie, som nu er ude i detailbutikker i hele Norden, med henblik på at udvide til andre lande.

Nyeste skud på stammen er vores egne krustadejern med mange forskellige former, vi selv har designet. Nogle af vores videoer, som er gået viralt, er dem hvo vi laver krustader. Det var folk helt vilde med at få fat i – så dem skulle vi selvfølgelig også producere selv. Jeg har selv gerne ville have sådan et jern, jeg synes bare de har set for billige ud og de har ikke udstrålet den kvalitet, jeg selv har søgt. Så vi fokuserer meget på, at vores produkter skal have en høj kvalitet” Nicolai Damgaard, Nordic Chefs.

De afgørende 9 minutter

Nicolai og Thomas deltog i Løvens hule afsnit 9 sæson 8.

”Da vi søgte Løvens Hule – vidste vi godt det var lidt tidligt vedrørende vores køkkenknive, da vi endnu ikke havde fået vores produkter ud i fysiske butikker. Så vores case var, at Nordic Chefs skulle ses som et uudnyttet potentiale.

De eksempler vi kom med som fx omsætning var møntet på pincetter alene. Jeg gav fx et eksempel på at vi omsatte for 5000 kr. på 1 story og det var altså udelukkende pincetterne, som koster 150 kr. stykket. Jeg tror jeg kom til at sige i Løvens Hule at det var knivene.

Vi stod næsten halvanden time foran løverne, men blev kun vist i 9 minutter. De syntes ikke vi var unikke nok, så det har vi taget til os og vi er nu i gang med at udvikle vores helt egne produkter – altså produkter vi selv har designet og produktudviklingen er noget vi bruger meget tid på.

Vi har aldrig rigtig brugt penge på markedsføring, men nu begynder der pludselig at komme luft i budgettet til det. Vi har opnået et internationalt publikum, så det skal vi have testet af, hvordan vi gør Nicolai Damgaard, Nordic Chefs.

Thomas og Nicolai Nordic Chefs pensopay interview

Thomas (tv) og Nicolai (th).

Michelin, Gordon Ramsey og TheBestChefsAwards

”Før jeg fik Nordic Chefs, har jeg altid været mad-interesseret. Når alle mine venner så fodbold eller andet sport, så sad jeg og så madprogrammer. Mange af de mennesker jeg tidligere så på skærmen, de følger med i vores forretning i dag” Nicolai Damgaard, Nordic Chefs.

Selvom Nicolai har arbejdet sammen med nogle meget indflydelsesrige mennesker indenfor restaurationsbranchen, fortæller han igennem hele interviewet med en meget stor ydmyghed.

Vi er meget imponerende over at en dansk gastronomi platform har opnået så stor opmærksomhed fra så store personligheder. 

Flere store samarbejder

”Vi har i dag samarbejde med en del Michelin restauranter og lige nu starter vi op med at lave en masse for Restaurant AOC som er en 2-stjernet restaurant i København. Vi har været ansvarlig for Restaurant Jordnærs sociale medier, lige siden deres åbning i 2017, som i dag også er en 2-stjernet Michelin restaurant. Søllerød Kro, som har verdens bedste kok, Brian Mark Hansen, producerer og promoverer vi også.

Vores største samarbejde er helt klart Michelin. Derudover følger Gordon Ramsey os på instagram, det synes jeg er mega fedt. Han har også kommenteret nogle af vores ting og jeg har skrevet med ham ganske kort. Det er sjovt”, fortæller Nicolai med et stort smil.

Nordic Chefs content strategi

“Efter vi er gået fuldtid med virksomheden, har jeg nu tid til at lave content sammen med restauranterne. Det fungerer på den måde, at vi tager ud til fx Søllerød Kro, her filmer vi madlavningsvideoer, samtidig med at vi promoverer dem på deres og vores egne medier. Det er altså en all-around løsning.

Resultaterne fra Søllerød viste, at de på 3 måneder blev set af 50 mio. mennesker. Ca. 30 mio. kom fra vores medier og så er der andre medier der efterfølgende har samlet videoen op og spurgt om de må reposte den” Nicolai Damgaard, Nordic Chefs.

Nordic Chefs Gwendal Poullennec pensopay interview

Nicolai interviewer Gwenda Poullennec.

Er du kok ville du få FOMO

“Noget, der lige gjorde at vi skulle knibe os selv i armen, var under Covid, hvor Michelin skulle lave deres årlige event. De indstillede kokke havde ikke mulighed for at komme med pga. de daværende restriktioner. Derfor skulle eventet filmes.

Det blev afholdt i Norge med 7 mennesker fra Michelin og så var der Nordic Chefs, altså mig og Thomas. Vi hjalp dem med interviews af 3-stjernede kokke. Det var bl.a. René Redzepi som fik sin 3.stjerne det år og Mark fra Kong Hans der fik 2 stjerner.

Vi fik også lov til at interviewe Gwenda Poullennec som er deres internationale direktør. Efter eventet tog vi dem ud på en lokal bar og fik et unikt indblik i Michelins underverden. Det er normalt et meget lukket land, og folk kender ikke rigtigt til Michelin og hvordan det fungerer med inspektører og hele setuppet. Det var en oplevelse vi husker for evigt ” Nicolai Damgaard, Nordic Chefs.

Fra forsikringsmand til iværksætter

Efter 7 år i forsikringsbranchen sagde Nicolai sit job op og blev selvstændig erhvervsdrivende med Nordic Chefs.. Nordic Chefs havde i denne tid været et hobbyprojekt ved siden af fuldtidsarbejde, 3 børn og en kæreste derhjemme.

”Jeg kan huske min kæreste græd af glæde, for så var det kun ét arbejde jeg skulle koncentrere mig om” fortæller Nicolai Damgaard.

Drivkraften for projektet er gejst og passion og grunden til at vi når vores mål. Jeg tror ikke på, at man skal starte noget op – blot for at starte noget op. Der skal være et eller andet der driver det.

Nicolai fortæller, at han stadig er interesseret i at lære nye ting og vil gerne deltage på forskellige kurser og uddannelser, for selv at kunne løse nogle opgaver. Men det kræver tid, og han har også erkendt, at hvis man bruger for lang tid på at løse en opgave, så er det bedre at bede om hjælp fra nogen der ved hvordan man gør.

Her supplerer Thomas og Nicolai hinanden rigtig godt. Thomas er mere forsigtig, hvor Nicolai er impulsiv, og har en masse tanker og ideer. Nicolai fortæller at han nogle gange igangsætter projekter, men går det for langsomt fremad – så er han videre til næste projekt.

”Det er min akilleshæl. Der er vigtigt at have en kompagnon der kan bremse op – eller måske lige sætte spørgsmålstegn, ved det man har tænkt sig. Thomas er bremsen i det her forhold. Det kræver, at man har begge dele i sådan et makkerskab, så der er balance i tingene” Nicolai Damgaard, Nordic Chefs.

Tusind tak for snakken Nicolai. Vi er rigtig stolte af at kalde dig for vores samarbejdspartner.

Team pensopay.

Læs om andre gode iværksætterråd fra flere af vores kunder.