Vejen fra vilje til virksomhed

Interview: Klædeskabet.dk.

Købmanden fra det midtjyske forstår at opbygge en fornuftig forretning med fart på. Mikkel Dam Jespersen der står bag Klædeskabet.dk har et stort udvalg af velkendte tøjbrands. Læs fordelen ved at drive en webshop og hvordan du skalerer din forretning.

Måske abonnerer du på Klædeskabets nyhedsbrev, har set deres tryouts eller købt noget af deres flotte tøj og allerede nu kan genkende Katrine og Mikkel. Netop Katrine og Mikkel er de to, som dagligt driver virksomheden. Sammen med resten af teamet, der indebærer kundeservice og lager, har de fælles ambitioner for Klædeskabet.dks fremtid.

Klædeskabet.dk blev stiftet i 2018 kort efter Mikkel havde færdiggjort sin HHX. Mikkel havde i starten de fleste kasketter på, men har gennem årene fået samlet et godt team, som han nu driver virksomheden sammen med.

Fra nyudklækket student til webshopejer

Klædeskabet.dk er en online webshop som sælger tøj og mode primært til kvinder. Mikkel færdiggjorde sin HHX i 2018. Til et familie arrangement faldt han i snak med sin onkel om drømmen om at starte en webshop. Den efterfølgende mandag var planerne lagt.

I dag er Mikkel 25 år og driver Klædeskabet.dk i samspil med SoMe Manageren Katrine Andersen og resten af teamet. Mikkel selv arbejder med betalt annoncering og de tekniske elementer bag webshoppen. Katrine er ansvarlig for live-shopping, samtlige sociale medier og står også for indkøb af produkterne til webshoppen.  

Klædeskabet.dk interview pensopay
Mikkel gennemgår ordre på Klædeskabets lager

Fordelen ved at drive en webshop fremfor en traditionel forretning

Mikkel fortæller, at det mest spændende ved at drive en webshop sammenlignet med en traditionel butik, er at butiksvinduet er større. Du kan nå ud til hele Danmark. Mikkel ligger heller ikke skjul på, at han har en drøm om at ekspandere til udlandet.

“Det, der driver mig, er at præsentere varerne for vores kunder og efterfølgende se at de rent faktisk bestiller det hjem. At se dem bære tøjet og via Trustpilot opleve, at de er glade og føler, at de har gjort en god handel.” Mikkel Dam Jespersen, Klædeskabet.dk.

“Grundlæggende er vi bare en flok købmænd fra Herning, som synes det er spændende at købe en vare for en krone og sælge den for to,” Mikkel Dam Jespersen, Klædeskabet.dk.

Klædeskabet.dk interview pensopay
Mikkel Dam Jespersen og Katrine Andersen udvælger nye styles til webshoppen
Klædeskabet.dk interview pensopay
Katrine udvælger tøj til live-shopping salg på instagram

Kundernes oplevelse betyder alt

Kerneværdien hos Klædeskabet.dk er at give god kundeservice og give kunden oplevelsen af, at have handlet personligt med Katrine og Mikkel, akkurat som hvis du gik ned i den lokale tøjbutik.

Det gør de eksempelvis ved at inspirere kunderne, være de første med de nyeste styles, samt være først med de nyeste trends på markedet – også selvom det går stærkt i fashion branchen. Ydermere er Trustpilot alfa omega, hvorfor Klædeskabet.dk bestræber sig efter at pakke og levere lynhurtigt efter kunden har bestilt.

“Det, jeg uden tvivl er mest stolt af, er at kunne give en god oplevelse tilbage til kunderne – at de føler at de har fået noget værdi for pengene de ydmygt har lagt på shoppen,” Mikkel Dam Jespersen, Klædeskabet.dk.

Mikkel fortæller om en oplevelse som i særdeleshed gav blod på tanden:  “For år tilbage havde vi en vild oplevelse hos Klædeskabet.dk. Vi havde fødselsdagsudsalg og i den forbindelse havde vi købt billige jeans hjem til kampagnen. Jeg lavede en annonce på et par jeans til 79 kr. Vi væltede i ordrer og pakkede i 14 dage i streg, til langt ud på natten. Det var en fed oplevelse.” Mikkel Dam Jespersen, Klædeskabet.dk.

Klædeskabet.dk interview pensopay
Nina fra kundeservice håndterer kundernes henvendelser
Klædeskabet.dk interview pensopay
Teamet bag Klædeskabet.dk på kontoret i Virkelyst i Herning

Aldrig passet ind i et 8-16 job

“Jeg har aldrig rigtig følt at jeg har passet til et 8-16 job. Da jeg gik i folkeskole, spurgte min lærer, hvad jeg ville være når jeg blev stor, hvortil jeg svarede iværksætter. 

Hun sagde, at det kunne man ikke bare blive. Det gav mig bare endnu mere blod på tanden og gjorde at jeg læste endnu flere bøger og undersøgte endnu mere om, hvad det krævede at blive iværksætter”, fortæller Mikkel Dam Jespersen, Klædeskabet.dk.

For Mikkel har det været en drivkraft at være passioneret omkring hans forretning og at føle at du er ansvarlig for at ting lykkes.

Mikkel fortæller, at han i starten havde alle kasketter på selv. Han pakkede ordrer til langt ud på natten, tog telefonen og ordnede alt selv. Han drømte om at have bare én person mere til at hjælpe ham. I dag er der et helt team bag Klædeskabet hvor de har fået skabt sig en rigtig god arbejdsplads med glade medarbejdere. 

Klædeskabet.dk interview pensopay
Kontorhunden Mozzie har også sin daglige gang hos Klædeskabet.

Udvikling og fremtidsplaner

“Siden vi startede, har vi flyttet lokaler og lager fire gange. Det ses i lyset af at vi er vækstet på både b2b og b2c markedet. Det er vigtigt for os at have varerne på lager, hvorfor det er vigtigt for os med masser af plads”, fortæller Mikkel Dam Jespersen, Klædeskabet.dk.

I dag går det godt hos Klædeskabet.dk. Der er godt gang i salget, og Mikkel fortæller, at han og teamet prøver at ekspandere til andre markeder. 

“Vores drømme for fremtiden er, at vi skal sprede kendskabet ud, have flere ordrer i kassen og vi skal se mod andre markeder end det danske.” Mikkel Dam Jespersen, Klædeskabet.dk.

Et godt råd til andre iværksættere

“Et godt råd til andre, som ønsker at starte et e-handelseventyr, er at springe ud i det. Nogle gange tror jeg det er for farligt at bruge for lang tid på at gennemtænke hver en detalje og hver en handling bag.

Vi har hos Klædeskabet.dk lagt skinnerne mens toget har kørt og det lærer vi også noget af. Man kan også sige, at den erfaring vi har fået opbygget løbende og de problemstillinger vi står over for – dem bliver vi bare endnu stærkere af”, fortæller Mikkel, da vi spørger hvad hans bedste iværksætterråd er.

pensopay som betalingsløsning

Da vi var på udkig efter en betalingsgateway, forhørte Mikkels sig rundt i netværket blandt andre e-handlere. Som alle sagde det samme. Hvis det skulle være seriøst og pålideligt – så skulle han vælge pensopay

For Klædeskabet.dk er det vigtigt at man kan stole på sin leverandør og vide at shoppen altid fungerer uden problemer. 

“For vores forretning fungerer pensopay super godt. De er altid tilgængelige og man kan regne med hvad de siger. Vi har faktisk ikke en finger at sætte på samarbejdet”, fortæller Mikkel Dam Jespersen, Klædeskabet.dk.

Tak for en god og inspirerende snak, Mikkel. Det var en fornøjelse at møde dig og resten af teamet bag Klædeskabet.dk. Vi er stolte af at kunne kalde jer, for vores samarbejdspartner.

Held og lykke med alting fremover, vi glæder os til at følge med.

Team pensopay