Rebellen i Maria kommer til udtryk i Rebello Decor

Efter års dedikation til den finansielle sektor og som ejer af sit eget ejendomsselskab, valgte Maria Thygesen for første gang, i sin professionelle karriere, at følge sit hjerte fremfor hjernen. Hør Marias vej til at blive designer og se hvilken en af hendes lamper, der blev vinder af Bo Bedres Design Favorit.

Måske du kan genkende Maria? Hun har nemlig være med i DR1 iværksætterprogram “Løvens Hule”, der i år afsluttede sin 9. sæson.

Maria medvirkede i afsnit 7 og præsenterede sin nyligt opstartede virksomhed: Rebello Decor, for løverne. Se hendes deltagelse her. Rebello Decor specialiserer sig i interiørdesign og sælger smukke lamper i messing og opalglas. Med en partner der lige var hoppet fra og en søn der nyligt var blevet diagnostiseret med infantil autisme var Maria hårdt spændt for, men det har ikke stoppet hende fra at blive ved med at klø på.

Maria har i dag opbygget en forretning og et velkendt brand, der bringer hende glæde i hverdagen. Hendes nye iværksætterlivsstil er fleksibel og giver mulighed for, at være der for hendes familie og særligt sin søn – hvilket er altafgørende for Maria.

Med designskolen lige i baghaven

“Jeg er født i Korea og adopteret af min familie der bor i Kolding. Jeg havde en kammerat som studerede på Designskolen i Kolding og jeg var så inspireret af det han lavede. Derfor sagde jeg til min mor, at nu havde jeg endelig fundet ud af hvad jeg gerne ville være, men så sagde hun: “Hør her, jeg tror du skal tænke dig rigtig godt om. Jeg tror det er svært og der er stor sandsynlighed for at du kommer til at uddanne dig til arbejdsløshed.” Maria Thygesen, Rebello Decor.

Maria fortæller at hendes familie ikke havde de store midler, at gøre godt med, da hun voksede op. Hun fik bl.a. nej til at komme på efterskole og den internationale linje fordi det var for dyrt. Det satte sig i Maria og hun besluttede sig for, at hun ikke havde lyst til at hendes børn skulle vokse op på samme måde.

Piger på mission: Speditør, ejendomsmægler eller bankrådgiver?

I stedet for designskolen, flyttede Maria med sin veninde til København, hvor de tog på en målrettet uddannelses-karavane. De gik efter top 3 af de elev-uddannelser, hvor man kunne tjene flest penge. “Vi var unge og vi skulle have penge til at gå i byen for, i København. På det tidspunkt stod valget mellem speditør, ejendomsmægler eller finansmedarbejder. Ejendomsmægler blev hurtigt udelukket, for der skulle man arbejde om søndagen og det havde vi ikke tid til, der skulle vi have tømmermænd” fortæller Maria muntert.

Det blev Marias karrierevej i finanssektoren, hvor hun startede som bankeelev og senere blev Marketingchef. Maria beskriver det selv som en lettere sindsyg måde at starte sin karriere på, men det blev til en god karriere der varede i mere end 17 år.

Maria udskiftede de faste rammer og en stabil indtægt i finansbranchen, til at bootstrappe og satse alt hvad hun ejede, for at udleve sin passion i en ukendt branche. Navnet Rebello Decor, stammer fra ordet “rebel” og er netop inspireret af at ligge en fortid bag sig og prøvet noget helt andet.
Eternal Moonlight lampe fra Rebello Decor
Maria Thygesen og de håndlavede lamper fra Rebello Decor

Med lyset lige i øjnene

At blive selvstændig var ikke en beslutning jeg tog let. Jeg var 38 år, da jeg startede som selvstændig. Min mand og jeg har i dag et holdingselskab med tre virksomheder.

Vi boede i et stort hus i Birkerød, men for at udvide forrentingen, tog vi det drastiske skridt at sælge vores hjem og flytte til et mindre rækkehus for at frigøre midler. Det var en udfordring at skære ned på vores levestandard; vi havde været vant til store biler, en Au Pair og alt hvad der fulgte med et liv i overflod. Jeg følte mig mere og mere kvalt af det forbrugsmonster, vi havde skabt. ideen om kun at jagte penge begyndte at virke meningsløs for mig.

I tiden der gik med at købe, renovere og sælge huse blev Maria eksponeret for mange forskellige former for belysning. Her fik hun øjnene op for hvor vigtig den rette belysning og ikke mindst kvaliteten af det, er for et rum, og en bolig generelt.

“Fra det øjeblik blev en gnist tændt indeni mig med en vision om at skabe belysning af ypperste kvalitet. Jeg ville sigte efter at fremstille noget, der ikke blot kunne tåle tidens brugsspor, men også blive en arv for fremtidige generationer.” Maria Thygesen, Rebello Decor.

Det var noget af en omvæltning for Maria at gå fra faste rammer og en stabil indtægt i finansbranchen, til at bootstrappe* og satse alt hvad hun ejede, for at udleve sin passion i en ukendt branche. Navnet Rebello, stammer fra ordet ‘rebel’ og er netop inspireret af at ligge en fortid bag sig og prøvet noget helt andet. “Faktum er at jeg egentlig ikke følte mig særlig fri, selvom jeg havde stor økonomisk frihed” siger Maria Thygesen, Rebello Decor.

Rebello Decors vision er at skabe designs, som kan holde i generationer, da Maria mener, at en lang produktlivscyklus er nøglen til en mere bæredygtig livsstil.

En lysende succeshistorie midt i Illum

Maria fortæller hun var inviteret til et event i Illums Bolighus, hvor kunderne kunne møde designeren bag produkterne. Her faldt Maria i snak med en ældre herre der fortalte at han var kommet netop for at møde hende. “Jeg har købt din lysekrone ‘Circle of Life’ til min søn og kommende svigerdatter i bryllupsgave fordi dit designmæssige budskab er så stærkt” fortalte han.

Rebello Decors lysekrone Circle of life er inspireret af livets bølgegang, som går op og ned. Det er lige præcis det, livet og ikke mindst ægteskabet handler om. Vi gennemgår alle op- og nedture igennem livet, men det er hvordan vi omsætter disse oplevelser og rejser os igen, man lærer af.

“Min vej hertil har været fyldt af til- og fravalg og pga de sårbare ting jeg har oplevet bl.a. med min søn og hans diagnose, var det fantastisk at mærke, at der var nogle der havde fanget budskabet” Maria Thygesen, Rebello Decor.

Designfavorit 2023

I 2023 vandt ‘Circle of Life’ fra Rebello Decor Bolig Magasinet og BO BEDREs Design Favorit i kategorien Lysekrone. Bolig Magasinet og BO BEDREs  designfavorit er en læserpris der bliver bestemt af læserne. Der bliver kåret 23 heldige vindere i forskellige kategorier som entremøbler, udemøbler og bordlamper m.m.

Rebello Decors lysekrone Circle of life er inspireret af livets bølgegang, som går op og ned. Det er lige præcis det, livet og ikke mindst ægteskabet handler om. Vi gennemgår alle op- og nedture igennem livet, men det er hvordan vi omsætter disse oplevelser og rejser os igen, man lærer af.
Circle of Life lysekrone, ø91cm.
'Circle of Life' lysekronen fra Rebello Decor, vinder af Boligmagasinets Design Favorit 2023.

Gode råd til andre iværksættere

Marias bedste råd, til andre der ønske at blive iværksætter, er at etablere en klar strategi og plan og tage højde for aktuelle livsomstændigheder og forpligtelser, da de vil kunne påvirke din iværksætterrejse.

“Personligt har jeg håndteret denne udfordring ved at benytte midler fra mit ejendomsfirma, samt privat opsparing til finansiering af min iværksættervirksomhed. Jeg har oplevet flere der siger at de gerne vil iværksætter, men på den anden side har de ikke lyst til at leve på en sten” Maria Thygesen, Rebello Decor.

Spørg dig selv:

1. Hvilken type iværksætter vil jeg gerne være?
Jeg valgte at bootstrappe*, men du kan også søge funding eller få investorer, hvis du ikke selv har midlerne. Der ligeså mange nuancer inden for iværksætteri, som der er job-stillinger.

2. Hvilken risiko ønsker du at tage?
Her skal du tale med din bank. Hvor god kreditscore har du? Kan du låne nogle penge hvis det brænder på. Alle disse ting har jeg sørget for at have på plads, inden jeg startede. Hvis ikke der er styr på det, kan du risikere at skulle lukke det hele ned.

3. Har du en plan?
Hvad er visionen for din virksomhed? Hvilke målsætninger, både finanselle, men også personlige har du for din virksomhed. Hvor lang tid skal der fx gå før du har en prototype, hvis du ønsker at sælge et fysisk produkt.

Få skabt delmål og dermed fremdrift. På den måde sætter du ikke for høje forventninger til din egen performance og til sidst ender med at føle sig som en fiasko.

*Bootstrappe: i iværksættersammenhæng at klare sig selv, at opstarte en virksomhed med egne midler og egen indtjening uden tilskud, investorer mv.

“Årsagen til at jeg valgte pensopay, er fordi omkostnings- og betalingsstruktur er god, i forhold til når man er iværksætter. Derudover har I et rigtig godt ry. Jeg skrev inde I forskellige iværksættergrupper og spurgte, hvem man skulle vælge i forhold betalingsløsninger og det skal I have - I er dem der er blevet nævnt flest gange” Maria Thygesen, Rebello Decor.

En svær balancegang

“Du kan planlægge herfra og til månen. Samtidig skal man huske på at iværksætteri er passionsdrevet. Så det gælder også om at komme ud af sin comfort zone og i gang med projektet. Som iværksætter, synes jeg man skal have en psyke der er stærk og en utømmelig passion for det man laver. Da min søn var allermest syg, var mit nervesystem under pres, oveni at begge mine tidligere partner havde kastet håndklædet i ringen. Så jeg er virkelig stolt af, at jeg holdte ud. Men jeg har også et meget stort fighter-gen” Maria Thygesen, Rebello Decor.

Hvorfor vælge pensopay som betalingsløsning?

“Årsagen til at jeg valgte pensopay, er fordi jeres omkostnings- og betalingsstruktur er god, i forhold til når man er iværksætter. Derudover har I et rigtig godt ry. Jeg skrev inde I forskellige iværksættergrupper og spurgte, hvem man skulle vælge i forhold betalingsløsninger og det skal I have – I er dem der er blevet nævnt flest gange” Maria Thygesen, Rebello Decor.

Maria fortæller at hun lytter rigtig meget til hvad andre iværksættere har erfaret og råder til, og der var ingen tvivl om hvilken betalingsløsning hun skulle vælge. “Som iværksætter har vi samme udgangspunkt – vi har ingen penge og vi kæmper med næb og klør hver dag, for at få vores forretning til at løbe rundt. Så det kræver at man vælger nogle prisfornuftige samarbejdspartnere, som man kan vokse sammen med” Maria Thygesen, Rebello Decor.

Tak for en god og inspirerende snak, Maria. Vi er stolte af at kunne kalde dig for vores samarbejdspartner.

Held og lykke med alting fremover, vi glæder os til at følge med.

Team pensopay