Et eventyr bliver til virkelighed

Anna og Jacob Risgaard

Interview: Eventyrakademiet.

Anna Hasselby har fået rigtig travlt med Eventyrakademiet – vi var heldige at fange hende på telefonen en tidlig tirsdag morgen. Anna sidder i bilen på vej ud til alle de store KiDS Coolshop butikker. Investeringen fra Jacob Risgaard i Løvens hule, har skabt en ny fremtid for Annas forretning.

En begejstring der smitter

Det er en energisk og glad Anna jeg får fat på, en tidlig tirsdag morgen. Jeg kan nærmest fornemme hendes smil og gode humør igennem telefonen. Jeg er spændt at høre, hvordan det er gået efter deltagelsen i Løvens hule og hvordan det er at være en ’one-woman-army’.

Hvis du også er nysgerrig på hvordan man klarer dén, så læs med her.

En kreativ biokemiker

Anna startede med at læse biokemi på universitetet. Det synes hun egentlig var spændende, men medmindre hun arbejdede i laboratoriet, var der meget lidt magi i hverdagen.

Eventyrakademiet Anna produkt

Anna har altid haft en kreativ side som trak i hende.

Da hun var 21år valgte hun derfor at følge den impuls. Så samtidig med at hun læste en merkonomuddannelse, lavede hun events på Niels Brock. I 17 år arbejder Anna som eventplanlægger, hvor hun udvikler mordmysterier og strategiske teambuildings øvelser for mange danske firmaer, hvor virksomhedernes mission og medarbejdere bliver inkorporeret.

Så starter et globalt mareridt: Corona. Alt bliver aflyst.

”Hvad gør en klog person? Så lå den her idé om færdiglavede børneoplevelser og færdiglavede events. Det er nu eller aldrig”, tænkte Anna.

Anna havde på denne tid sine to døtre hjemme, samtidig med, at hun sad ved stuebordet og udtænkte legene, til det der senere skulle blive Eventyrakademiet. 

Læs her om hele Eventyrakademiets tilblivelse.

Livet er vores største Eventyr

Eventyrakademiet er en sammensætning af Eventyr og Akademi. Det er Eventyrlige barndomsoplevelser med færdiglavede skattejagter og mysterier til børnefødselsdagen eller enhver anden lejlighed.

”Både i eventyr og i livet generelt, er der så meget læring. Vi kan formidle det på forskellige måder. Jeg kommer selv fra eventbranchen og hvis jeg kunne formå at lave nogle produkter hvor jeg kunne kombinere eventyr med en eller anden form for kognitiv udfoldelse, og stimulans, så ville det være helt optimalt”, Anna Hasselby, Eventyrakademiet.

Den akademiske del i eventyrakademiet, er at børn skal have en ’aha-oplevelse’ ved at sammensætte et puslespil eller løse en gåde for at finde den næste post. Det kan være de skal sammensætte forskellige bogstaver, finde nogle æg eller løse et rim eller remse. Det er et læringsunivers, uden at børnene nødvendigvis tænker over det.

Anna fortæller, at når børn kommer frem til løsningen, så er det sådan en umiddelbar og ægte følelse.

Når du løser opgaven, sker der det rent biokemisk, at du danner nye mønstre – rent neurologisk og fysiologisk, oppe i hjernen. Så der er mange lag og meget dybde i Eventyrakademiets lege.

Start med slutresultatet

Da Anna begynder at fortælle om hvordan hun skaber de forskellige Eventyruniverser, går det rigtig stærkt.

Anna starter altid bagfra og gør sig klart hvad det er børnene skal finde frem til. Herefter får fantasien frit spil. Manegens store hemmelighed, som Anna havde med i Løvens Hule blev fx skabt af denne brainstorm:

Manegens store hemmelighed indhold.

Eventyrakademiet løvens hule

Anna i Løvens hule sæson 8.

Manegens store hemmelighed

Manegens store hemmelighed.

”Børnene skal starte med at finde 4 tal. Derudover skal jeg også bestemme mig for hvilket univers det er. Nu er det fx et cirkus. Der er klovne, der er popcorn, en cirkusdirektør med sjovt overskæg. Nu er der ikke dyr i Cirkus længere, men i legen kan man jo snildt tage dem med. Fx en giraf og en abe og en klovn der hedder ’rebus’, som så har en rebus som man skal gætte osv.”, Anna Hasselby, Eventyrakademiet.

Det er tydeligt at mærke, at Anna fra naturens side, har et meget kreativt mindset og krøllet hjerne. Vi synes det lyder herligt at være barn i hendes univers!

Mor og iværksætter

Anna har mange gange prøvet at smide ideen om Eventyrakademiet væk, men, som hun siger – når man har så meget passion og drive omkring en idé, så er det svært. Det der er unikt ved Eventyrakademiet er, at der ikke findes noget lignende på markedet. Hos Eventyrakademiet får du nemlig både invitationer, spillet, klistermærker og rekvisitter. Der er ingen andre konkurrenter på markedet, hvilket viste sig at være en af udfordringerne, da Anna præsenterede virksomheden i Løvens hule. Men det endte jo heldigvis godt.

Udfordringen, lige nu, er at hun skal on-boarde familierne. Det er vigtigt at gøre børn og voksne fortrolige med Eventyrakademiet produkter. Det ligger der en kæmpe opgave i at få formidlet, så alle føler sig trygge ved at planlægge en Eventyr-dag for deres børn eller børnebørn.

”One-woman-army”

Mange af de færdighederne Anna skulle bruge har hun selv lært. Det grafiske arbejde er fx en stor del af Eventyrakademiet.

”Jeg kan ikke tegne, jeg ved ikke hvad det ligner. Så helt i starten af min karriere, så satte jeg mig ned og lærte jeg in-design og photoshop osv. Gennem tutorials på youtube. Sådan som jeg gør det i dag, sådan så det ikke ud for 10 år siden kan jeg da godt afsløre”, Anna Hasselby.

Det er også på godt og ondt Anna arbejder derhjemme. Hun fortæller, at det kan være svært at gøre noget, når man så pludselig får en idé, mens man står og rører i kødgryden. Men det er det, der kan være svært, når man har passionen. Men som hun selv siger, jeg er jo også mor, og det er også min passion.

Besøget hos de 5 Løver

Da Anna så Løvens hule første gang sagde hun til sin mand: ”’En eller anden dag kommer jeg til at stå i det der program. Det er simpelthen noget jeg har drømt om lige siden jeg så det første gang”, Anna Hasselby, Eventyrakademiet.

Efter at have holdt det hemmeligt i et halvt år, var det en stor forløsning at blive fejret af familie og venner, efter afsnittet blev sendt. Anna havde forberedt sig på hvad end der kunne ske efterfølgende, og hendes mand havde da også taget fri om mandagen for at hjælpe til. Det var en god beslutning.

Dagene efter deltagelsen, var der rigtig travlt. Der skulle tages billeder og mange ønskede tillykke og så fortsatte hverdagen ellers. Én ting er at pakke produkterne hjemme i stuen, men nu var de nødt til at få ekstra borde ind så der kunne laves stationer.

”Egentlig handlede det om at få en distributionskanal – udover webshoppen. Det er jeg superglad for at KiDS Coolshop har sagt ja til. Butikkerne ligger stort set over hele landet. Derfor er jeg nu på vej ud til forretningerne med demomateriale, som varerne fortjener. Derudover er det også sjovt at få ansigt på folk”

Anna Hasselby, Eventyrakademiet.

Eventyrakademiet Anna butik

Sådan beholder du magien i det du laver

Anna fortæller, at hun selvfølgelig ville ønske at være her hvor hun er nu, for 3 år siden.

Men alt har en mening. Forstået på den måde, at hvis hun ikke havde lavet grafik i så mange år, så ville hun fx ikke kunne skabe de universer hun gør. Så på den måde er hun lige præcis der hvor hun skal være nu. Anna har en masse guldkorn som hun vi gerne vil dele med jer.

”Mit bedste råd er, at hvis du får en impuls, så handler du på den. For mig var den impuls at nu var det nu. Det var først efter 2 år med eventyrakademiet at jeg tænkte nu er det nu (og så tilmeldte hun sig Løvens hule). Husk på hvorfor du gør det du gør! Find tilbage til din kærlighed i det du laver. Hvis du kører dig selv for hårdt… så mister du også magien i det du laver”

 Anna Hasselby, Eventyrakademiet.

Når du gør det ud fra hvor du er bedst og hvor du er stærkest, det er der du præsterer bedst. Du kan ikke gribe alle bolde. Hvis du gør det som iværksætter, så vil du måske føle at du ikke lykkes. Så sørg for at have fokus og træf beslutninger i overensstemmelse med der hvor du gerne vil hen. Derudfra kan du, hver dag, handle en lille bitte smule i den retning hvor du genre vil hen.  Nogle gange kan det være svært at se vejen dertil, men hvis du dagligt handler i overensstemmelse med det mål du har for øje, så skal du nok komme dertil før eller siden.

”Jeg fik engang et godt råd fra min egen investors netværk, som var et råd jeg slet ikke havde tænkt over det her med, at nogle gange skal du sige nej til noget for at gøre plads til noget andet”, Anna Hasselby, Eventyrakademiet.

Vi glæder os i hvert fald til at følge med. Held og lykke med alting fremover.

Tusind tak for snakken Anna. Vi er rigtig stolte af at kalde dig for vores samarbejdspartner.

Team pensopay.

Læs om andre gode iværksætterråd fra flere af vores kunder.