Vinterbadning i din egen have

pensopay interview - polax

Interview: Polax

Kunne du også godt tænke dig at vinterbade? Men måske synes du, ligesom mange andre, at det kan virke uoverskueligt eller måske endda utrygt at besøge det åbne hav flere gange om ugen? Så har Oliver Pausgaard og Victor Enemark fra Polax løsningen til dig. 

Iværksætterne bag Polax er Oliver Pausgaard og Victor Enemark. Polax.dk er en nyopstartet webshop, men de har allerede fart på. 

Polax forhandler isbade, som hjælper dig med at restituere hurtigere, og gør at du oplever mindre stress. Det øger din blodcirkulation, styrker dit immunforsvar, forbedrer din søvnkvalitet og meget mere. Vi har talt med Oliver Pausgaard fra Polax for at høre om Polax-rejsen de to unge mænd har begivet sig ud på. 

Lysten til at starte et fælles projekt

Oliver og Victor mødte hinanden på studiet, hvor de sammen læste til Markedsføringsøkonom. De havde et brændende ønske om at starte et projekt sammen, men vidste ikke helt hvad det skulle være. Når de mødtes på studiet, kom de skiftevis med ideer og brainstormede forskellige ting. En dag foreslog Victor, at de skulle sælge isbade. 

Victor havde bemærket, at man flere steder i udlandet gør brug af isbade, og det var der han fandt inspirationen. Derudover havde han oplevet den stigende trend inden for vinterbadning herhjemme i Danmark. Oliver var klar på ideen. 

“Vi har begge selv vinterbadet og mærket det på egen krop – det er mega vanedannende” fortæller Oliver Pausgaard, Polax

Interview polax, pensopay

Med et isbad fra Polax kan du vinterbade hvor du vil, når du vil.

Ideen om isbade startede i 2022. Herefter begyndte Oliver og Victor at undersøge mulighederne og bestilte prototyper hjem fra diverse producenter. Dernæst gik de i gang med at kvalitetsteste produkterne. Det gjorde de ved at se på om sygninger, isolering mv. levede op til deres krav. De endte med at vælge et produkt som de siden februar 2023 har forhandlet under navnet “Polax”. 

Oliver og Victor sælger isbade som et alternativ til havet. “Isbadene er til dem som ikke når at komme til havet flere gange om ugen, men som alligevel ønsker at vinterbade”, fortæller Oliver Pausgaard, Polax

Oliver understreger, at det er vigtigt for Polax, at der er fokus på mere end bare vinterbadning. I det store billede handler det om sundhed indefra og ud. 

“Vi ønsker at ændre måden hvorpå man opfatter sundhed. Sundhed er meget mere end at styrketræne i fitnesscenteret. Det er det mentale aspekt, vi lægger vægt på – at arbejde med kroppen indefra og ud. Det er vigtigt, at man står skarpt mentalt. Faktisk føler vi ikke, at vi sælger et produkt – men en livsstil”

– forklarer Oliver Pausgaard efterfulgt af udsagnet om, at sundhed skal være for alle.

Kuldeterapi har flere positive effekter 

Flere studier har vist, at dét at bade i koldt vand, kan være medvirkende til at reducere stress og angst samt øge blodgennemstrømningen mv.

“Man sænker sin krop i koldt vand – gerne i 15 grader eller derunder og gerne 11 minutter om ugen fordelt over flere dage”, forklarer Oliver Pausgaard, Polax. På nuværende tidspunkt forhandler drengene tre forskellige isbade; Isbad original, isbad deluxe og isbad pro.

Det smarte ved Polax’ isbade er, at det udover at være i god kvalitet, også er transportabelt. “Det er nemt at tage med i sommerhus, på ferie, til familien eller lignende. Der medfølger en bæretaske, som ikke fylder meget. Ergo er isbadet medgørligt og transportabelt.” fortæller Oliver Pausgaard, Polax.

Univers af terapi

Det defineres som kuldeterapi at bade i isbad. I forlængelse af den form for terapi ønsker Polax i fremtiden at opbygge et univers af terapi.
Vi vil gerne være et terapi-brand. Vi vil gerne tilbyde en bred vifte af innovative og effektive terapi produkter som fremmer både fysisk og mentalt velvære” Oliver Pausgaard, Polax. Det vil de gøre ved at produktudvikle med f.eks. varmeterapi. Drengene har mange flere ideer på tegnebrættet, som de dog ikke løfter sløret for endnu.

Polax insta - interview, pensopay

Se mere inspiration fra Polax på deres instagramprofil.

Det er vigtigt, at have et bagland som kan se fidusen i det man laver

Oliver fortæller, at det er vigtigt at have et godt bagland når man opstarter en forretning. “Man skal have en passion samt mennesker omkring sig som kan se fidusen i det man laver.”

“De dage man ser salget falde er det vigtigt at man er passioneret og har nogle mennesker bag sig som kan smide brænde på bålet så man alligevel kommer ud over stepperne” uddyber Oliver Pausgaard, Polax.

Sætter pris på dansk kundeservice og hurtig respons

“Vi fik anbefalet pensopay af forskellige andre webshopejere. Det er dejligt, at pensopay har dansk kundeservice og altid er til at få fat på. Derudover er det en stor fordel at vi via pensopay kunne få integreret MobilePay, da det er meget vigtigt som webshop, hvis man ønsker at øge konverteringsraten. Derfor valgte vi pensopay.”  

Hos Polax er de glade for pensopay som betalingsløsning. De har ikke har oplevet nogle problemer med pensopay. “Det hele kører som det skal” udtaler Oliver Pausgaard, Polax

Vi ønsker Oliver og Victor samt deres fælles virksomhed, Polax, det bedste fremover! Vi er rigtig stolte af at kalde Jer for vores samarbejdspartnere. 

Tak for en god og inspirerende snak!

Team pensopay

Læs om andre gode iværksætterråd fra flere af vores kunder.