Hold sommerferie i Danmark og få venskaber for livet

Din Camp pensopay interview

Interview: Din Camp

Har du tænkt over, hvem der arbejder, når du holder ferie? Det er sådan én som Jonas Herlev fra Din Camp. Vi har været så heldige at fange Jonas inden sommerferie-ræset gik i gang. Sammen med Sandra Larsen og Jacob Nørregård, står Jonas og Din Camp for mere end 30 camps i løbet af året. 

Jonas og teamet bag Din Camp har tilsammen mere end 25 års erfaring med at afholde ferie camps for børn, unge og familier. Din Camp bygger på et koncept fra 2004, men vi startede i 2010.

I januar 2023 deltog de 3 kompagnoner i Løvens Hule på DR1, hvor Jesper Buch investerede sammen med Morten Larsen (stifter af Hungry.dk). I år afholder Din Camp nu mere end 30 feriecamps i Danmark fordelt på fem forskellige camptyper; SportsCamp, FamilieCamp, LæringsCamp, GirlpowerCamp og MakerCamp.

”Vi er en del af oplevelsesøkonomien og har forsøgt at specialisere os indenfor ferieoplevelser. Vores camps er et sted hvor alle er velkomne. Der findes jo, heldigvis, rigtig mange gode tilbud for børn og unge rundt omkring i landet. Rigtig mange af dem er lokalt forankret. Her har vi forsøgt at lave camps der ikke er så geografibestemt, hvor folk kommer fra nær og fjern og bliver en del af et fællesskab, hvor der er andre unge der deler samme interesser som en selv” fortæller Jonas, da vi taler om hvordan Din Camp skiller sig ud fra andre sommerferietilbud.

Din Camp interview pensopay

De tre stiftere af Din Camp: Sandra, Jacob og Jonas.

Et moderne set-up

Sandra Larsen og Jacob Nørregård arbejder i København og Jonas sidder i Silkeborg og så fungerer kommunikationen ellers online.

”Din Camp er egentlig en fusion af 3 firmaer. Jeg har en bachelor i idræt og en kandidat i folkesundhed og så blev jeg ansat i et firma der laver sports camps. Så jeg har i hele mit voksenliv arbejdet med camps og allerede mens jeg var studerende var jeg afsted som instruktør på sommer camps, det var også her jeg mødte Jacob første gang. Så jeg har lavet camps siden 2010” Jonas Herlev, Din Camp.

Sandra har en Professionsbachelor i Ernæring og sundhed, mens Jacob er Cand. Scient i idræt og tysk og har en baggrund som Folkeskole- og gymnasielærer.

Flygt eller kæmp?

”Er dit salg gået helt i stå? Aflyser du dit event? Hvilke retningslinjer gælder denne uge?”

Det var rigtig svært at navigere i oplevelsesbranchen under Corona. Det var her Jonas, Sandra og Jacob fandt hinanden. De besluttede sig for at gå sammen og lave oplevelser for endnu flere – og det er blevet til det Din Camp er i dag.

Din Camp instagram

Se mere inspiration fra Din Camp på deres instagramprofil.

Alternativet til ferien sydpå

Din Camp er et indenrigsrejsebureau, og missionen er at være et alternativ til ferien sydpå.

”Sommerferien er jo virkelig lang og typisk har forældre ikke lige så meget ferie som børnene. Her er Din Camp et sjovt alternativ til bare at sidde hjemme foran nintendoen og i stedet komme ud og blive en del af et fedt fællesskab.”

Jonas Herlev, Din Camp.

5 forskellige camp-universer

Familie-campen, er Din Camps udgave af familiehøjskolen, hvilket i forvejen er rigtig populært i Danmark. Her er alle velkommen, store, små og bedsteforældre.

Derudover har Din Camp 4 universer, som kun er for børn og unge: SportsCamps, Læringscamp, Girlpower og MakerCamp, som er deres Tech Camp. Her kan man lære at kode og bygge robotter og bare få lov at nørde løs, på den fede måde.

”Det har været et spørgsmål om at lave et univers, hvor vi specialiserer os forskellige temaer, for det findes der ikke specielt mange af i Danmark. Fokus er at lægge op til fællesskaber på relativ komprimeret tid” Jonas Herlev, Din Camp.

Din Camp afholder deres camps på de danske efterskoler, der alligevel står tomme i sommerferieperioderne.

”Vores ønske er, at brede perioden længere ud, så der både er mulighed for at komme på Camps i efterårsferien og vinterferien. Derudover ønsker vi også at åbne op for at lave mindre camps, fx i weekenderne” Jonas Herlev, Din Camp.

Din Camp, pensopay interview

Jesper Buch sammen med Din Camp efter deltagelse i Løvens hule sæson 8.

Din Camp pensopay

Der var glæde at spore efter investeringen fra Jesper Buch.

Løvens hule var et rent tilfælde

Din Camp har eksisteret i 2 år da de deltog i Løvens Hule.

”5-6 dage før ansøgningsfristen besluttede vi os for at tilmelde os Løvens Hule. Det var lige op til sommerferien, så timingen var ret dårlig for os. Da vi fik ja til at deltage, var det en blanding mellem at have armene oppe over hovedet, fordi vi var glade og på samme tid tænkte vi: hvordan dælen får vi tid til det? Men det lykkedes, heldigvis” Jonas Herlev, Din Camp.

At deltage i et program som Løvens Hule som nystartet virksomhed er en rigtig sund proces, fortæller Jonas. De blev tvunget til at finde en fælles mission og vision for Din Camp.

Hvorfor laver vi det vi gør? Hvilken vej vil vi gerne? Synes vi stadig det er fedt selvom vi har lavet camps i mange år?

”Vi er heldigvis enige om, at vi er vilde med det vi laver. Men det er en sund proces at gennemgå. Løvens Hule var en gave på den måde. Det var en super god oplevelse fra start til slut. Produktionen var søde og forstående overfor den situation vi var i” 

Det hele endte positivt – men det havde de bestemt ikke forventet, fortæller Jonas. De vidste godt, at det var en lidt anderledes case end de andre deltagere.

Ikke alle var lige begejstret

En af løverne, Anne Stampe, bragte fokus på det fantastiske foreningsliv vi allerede har og hun så Din Camp som en konkurrent til det danske foreningsliv.

”Vores projekt lagde op til debat foran løverne, hvilket vi havde det fint med. Vi synes det var en reel diskussion at have. Vi vil helst ikke ses som en konkurrent til dem, fordi vi alle tre er foreningsmennesker, så det er ikke meningen med Din Camp” Jonas Herlev, Din Camp.

En iværksætter uden sommerferie

En sommer uden ferie – sådan er der nok mange iværksættere der har det, men for Jonas og Co. er det helt bogstaveligt. Det er nemlig i denne periode Din Camp har deres højsæson.

”Vi er ekstremt sæsonbetonet. Så snart vi kommer til maj og juni, så er jeg mere væk hjemmefra. Min sommerferie er ikke en typisk sommerferie. Det er her vi kører rundt og besøger alle camps for at sikre at vores gæster og team har en god oplevelse. Det ved vores bedre halvdele efterhånden også godt, men så er vi mere fleksible på andre tider af året” Jonas Herlev, Din Camp.

Det er tydeligt at mærke på Jonas at han har stor passion for hans arbejde og at samarbejdet med Jacob og Sandra er et fantastisk set-up.

”Det ville være umuligt at køre sådan noget her alene. Det kunne jeg slet ikke. Med alle de mange forskellige camps vi har, selve opbygningen og logistikken der hører sig med.

Indholdsmæssigt er campsne heller ikke ens, men vi er specialister indenfor hvert vores område, hvad end det er sports-, lærings- eller techcamps, så vores konstellation er helt optimal” Jonas Herlev, Din Camp.

Din Camp løvens hule pensopay

Sandra Larsen, Jesper Buch (invester), Jacob Nørregård og Jonas Herlev fra Din Camp.

Gode råd til andre iværksættere

“Da jeg har to små børn, så er balancen vigtig for mig. Det er ikke det samme som at sige at man ikke kan knokle på, eller ikke kan arbejde meget. Men balancen mellem at jeg er der for mine 2 børn og samtidig har en forstående bedre halvdel – det er vigtigt for mig”

Find balancen

“Jeg tror balancen er vigtigt, så du ikke brænder ud. Den kan være vidt forskellig fra person til person, men der skal være overensstemmelse mellem det sociale liv, familielivet og arbejdslivet. Balancen er også meget forskellig set ift. hvor du er i dit liv. Min var meget anderledes før jeg fik to børn, der kunne jeg sagtens sidde på kontoret i mange flere timer” Jonas Herlev, Din Camp.

Husk at fejre de små sejre

Løvens hule tvang Jonas og Co. til at tjekke ind på firmaet og dem selv.

”Nogle gange kan tingene gå så stærkt at vi fx glemmer at fejre de små sejre. Det er noget vi har italesat overfor hinanden – det kan vi stadig blive bedre til.

Når det går stærkt, kan du komme ud for, at når du har nået et mål, så sætter du bare et nyt. Husk at stoppe op og give hinanden en highfive og sig: ‘Det var fandme fedt at vi trods alt nåede det’, inden du løber videre” Jonas Herlev, Din Camp.

”Jeg kan huske vores første milepæl. Det var i 2021 da vi nåede 1000 deltagere til vores camps. Det synes jeg var en stor ting. Der mødtes vi online og sagde ’godt gået’.

Det behøver ikke være mere end det, men det var vigtigt for os at gøre det”

Tusind tak for snakken Jonas. Vi er rigtig stolte af at kalde dig og Din Camp for vores samarbejdspartner.

Team pensopay.

Læs om andre gode iværksætterråd fra flere af vores kunder.