Interview: Two Socks

Two Socks

Vi vil så gerne, at du bliver 5 minutter længere…

De fleste virksomheder har været ramt af corona-pandemien, og i særdeleshed inden for restaurationsbranchen. Hvad gør man, når Danmark lukker ned og man ejer en gin-bar med oplevelsen i fokus?  Vi har taget en snak med Susanne fra Two Socks, om dengang coronanedlukningen ramte os, og hvordan hun optimistisk ser ind i år 2021.

Two Socks er en gin-bar, som bedst kan beskrives som et oplevelsesunivers. Når man træder ind i Two Socks’ lokaler bliver man mødt af en hyggelig stemning, hvor musikken er rolig og tempoet sænker sig. Two Socks henvender sig til det voksne publikum, hvor man ønsker at skabe en ægte gourmet oplevelse og stimulere alle sanserne; smagen, duftene – og et skønt syn for øjet.

Som Susanne beskriver deres mission: ”Vi vil så gerne, at du bliver 5 minutter længere” – og det er netop denne kundeoplevelse, som er helt unik.

Two Socks er mere end bare en bar; det er et hyggeligt sted at mødes med venner og bekendte. Det er også et sted, hvor man kan gå hen for at få en ekspertise om gin, som man ikke finder mange andre steder. Susanne beskriver det således: ”Vi arbejder med DNA’en i vores gin – og vi krydser ikke smagene… En gin indeholder typisk flere forskellige smagselementer – og derfor kan du ikke få serveret en Gin & Tonic med lime, hvis en gin har appelsin som et af elementerne. Vi arbejder med at fremhæve de smage, der er i vores gin, ved f.eks. at bruge skallen fra en appelsin”.
Når kunderne kommer ind i Two Socks-universet får de ikke bare vejledning i hvilken gin, som passer til det de gerne vil servere den med; de får også forskellige opskrifter som de selv har udviklet.

Two Socks åbnede deres første gin-bar i Aarhus og i maj 2020 åbnede de endnu en bar i Odense. Når Danmark genåbner, slår de også dørene op for en helt ny gin-bar i København.

Da jeg spørger ind til corona-nedlukningen for et år siden, er der ingen tvivl, om at det var en tid med mange følelser. Susanne beskriver det som en tid, hvor man ikke vidste hvad der skete – og hvor man jo i starten ikke kendte omfanget og tidsperspektivet. Ret hurtigt gik det dog op for dem, at hvis de skulle overleve corona-krisen, så måtte de nytænke deres forretning…

Fra start havde Two Socks en webshop og en ”shop-in-shop”. Derfor havde de flere strenge at spille på; blandt andet har man kunne bestille med ”click & collect” og afhente i butikken. Susanne og Simon havde i lang tid tænkt over, hvordan de kunne få den Two Socks-oplevelse, som man fik i deres gin-bar, ud til forbrugerne når de købte varer på webshoppen. Det blev startskuddet til deres første online event med ginsmagning på Facebook.

De vidste ikke, hvad de skulle forvente, da deres første event løb af stablen. ”Vi ville blive glade, hvis vi kunne sælge 20 bokse, men det gik meget bedre end forventet”. Susanne nævner at de som de eneste på markedet har originale miniture brand-flasker. Når man bestilte en ginsmagnings-kasse, så fik man nogle forskellige smagsindtryk – blandt andet de søde og de krydrede gin-varianter.

Til deres første ginsmagning på Facebook, stod to bartendere klar foran en computerskærm, hvilket fungerede rigtig fint. Samtidigt beskrev Susanne hvordan én person sad og svarede på spørgsmål samtidigt med. Susanne beskriver: ”Man kunne se, hvordan folk sad og hyggede sig, de skålede og hilste på hinanden”. Susanne er slet ikke i tvivl om, at det i starten var rigtig mange af de faste kunder, som bakkede op, hvilket hun er meget taknemmelig for.

I foråret 2020 blev de kontaktet af TV2, som i en af deres nyhedsudsendelser kom på besøg og filmede. Det var tidligt i processen i forhold til deres ginsmagninger, men Susanne beskriver at det gav dem et boost, og at de fik udbredt kendskabet til deres nye koncept.

I løbet af sommeren fik de videreudviklet deres ginsmagnings-koncept, så man nu kunne afspille videoen når man ville og sætte på pause. Susanne: ”Det var måske ikke alle, som ville drikke alle 5 drinks samme dag, men så kunne man også tage én hver aften”.

 

Foruden online ginsmagnings-konceptet, opstartede de også virksomheds-ginsmagninger. Mange virksomheder fik aflyst julefrokoster m.m., så der var efterspørgsel på et alternativ. Virksomheder ønskede at samle medarbejderne, og de var yderst taknemmelige for, at Two Socks kunne hjælpe dem til at have en god aften.
Susanne tror at der vil gå længere tid før virksomheder kan have større forsamlinger, så de har lovet at fortsætte med deres virksomheds-vinsmagninger så længe at der er en efterspørgsel.

Susanne nævner vigtigheden i at udvikle sig: ”Vi har lært at det er vigtigt at sætte noget i gang, men at det også skal være noget, som passer til fremtiden. Der er ingen tvivl om at fremtiden i høj grad er digital, men det fysiske er også vigtigt. Vi oplevede at vores nye digitale koncepter kunne nå ud til nogen helt andre, som ikke havde mulighed for at besøge vores ginbare, så de er kommet for at blive”.  Susanne ser det blandt andet som en fordel for dem, som bor langt væk fra Two Socks gin-barerne.

Ingen er nok kommet sovende igennem corona-krisen, og Susanne beskriver også, at timerne lige nu er hårdt tjente, men at det også er en meget spændende tid. ”Når det handler om at sikre sin virksomheds overlevelse, så får man et ekstra gear – og bliver også lidt tændt af at se de nye projekter lykkes.”

Susanne ser optimistisk ind i 2021. ”Selvom vi er nedlukkede et par måneder endnu, så skal det nok gå… Vi så at mange besøgte vores ginbarer i sommeren sidste år – og vi er helt sikre på, at det samme vil gøre sig gældende i år. Vi har brug for at komme ud at hygge os!”.

Vi ønsker Two Socks alt det bedste i fremtiden!

Team pensopay