Interview: Bare En T-shirt

Two Socks

Vi har taget en snak med Frederik Taylor Pitter fra ‘Bare En T-shirt’, om deres iværksætterrejse, deltagelsen i Løvens Hule, og deres evige mission på at skabe den perfekte T-shirt.

Den endeløse jagt på perfektion
Idéen til ‘Bare En T-shirt’ blev skabt i frustration over, at de ikke kunne finde den perfekte T-shirt. De ville gerne have en T-shirt i god kvalitet, den rigtige pasform, og uden logoer og prints.
Selvom deres virksomhedsnavn er ‘Bare En T-shirt’, så beskriver de, at ”T-shirts fra Bare En T-shirt’ er så langt fra bare at være en T-shirt. Vores T-shirt er et symbol på hårdt arbejde, en årelang optimeringsproces og en endeløs jagt på perfektion. Perfektion er en diffus og uopnåelig størrelse, men det er tanken om den, jagten på den og drømmen om den, der driver os”.

For 4 år siden startede kammeraterne Mathias og Frederik (Taylor Pitter) virksomheden ‘Bare En T-shirt’ for 3.000 kroner. Ret hurtigt derefter kom deres ven Frederik (Skovgaard-Holm) også ind i virksomheden. De kendte hinanden gennem fælles venner og havde længe tænkt, at det kunne være sjovt at lave en virksomhed sammen.

Usikkerhed og udfordringer
Hvis vi for 4 år siden havde vidst, hvor mange bump på vejen, der ville komme, så ved jeg ærligt talt ikke, om vi havde gjort dét. Vi gik ind i det lidt uden så mange forbehold, måske en anelse ”blåøjede”, men vi tog det i vores eget tempo”, forklarer Frederik. For de 3 kammerater var det i de første par år et sideprojekt, som de havde ved siden af deres respektive studier og fuldtidsjobs.
Som Frederik beskriver, så har alle brancher og nicher sine udfordringer.  For ‘Bare En T-shirt’ var det i første omgang at finde en leverandør, som kunne hjælpe dem til at producere den helt rigtige T-shirt. I de første par år var deres helt store problem også ’Cash flow’: ”Vi betalte alt på forhånd og da varerne skulle sejles til Danmark med skib, så kunne der gå 3 måneder før de bestilte varer var klar på hylderne.” Det betød, at der var perioder, hvor de måtte melde helt udsolgt. Frederik beskriver også, hvordan det at starte en virksomhed med så lille en startkapital var en udfordring. Indtil Løvens Hule er ’Bare En T-shirt’ udelukkende vokset organisk, men har alligevel formået at vækste 100% i omsætningen hvert år.

Vores designs er derfor ikke dikteret af flygtige og tidsbestemte trends

Kvalitetstøj som holder i længden
Frederik T. Pitter beskriver at de ikke som sådan ser sig selv som en miljøorganisation, men gerne vil producere så bæredygtigt og med så meget omtanke som muligt:

Det gælder om at skabe kvalitetstøj, som holder i længden. Når alt kommer til alt, er det nemlig brugen af tøjet som gør, at det er bæredygtigt – altså at det kan holde til mange ture i vaskemaskinen. Derudover er al vores emballage lavet af genbrugsmaterialer, og vi opfordrer vores kunder til at sortere det korrekt.”

 På deres hjemmeside beskrives også deres bæredygtige fokus: Modsat mange andre tøjbrands arbejder vi ikke med kollektioner, og vores designs er derfor ikke dikteret af flygtige og tidsbestemte trends. Vores T-shirts skal være dit foretrukne valg i dag, i morgen og i fremtiden. Derfor producerer vi T-shirts uden dristige detaljer eller fjollede farver. Det eneste vi går op i, er at du får en T-shirt, der kan holde til at blive brugt, bevare sin pasform og farve, og ikke ender med at samle støv i en kasse i kælderen.”

Om at ville smide håndklædet i ringen
Undervejs på rejsen var der mange op- og nedture – og der var tidspunkter, hvor de tvivlede på om projektet skulle fortsætte. Da de var halvandet år inde i projektet, tog Mathias til USA, Frederik T. Pitter var lige blevet far og virksomhedens anden Frederik (Skovgaard-Holm) havde også sit fokus andetsteds. På det tidspunkt var de 3 kammerater ved at smide håndklædet i ringen, og det var her at Anthon Louis kom ind i billedet. Anton var også en af deres venner, og det gav god mening, at en person som ham kom ind med fornyet energi, hvilket gav forretningen et godt boost.

bareentshirt

Løvens hule
Allerede i 2019 meldte Anton ‘Bare En T-shirt’ til Løvens hule, men på det tidspunkt følte de ikke helt, at tiden var rigtig.
Derefter ventede endnu en bølgedal for projektet, men de 4 kammerater besluttede at de fortsat ville køre videre med projektet. I foråret 2020 besluttede de sig igen for at sende en ansøgning til Løvens Hule. Efter en udvælgelsesproces kom ‘Bare En T-shirt’med i Løvens Hule.

I august 2020 stod ‘Bare En T-shirt’ på de brune gulve i Løvens hule foran 5 løver. I denne sæson var løverne Jesper Buch, Jacob Risgaard, Christian Arnstedt, Jan Lehrmann og Mia Wagner.
Efter halvanden time i spotlightet på en varm augustdag valgte Christian Arnstedt og Jacob Risgaard at investere i virksomheden. Løverne investerede 1.000.000 kroner for 12,5% hver af ‘Bare En T-shirt’

Frederik T. Pitter beskriver oplevelsen med Løvens Hule således: ”Det var en virkelig fed oplevelse, men tiden efter var meget ambivalent, for man ville så gerne fortælle det til alle og enhver, men det må man ikke, før det skal sendes i TV. Det var virkelig svært at holde på så stor en hemmelighed”.

Da Løvens hule rullede over skærmen 20:00 en februar aften, havde de 4 kammerater alle været inde at smugkigge på programmet forinden.
Frederik: ”Jeg var for nyligt blevet far for 2. gang og normalt er det børnene, som vækker mig tidligt om morgenen. Denne morgen vågnede jeg af spænding, fordi jeg vidste at programmet ville blive tilgængeligt kl. 06.00 på DR’s hjemmeside, så der sad jeg og så det med min kæreste. Det var en smule ambivalent at se sig selv i TV. Bare det at høre sin egen stemme og se hvordan man stod derinde… Det tog lige lidt tid at lade det synke ind; det var en surrealistisk oplevelse”.
Om aftenen mødtes de fire kammerater for at se programmet. Selvom de havde aftalt at se det sammen, havde de alle 4 set det på forhånd. De 4 venner var alle godt tilfredse med deres optræden i Løvens Hule. På grund af Covid19 blev fejringen dog bare de 4 venner, men de håber, at kunne fejre det på et senere tidspunkt.

I løbet af dagen da afsnittet kunne ses online var der markant flere besøgende end normalt på deres website, men da programmet rullede over skærmen på DR1 steg aktiviteten helt vildt. ”Vi var faktisk lidt nervøse for om siden kunne holde til den mængde trafik, men det gik heldigvis uden problemer” siger Frederik T. Pitter.

Tiden efter Løvens hule – og optimistiske fremtidsplaner
Efter Løvens Hule er Mathias og Anthon gået fuldtid i ‘Bare En T-shirt’. De to står sammen for den daglige drift af virksomheden. Det var planen at det skulle ske uanset om de havde fået en investering eller ej, men dette kunne fremskyndes et par måneder. Frederik og Frederik er stadig fuldtid på andre projekter med deltager forsat i virksomheden når de kan. Denne konstellation fungerer godt for alle parter på nuværende tidspunkt.
Frederik T. Pitter beskriver, hvordan det har været at få løverne med på rejsen: ”Christian og Jacob har meget erfaring og netværk som vi kan trække på. Vi er blevet skarpere på vores strategi og har fået optimeret alle processerne i vores forretning”.

Frederik ser optimistisk ind i fremtiden. ‘Bare En T-shirt’ har ambitioner om at ekspandere til andre europæiske markeder. På det svenske marked sker det ved hjælp af et kommende samarbejde med bloggen: The Classy Issue – og snart kan man også bestille T-shirts, hvis man bor i Sverige, Tyskland, Holland, Frankrig, Spanien og resten af Europa. Til denne ekspansion får de en hjælpende hånd af de to investorer, blandt andet fordi de kan vejlede og hjælpe på den logistiske front.
Derudover kommer der også nye produkter i deres portefølje: ”Vi lancerer en langærmet T-shirt til mænd i løbet af sommeren, og så kommer der en T-shirt til kvinder meget snart, hvilket har været meget efterspurgt”

Vi ønsker ’Bare en T-shirt’ alt held og lykke på den videre rejse!

Team pensopay