Interview: Party in a box

Partyinabox

Interview med Trine fra Party in A box

Corona-pandemien har været en del af vores hver dag i mere end et år. Der er ingen tvivl om at dette har haft konsekvenser for både virksomhedsejere og privatpersoner, med både økonomiske og personlige tab. Der findes dog også virksomheder, som har været gode til at omlægge deres forretning og været innovative under corona-krisen. Vi har taget en snak med Trine Hansen fra Party In A Box, som i 2020 formåede at opnå en omsætning på 30% over det budgetterede. Her kan du læse mere om hendes rejse…

Ondt i fødselsdags-hjertet
Trine Hansen er uddannet salgsassistent og arbejdede 8 år i butik inden hun rykkede til Dansk Supermarkeds hovedkontor. Det var i frokostpausen på denne arbejdsplads, at der spirrede en idé, som endte med at blive grobunden til Party In A box. Når der var frokostpause på arbejdspladsen kunne Trine fornemme på hendes kolleger, at de nært forestående børnefødselsdage skabte en følelse af stress hos mange. Det virkede til at alt det praktiske omkring fødselsdagen tog glæden ud af at skulle fejre ens barn. Dette gjorde ondt i Trines ”fødselsdags-hjerte”, for hun havde altid elsket at holde fødselsdag. Trine synes, at det var enormt ærgerligt og dertil fik hun idéen om at skabe en løsning, som kunne lette planlægningen for forældrene. For det handler jo ikke bare om at finde pynt, men også om at finde et helt tema, som netop er dét, der hitter hos ens barn og deres kammerater.

På dette tidspunkt arbejdede Trine som indkøber af legetøj, og det var på de selvsamme messer, at der også fandtes en masse pynt. Når Trines kolleger var til frokostpause, snusede hun rundt i messehallerne med festartikler og gav sit visitkort ud til de interesserede.
Trine vidste hvordan og hvor hun skulle købe ind, da hun på messerne havde fundet nogle gode leverandører. Derudover havde hun en god inside-viden om, hvad der hitter for børn i forskellige aldre, men også en vigtig viden om de sikkerhedsmæssige regler, som gælder, når man har med børnevenlige produkter at gøre. Trine beskriver, at det var denne inside-viden, som gav hende en klar fordel til at kunne opstarte sin forretning Party In A box.

Trine forlod i 2016 Dansk Supermarked, for at starte i Maki A/S, hvor hun arbejdede indtil 2018. På daværende tidspunkt var Party In A Box stadig ikke helt moden til at hun kunne udbetale en fuldtidsløn til sig selv, så hun besluttede at få et deltidsjob. Hun fik job hos CODAN, som var et meget fleksibelt job, hvor hun kunne komme og gå næsten som hun ville. Et år efter kunne hun så opsige jobbet. På det tidspunkt havde hun sparet nok penge op til at kunne klare sig de første par måneder som selvstændig.

At skabe smil på andres læber
”Lysten til at blive 100% selvstændig har været der fra en start”
siger Trine, og fra januar 2020 kunne hun begynde at udbetale en beskeden løn til sig selv. For Trine betyder pengene ikke alt; ”Jeg får mindre i løn nu end jeg nogensinde har gjort, jeg har ingen bil, men et el-løbehjul, men jeg er glad for at gå på arbejde hver dag og det er det vigtigste”.
Trine beskriver, at hun under sit tidligere job fik en god løn og kunne køre i en lækker BMW – og gøre præcis hvad hun havde lyst til, men til det mindre rådighedsbeløb siger hun: ”Jeg kan ikke gøre det samme nu, det er en præmis. Jeg kan ikke længere spise brunch med veninderne hver weekend, jeg kan ikke længere tage på den dyre ferie jeg har lyst til… Men jeg mangler ikke noget. Jeg har prøvet at køre i den bil… Jeg har et FEDT liv”.
Trine oplever en meget større glæde ved det arbejde, hun har skabt nu: ”Jeg har aldrig fået så meget ros og anerkendelse i mit liv som jeg gør nu. Det der betyder noget er at jeg skaber et smil på andres læber”.

Aflyste fester
Selvom Trines virksomhed skaber glæde hos børn og voksne, så udtaler Trine, at det ikke er en dans på roser. Det mærkede hun især da COVID-19 ramte Danmark. Trine oplevede dog ikke, at hun blev slået helt ud. Man kunne ellers udefra tro, at en virksomhed, hvis grundlag er baseret på fest og farver, ville gå en dyster tid i møde, når Danmark lukkede ned og alle fester blev aflyst. Trine beskriver, at hun ikke rigtigt forstod, hvad der skete. Hun husker egentligt de første dage som meget hyggelige, hvor der var tid til at se film med hendes kæreste. Efter et par dage kunne hun dog godt se, at der ikke gik mange ordre ind på Partyinabox.dk. Trines optimistiske sind kom hende til gode, og hun tænkte straks ”Jeg kan ikke holde fest, hvad gør jeg så?”…

Børn tapet til gulvet
På de sociale medier opdagede Trine, at mange forældre var udfordrede når de både skulle aktivere og hjemmeskole deres små børn, mens de stadig skulle passe deres job. Hun husker hvordan hun så et billede af et barn tapet til gulvet som et komisk billede, men som alligevel illustrerede den desperate virkelighed som mange forældre stod overfor.
Hun så et behov for at aktivere børnene, og det gav Trine idéen til at lave en ”Påske Krea box”, som børnene kunne underholde sig med og udfolde sig kreativt. Påske krea boxen viste sig at være en god idé, for den kom til at give 40% af omsætningen i marts måned.

Pop-up succes eller fiasko?
I slutningen af november 2020, åbnede Trine en Pop-up butik i Bruuns Galleri, hvor man kunne købe jule-og nytårspynt. I starten af december, da den 2. nedlukning blev en realitet, stod Trine med en masse jule- og nytårsvarer som hun skulle have solgt. Trine beskriver sin reaktion som følgende: ”Jeg tænkte lynhurtigt… Så jeg bestilte en flyttebil og flyttede alt på én dag. Derefter indrettede vi et showroom, hvor folk enten kunne komme ind og shoppe eller de kunne bestille over Facetime”. Denne omstillingsparathed gjorde, at Trine fik solgt alle sine varer.

Optimisme og øl på Facetime 
Trine havde et tankesæt omkring, at tingene måtte gøres på en anden måde under corona-krisen, og at der skulle findes en vej til at sikre virksomhedens overlevelse. Dermed fortsatte Trine med at finde på flere tiltag, som kunne beskæftige de hjemsendte børn, i kombination med særlige tiltag omkring mærkedage og højtider, såsom mors dag, fars dag, Eid og Ramadan. Trines innovative idéer og vilje til at omstrukturere hendes virksomhed betød at hun forlod 2020 med en omsætning, der var 30% over det budgetterede; til det siger Trine højlydt: ”Det er jeg sgu stolt af”.

Der er ingen tvivl om, at Trine har været rigtig god til at tackle corona-krisens udfordringer. Til andre, der sidder i en svær situation lige nu, vil Trine gerne sige til dem: ”Det er utroligt svært, at få nye idéer, når man er presset. Derfor kan det være en god idé at inddrage dit netværk. Måske kunne du invitere et par venner til en øl på Facetime, og sammen brainstorme på, hvad du kan gøre i din forretning. Undersøg idéerne; også selvom du først tænker nej, og det måske ikke var noget du normalt ville gøre, så prøv det alligevel af. Der er så mange, der gerne vil hjælpe, så forsøg at være åben for deres idéer”.

Trines kreative idéer er det, som driver virksomheden fremad, så hun er bevidst om at hun ikke bare kan læne sig tilbage. ”Jeg skal hele tiden blive ved med at finde på nye ting. Jeg skal kæmpe for at holde budgetterne – og det gør jeg. Det er det, der gør, at vi alle stadig kan være på arbejde”.
Foruden Trine, er der ansat to medarbejdere i virksomheden og derudover får hun hjælp fra familie og venner.

Selvom Trine er chefen, så står hun ofte selv og pakker til kunderne: ”Selvom man er chef, så er det i min optik vigtigt, at man stadig har varerne i hænderne. Så man ikke kommer for langt væk fra hvad det handler om.”

Afslutningsvis spørger jeg Trine, hvordan hun ser ind i 2021: ”Jeg tør næsten ikke tænke på, hvordan det hele bliver, når samfundet åbner op igen. Men jeg glæder mig rigtig meget!

Vi ønsker dig alt det bedste for fremtiden, og håber, at 2021 bliver et år med fest og farver!

Tak for den inspirerende snak, Trine!

Team pensopay.