Mit bedste råd til andre iværksættere: tjek din junk mail

Basic+Ally sammen

Interview: Basic+Ally.

Et tabubelagt emne er blevet en forretningsmodel. Henrik Berg er grundlæggeren bag Basic+Ally og sammen med hans partnere Sebastian Kerdil, Henrik Schmidt og Niclas Dam, har de udviklet undertøj, der løser et meget velkendt problem hos mange mænd.

First mover produkt i et red ocean

Vi har fået os en snak med Henrik Berg, der er kunde hos pensopay. Han fortæller, om navnet Basic+Ally og hvorfor deres produkter er first-mover på et ellers red-ocean marked. 

Hvis du gerne vil vide hvordan det er gået dem efter deres deltagelse i Løvens hule og høre hans bedste råd, til dig som iværksætter, så læs med her. 

Basic+Ally

”At lave undertøj til mænd er der jo mange der gør, men vi har taget et andet ’take’ på det. Vi vil gerne hjælpe med at løse et problem, som rigtig mange mænd har. Det er et tabuiseret emne som folk ikke taler om.

Alle mænd har en bygningsfejl ’dernede’. Det er ikke alle mænd der oplever det som en gene, men hvis man kigger i de medicinske undersøgelser, så er det 60% af alle mænd, der ser det efterdryp, som en gene” 

Henrik Berg, Basic+Ally.

Den unikke underbuks

Basic+Ally designer selv produkterne og får dem produceret i Portugal, som mange andre high-end brands. Undertøjet er produceret i bambus og har en unik Gravity Membrane™. Det er en åndbar membran der sørger for, at væske ikke kan passere igennem den. Gravity Membrane™ er placeret foran din “mandighed”, hvilket sikrer, at du ikke behøver at bekymre dig om de pinlige pletter.

Som med meget anden tøjproduktion, ville det være nærliggende at kigge til Asien og producere dem rigtig billigt, men set ud fra et forretningsperspektiv, sætter Henrik og hans team fokus på bæredygtige materialer og gode arbejdsforhold – ikke desto mindre er det væsentligt nemmere at arbejde med en leverandør inden for EU – noget som Corona også har lært os. 

Navnet Basic+Ally

Basic betyder basis og står for ’basis varer’, og da underbukser er en basisvare så det gav mening på den måde, fortæller Henrik. 

”Allieret kan forstås på den måde, at du har en allieret, der beskytter dig i mange forskellige situationer, det kan både være at det er en bestemt funktion, men også at vi er garant for at varen er forsvarligt produceret. Det er en basisvare og vi er din allieret. Det er jo verdensklasse”, Henrik Berg, Basic+Ally. 

Basic+Ally underbuks
Underbukser på sten i vand. Basic+Ally
Basic+Ally indpakning

DR røg i spam mail 

Henrik, Niclas og Sebastian deltager i optagelserne til Løvens hule sæson 8. Herefter hører de ikke meget. 

Normalt får du at vide en uge før, om du kommer med i Løvens Hule eller ej. Aftenen før bliver Henrik ringet op af DR med henblik på at blive interviewet af en avis. Henrik undrer sig over opkaldet og bliver usikker på om nogen har lækket, at de skal være med. Det viser sig dog, at Basic+Ally får sendetid i Løvens Hule dagen efter. Henrik og teamet har nu 15 timer til at forberede deres forretning på den opmærksomhed de ved, der følger med, når over 600.000 danskere ser med. 

”Planen var, at når vi får at vide at vi skal være med, så sørger vi for at få vores nyeste produktion hjem fra Portugal. Det nåede vi så ikke. Vi havde slet ikke nok varer til at håndtere al opmærksomhed. Vi blev væltet af kunder. Hvilket var mega fedt! Jeg har arbejdet 16 timer i døgnet og fået arrangeret ekspres leveringer fra Portugal hver anden dag den sidste måned”, fortæller Henrik helt begejstret. 

Det viste sig at DR havde sendt Henrik en mail en uge forinden deres deltagelse. Henrik fortæller med et stort grin, at han vil opfordre alle til lige at tjekke deres junk-mail en gang imellem. Havde han gjort det, havde han fået besked fra DR i lidt bedre tid. Heldigvis gik alt som det skulle, men nu er tippet hermed givet videre. 

Åbner op for et helt nyt kundesegment

Underbukserne er lavet til mænd, der ikke vil stå i en pinlig situation. Henrik forklarer, at de får mails fra folk der er prostata- og nyrepatienter, som er vant til at gå med Tena bleer og som nu har købt deres produkt, fordi det beskytter på samme måde. Underbukserne har ikke suge funktion, så du kan ikke mærke forskel på dem og et par Ralph Lauren shorts, men effekten er en hel anden. 

”De kommer tilbage og siger tak og siger, ’at nu kan vi føle os som mænd igen, fordi vi ikke behøver at gå med ble’. Vi gør faktisk en reel forskel – også for folk der har et medicinsk problem.

Det gør mig sgu varm om hjertet”

Henrik Berg, Basic+Ally. 

Basic+Ally underbukser

Deres deltagelse har også gjort, at der har opstået nye samtaler hjemme i de danske hjem. Henrik fortæller, at han har oplevet at kvinder pludselig blev opmærksom på, at deres mænd havde det her problem og at det åbnede op for samtaler om, hvordan mænd oplevede det. 

”Jeg håber vi kan være med til at drive en agenda, der omhandler, at det ikke længere er et tabu”, Henrik Berg, Basic+Ally.   

Du kan se Basic+Allys deltagelse i episode 6, sæson 8 på DR1. 

Drømme om fremtiden

Henrik forklarer, at det lige nu er en marketing disciplin, at få Basic+Ally ud over rampen. Kunsten er at få Basic+Ally navnet, associeret med denne type produkt. Der vil helt sikkert komme konkurrenter på sigt, derfor lægger de stor vægt på den hurtige levering, god og ordentlig kundeservice, den brugervenlige hjemmeside og stærke brandidentitet. 

”Drømmescenariet er selvfølgelig at når du taler om ’sikre’ underbukser til mænd, så tænker du på Basic+Ally. Hvilket selvfølgelig ikke sker ’over night’. Men vi har fundamentet: høj genkøbsrate, positiv trustpilotscore fra en masse glade kunder, der er tilfredse med vores produkt”, Henrik Berg. 

Markedet er ikke klar til at vores underbukser hænger i Magasin. Underbukserne tapper ind i noget der stadig er et tabu. Derfor er markedet ikke modent til at produkterne hænger i de danske detail butikker – endnu. 

Fuldtids iværksætter – for tidligt eller for sent?

Siden september 2022 har Henrik været 100% fuld tid i virksomheden.

Basic+Ally behind the scenes

”Jeg synes det er pissesjovt. Jeg har altid haft en lille iværksætter i maven. Jeg er 41, og jeg er både glad og ked af jeg ikke har gjort det noget før. Jeg arbejdet med E-Commerce i 15 år, så jeg har erfaring og ballast til at vide, hvad der skal til. Økonomisk er der en risiko. Så du skal virkelig tro på det. Du får ikke rigtig nogen hjælp nogen steder. Du kan hive i dit eget netværk. Du kan have svært ved at låne i banken, hvis du ikke kan vise et regnskab med overskud. Så det er noget af et sats. 

Jeg arbejder med mennesker som jeg selv har valgt. Jeg bliver ikke målt hvor mange timer jeg sidder på en kontorstol, men hvad der kommer ud af mit arbejde. Det er mig selv der sætter baren – det tænder mig helt vildt, det synes jeg er så sjovt”,

Henrik Berg, Basic+Ally. 

Mit bedste råd til alle iværksættere: Tjek din junk-mail

Henriks første råd til andre iværksættere er; tjek din junk-mail. Havde han gjort det, var han lidt mere forberedt på at de skulle deltage i Løvens Hule. Henrik har også andre virkelig gode råd, til dig der er startet eller overvejer at starte selvstændigt: 

”Sørg for at have dit bagland med. Din familie og venner. De behøver ikke tro på det – men de skal acceptere at du gør det. Hvis du skal til at slås med dit bagland, så bliver det noget rod”, Henrik Berg, Basic+Ally.

Henrik deler også ud af én af hans vigtigste forretningshemmeligheder. Basic+Ally er nemlig opbygget på den måde, at alle de manuelle processer er udliciteret. Produkterne er produceret i Portugal og varerne bliver sendt direkte til vores pakkelager i Brønderslev. Her står de står for at sende varerne ud til slutkunden og de er derudover også ansvarlig for al returneringen. 

”Arbejdsmæssigt gør det ingen forskel for mig om der bliver sendt 50 eller 5000 ordre på en dag. Min arbejdsbelastning bliver ikke større. Så hele vores setup er designet ud fra at det skal kunne skaleres. Min erfaring gør, at jeg ved hvilke processer der er tidstunge og hvor kæden kan hoppe af. Havde jeg startet det her som 21-årig havde jeg sikkert besluttet mig for at pakke mine ordre selv”Henrik Berg, Basic+Ally.

Derfor er det vigtigt at have overblik over dit budget. Læg sådanne ting ind i et budget og planlæg dig ud af det. Ellers kommer du til at bruge tid på drift i stedet for at videre udvikle forretningen. Super godt råd, hermed videregivet til dig der overvejer at starte selv, eller til dig der er klar til at skalere din forretning. 

Tusind tak for snakken Henrik. Vi er rigtig stolte af at kalde dig for vores samarbejdspartner.

Held og lykke med alting fremover, vi glæder os til at følge med.  

Team pensopay.