Hvornår må du trække betaling når du dropshipper?

Når man har en forretning på nettet er der en del elementer man skal have styr på. Derfor har vi skrevet en lille artikel for at gøre de forskellige reglementer omkring betalinger og dropshipping en smule mere overskuelige for dig.

 

Det er specielt vigtigt at man har styr på den gældende lovgivning. Ens hjemmeside skal leve op til de krav, der er fremsat i forbrugerloven og GDPR-lovgivningen. Hvis ikke man overholder lovgivningen kan det nemlig medføre bøder, sanktioner og andre værre konsekvenser for både dig og din virksomhed.

Derfor bør man tilpasse sine forretningsprocesser således at man sikrer sig, at man sørger for tydelig og korrekt information til sine kunder. Det er specielt betalingsomstændighederne man bør være sikker på at man har forklaret ordentligt til sine kunder. Når en kunde går i en butik betaler de for varen med det samme, og tager varen med hjem med det samme. Når en kunde bestiller på de fleste hjemmesider så bliver pengene trukket når varen afsendes. Når man har en anderledes forretningsmodel, så som en der baserer sig på dropshipping, er det vigtigt, at man oplyser om leveringstid og hvornår pengene trækkes i sine handelsbetingelser.

Hvad er dropshipping

Dropshipping er kort fortalt en anderledes tilgang til logistik og lager. Det vil sige, at hvor den traditionelle online virksomhed har sit eget lager og nogle gange også egen produktion, så fungerer det lidt anderledes ved dropshipping. Når det kommer til dropshipping  er tilgangen til lager og distribution anderledes. Man har ikke selv et lager, hvor man finder, pakker og sender sine produkter afsted fra hver gang der er en bestilling. I stedet har man en leverandør eller en aftale med et eksternt lager (det kan betegnes som et lagerhotel), som man sender sine bestillinger til, og de sender så varen til kunden. 

 

Ved dropshipping modtager man en ordre på sin hjemmeside, som man så sender videre til den leverandør eller det lagerhotel, som man har en aftale med. Pakken sendes så direkte fra det lager og til kunden der har bestilt varen hos dig. På den måde får man reduceret sine omkostninger til kun at være de udgifter der er forbundet med leverandøren eller det lager man videresender sine bestillinger til. Oveni det får man frigjort en masse tid i forbindelse med at klargøre produkterne og få dem sendt. 

Læs mere om hvad dropshipping er, og hvordan det fungerer. 

“Man må først trække betaling fra kunden når varen afsendes!”

 

Hvornår må du trække betaling fra kunden?

Som nævnt ovenfor, så må man altså normalt først trække betalingen når varen er afsendt og på vej til kunden. Denne process kan gøres en del nemmere ved at man automatiserer den. På den måde trækkes betalingen automatisk når pakken afsendes, og dermed er man sikret. Ifølge markedsføringslovens §1 om god markedsføringsskik er det vigtigt at man venter til pakken er afsendt for at ‘udvise god markedsføringsskik under hensyntagen til forbrugerne’. 

Hvis du vil vide mere kan du læse hele lovteksten her.

 

Hvad vil det sige at udvise god markedsføringsskik? Man tager hensyn til sine kunder og opfører sig ordentligt i driften af sin forretning. Altså, man trækker ikke betalingen før produktet er på vej til kunden. Hvis man, som erhvervsdrivende trækker beløbet inden afsendelsestidspunktet, og der ikke udtrykkeligt er aftalt forudbetaling, er der tale om en overtrædelse af loven. Når det sker, bliver det en sag for forbrugerombudsmanden. Derudover skal man huske at tænke over købelovens samtidighedsgrundsætning, der siger at køberen først skal betale for varen når den leveres. 

Men hvad så når der er tale om dropshipping?

På mange måder så gælder de fuldstændig samme regler ved dropshipping; betalingen må først trækkes når pakken sendes afsted. I det her tilfælde er afsendelsestidspunktet bare det tidspunkt, hvor din leverandør sender produktet ud fra deres lager. Hvilket vil sige, at du er nødt til at bestille produktet hos din leverandør før du kan trække betaling hos din egen kunde. Du kan altså først trække pengene fra din kunde når du selv bliver trukket af din leverandør. 

Derfor kræver dropshipping en del indsigt i din leverandørs processer og et tilstrækkeligt oplysningsgrundlag. Det er nødvendigt for at sikre at man ikke pludselig har lagt ud for en masse produkter for ens kunder. Nogle kan nøjes med at administrere dette over mail, hvor andre får udarbejdet en integration. En integration kan hjælpe med at automatisere processerne så dropshipping bliver nemmere. Sådan en integration kunne for eksempel være Vendino, der er et værktøj, som du kan benytte din dropshipping forretning. Med Vendino kan du finde produkter, automatisere processerne, og  trækker betalingen når varen er afsendt fra leverandøren. Den kan altså hjælpe dig med at overholde loven. 

Du kan finde en nem oversigt over regler for betaling ved nethandel her.

Bliv klædt på til at starte en netbutik

Der er, som sagt, en del elementer man skal have styr på når man skal have en forretning på nettet. En del af elementerne er som med alle andre forretninger. Man skal have kontakt til nogle kunder, så man kan få solgt nogle produkter, hvilket gerne skulle resultere i overskud. For at kunne få et overskud skal man have styr på sine betalinger. 

For at kunne få betaling fra dine kunder skal du også have en betalingsløsning som du kan få din betaling igennem. Det er det vi kan hjælpe med her hos pensopay. Vores betalingsløsning gør det nemt for dig, da både indløsning og gateway er samlet ét sted. Her hos os går vi utrolig meget op i vores kunder, og vores support sidder altid klar. Hos supporten kan du få besvaret alle de spørgsmål du måtte have omkring betaling i din netbutik. Du kan også tage et kig i vores help center, hvor vi har svaret på de oftest stillede spørgsmål! 

 

Som kunde hos os får du en tjekliste, så du kan sikre dig, at du har styr på de vigtigste detaljer inden opstart. Den indeholder gode råd omkring alt fra handelsbetingelserne til placering af betalingsikonerne. Vi anbefaler vores dropshipping kunder at tage en snak med vores samarbejdspartner Vendino. De er en dansk softwarevirksomhed, der kan hjælpe dig med dropshipping, og sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål.  

Du kan læse mere om hvordan de kan hjælpe dig med dropshipping her.