Interview: Pandasia

AnhDu fra Pandasia

Det kan være svært at finde nøjagtigt de produkter som man skal bruge når man ønsker at lave orientalsk mad. Pandasia er en webshop, der sælger asiatiske produkter, både til madlavning og til anden brug. Ideen er at alle skal kunne lave højkvalitets asiatisk mad uden for stort besvær.  

I november 2019, blot nogle måneder inden Corona-epidemien lukkede Danmark ned for første gang, startede Pandasia. Det var en drøm som iværksætter og grundlægger AnhDu Long Vu havde gået og leget med længe. Han ønskede at gøre det muligt for alle at lave autentisk asiatisk mad hjemme hos dem selv. 

Sagde jobbet op og gik igang

Inden AnhDu startede Pandasia var han ansat som webdesigner i et firma. Et job som han var god til og som han nød, men det var alligevel ikke hans eget, og interessen for det asiatiske køkken var større. Det var kombinationen af hvad han interesserede sig for og hvad han var god til, der ledte til starten på hans egen virksomhed. AnhDu har altid interesseret sig for den vietnamesiske madkultur, og det asiatiske køkken er et stort element i hans familie.

Så med hans kone støtte sagde han sit job op, og gik i gang med sin nye forretning. AnhDu var ikke interesseret i at gøre det halvt, så begynde på drømmen imens han sad i med sit fuldtidsjob. Han satsede fuldt ud på sin ide, så fra den ene dag til anden stod han som ‘arbejdsløs’ og skulle til at bygge sin webshop og planlægge alt det der skulle ske. Drømmen startede hjemme i huset. Det var ikke lige så omfattende som det er blevet idag, så først indrettede han et børneværelse til lager.

anhdu-vaerelse-pakkebord

Her ses AnhDu på det første ‘lager’, og man kan vel nok fornemme at pladsen er trang.

Corona fik gang i tingene

De første par måneder gik stille og roligt for sig. AnhDu fik så småt en fornemmelse for sin forretning og nåede måske også en enkelt gang eller to at blive urolig for om det skulle blive noget han kunne leve af. Han fik dog bestillinger nok til at han måtte udvide lageret med en container, der stod i baghaven. Hvilket nok var meget heldigt, for da corona ramte skete der lige pludselig noget. Folk fik tid til at gå og nørkle med alle mulige projekter, der normalt ikke er tid til. Èt af de projekter var åbenbart asiatisk mad. Det tager gerne et par timer at tilberede en ret, det er tid man normalt ikke har, men det fik folk under nedlukningen. 

AnhDu husker tydeligt den første nat efter nedlukningen. Efter Mette Frederiksen havde færdiggjort sit pressemøde og havde kaldt at nu ville Danmark lukke ned, der væltede det ind med bestillinger. Det fortsatte hele natten. Alt hvad der havde en lang holdbarhedsdato blev revet væk, specielt både konserves og tørvarer. Han fortalte: “Det var lige som du så på fjernsyn, folk skyndte sig ind og bestilte alt det de kunne. Alle mine instant nudler var udsolgt!” I de dage arbejde AnhDu hurtigt 80 timer om ugen, og tog kun lige pauser for at sove et par timer og for at spise. Det handlede om at opfylde kundernes forventninger så de ville komme igen. 

“Nogle gange går tingene bare så stærkt, at man bare gør

og eksekverer, og så må man lære af det bagefter.”

Corona gav absolut anledning til en hurtig vækst for virksomheden, men det er AnhDu’s hårde arbejde der har fortsat den utrolige vækst. Han har været nødt til at tage tingene som de kom og så lære af hans erfaringer hen ad vejen. For det meste er der et flow han har kunne følge, men indimellem så er det bare gået så stærkt at han har måttet droppe at tænke. Så må man bare gøre alt hvad man kan og prøve at lære af det bagefter. 

Det handler om at inspirere

Helt fra starten af har Pandasia handlet om at inspirere andre til at bruge tiden på at lave autentisk asiatisk mad. Dette er en af årsagerne til at AnhDu har gjort en dyd ud af at oversætte produkterne på hjemmesiden, samt stille det op så det er nemt at følge produkterne fra ret til ret. Samtidig laver han videoer, hvor han viser, hvordan man laver forskellige retter på hjemmesiden. Disse gennemgår en ret fra ende til anden, så det kan blive nemmere at blive klog på nogle af teknikkerne. Sidst men ikke mindst, har han også oprettet en chat-funktion på hjemmesiden, så kunderne direkte kan spørge ind til de retter de ønsker at lave. 

Det har været et stort ønske fra AnhDu’s side at gøre asiatisk mad nemmere og mere tilgængelig. Han ønsker at dele sin dybe viden om mad, og inspirere folk til at prøve noget nyt. Det handler om at gøre det asiatiske køkken en nem mulighed for danskerne.

AnhDu’s Univers

Det er også denne drøm om at inspirere andre der driver Pandasia fremad. I fremtiden ønsker AnhDu at skabe et helt univers omkring asiatisk mad. Hvor drømmen er at tage på besøg i forskellige asiatiske lande og se hvordan bestemte retter laves når de laves i asien.

Drømmen ville være en video serie, hvor folk kunne følge med og se alle de forskellige retter blive lavet i de retmæssige lande. Det er dog lidt ude i fremtiden. 

Indtil det kan lade sig gøre er der dog andre planer i omdrejning. Udover at de nu er ved at udvide deres lager for 4. gang på 2 år, så er der planer om et større engros samarbejde. At få nogle samarbejder op og køre med de lokale asiatiske restauranter og blive deres leverandør af råvarer og produkter. Samt at lave interviews og videoer med disse så flere danskere kan blive inspireret af den asiatiske madkultur. Disse skulle vise deres specielle opskrifter og fortælle om madkulturen for dem og deres forretning. Så der er rigeligt undervejs. 

VArehus AnhDu

Her ses AnhDu foran det nuværende lager, der er betydeligt større.

Når tiden løber

Jeg tror vi alle kender det der med at tiden løber fra os. Vi har så mange ting vi skal nå, men der er simpelthen bare ikke tid nok. En af de største udfordringer for AnhDu har klart også været tiden. Når der har været rigtig travlt har han haft arbejdsuger med over 80 arbejdstimer. Eftersom at Pandasia er hans firma, og han er eneejer, så kan det være svært at skelne mellem privatliv og arbejdsliv. Der er til tider så travlt at han hele tiden føler sig bagud og slet ikke ved hvordan han skal nå det hele. 

Nogle gange er det jo også ude af hans hænder om tingene overhovedet kommer frem. Med corona har der været store forsinkelser på varer og produkter. Dette har både været fordi at produktionerne har været lukket ned over hele verden, men samtidig har det været fordi at transporten slet ikke er kommet afsted. Omkostningerne for transport er også mangedoblede under corona, og det har han også skulle tage hensyn til. 

Denne travlhed er har dog været vedvarende nok til at AnhDu er klar til at udvide holdet. Han forudser at han har 5 fuldtidsmedarbejdere inden for et års tid, hvor der indtil videre kun har været mange deltidsmedarbejdere. Samtidig er han klar til at udvide hans sortiment til flere produktgrupper, men det skal i følge med for at se hvad indebærer.  

“Der er altid udfordringer – men det har været nemt med min betalingsløsning.

Det kører bare automatisk.”

Gnidningsfrit samarbejde

AnhDu har haft pensopay som betalingsløsning helt fra starten af. Han valgte pensopay fordi det var her han kunne få en alt-i-én løsning, hvor indløser og gateway er samlet i én. Inden han besluttede sig søgte han faktisk vidt omkring, men han var meget imponeret over kommunikationen. Han havde flere samtaler med Pierre, vores CEO, og mindedes at han var meget imponeret over kontakten. Han  overvejede betalingsløsninger, men på grund af de gode snakke han havde haft, gik han med pensopay.  

Ifølge AnhDu bliver det utrolig nemt at have en betalingsløsning når man har valgt pensopay. Det er et produkt der er nemt at integrere, når det er oppe og køre så klarer det sig selv. Som han så fint beskrev det: 

Alt er sat i system – der er guides, og hvis man har spørgsmål, så ringer eller skriver man bare.” 

Det er også det vi priser os på. Vi går op i vores kundeservice og vores support, det er det som vi vægter højest. Vores kunder kommer først og vi er her for at hjælpe dem. Hos os findes der ikke nogen spørgsmål eller problemer der er for små, tværtimod, som AnhDu sagde det:

“… hos pensopay er der ikke nogle dumme spørgsmål.” 

Intet er problemfrit

Nu skal det ikke lyde som om der aldrig er problemer. AnhDu kan huske at der i hans tid hos pensopay har været ét større nedbrud. Det varede i omkring 4 timer. Det afskrækker dog ikke AnhDu, i hans optik er det at forvente at der sker driftsforstyrrelser.

Tværtimod så er han meget begejstret for den side pensopay har oprettet, hvor han kan følge med når der er driftsforstyrrelser.

Løbende opdateringer

Hans erfaring er at man bliver informeret omkring når der er en forstyrrelse, og man får at vide hvad status er på den. 

Siden opdateres omkring hver 15-30 minut, hvor man både får at vide, hvad der er galt og hvornår det regnes med at være løst. Det betyder bare utrolig meget som webshop-ejer, så man selv kan informere sine kunder. Der gør en lille opdatering og et lille svar bare rigtig meget.

pensopay klarer resten hvis man har valgt dem.” 

Tag et sikkert valg

Når du sidder og overvejer, hvilken betalingsløsning du vil gå med til din webshop, så er der nogle simple råd fra AnhDu. 

  • Find nogle med en god support!

     Når du er nystartet er support bare virkelig vigtigt, så vælg nogle med god mail- og telefonsupport, hvor du ved du får hurtigt svar.

  • Find en løsning der kan passe sig selv. 

     Når det først er oppe og køre så vær sikker på at det passer sig selv. Det er ét sted du kan gøre din daglige drift meget nemmere.

  • Vælg nogen der gør det godt! 

     Se hvad deres andre kunder siger om dem. Det er altid en god indikation på hvordan produktet eller servicen faktisk leverer. 

Følg med Pandasia

Synes du også at Pandasia er en spændende virksomhed med en masse lækre produkter? Så vær sikker på at følg med i eventyret fremover! Vi glæder os i hvert fald til at følge med.

Tusinde tak for snakken AnhDu! 

Team pensopay