Glem Black Friday… Få det meste ud af Black Week!

Glem Black Friday... Få det meste ud af Black Week!

Black Friday og Juleshoppingen nærmer sig med hastige skridt. Er du og din webshop klar til årets travleste periode? Ellers så læs med her! Vi har undersøgt den udvikling der er sket og de tendenser der er kommet frem. Det har vi gjort for at kunne tilbyde de bedste råd til, hvordan du får success med Black Week. 

Black Friday er efterhånden blevet et kæmpe fænomen over hele verden. I Danmark er det gået hen og blevet årets største handelsdag, eller handelsdage. Sidste år tog Black Week nemlig over for Black Friday hos de fleste forhandlere, og det slog alle rekorder. Black Week starter mandagen inden Black Friday og ender først i Cyber Monday ugen efter. 

Den vanvittige udvikling:

I Danmark blev konceptet Black Friday for første gang forsøgt adopteret i 2013, hvor en række webshops prøvede sig frem med udsalg den sidste fredag i november. Det var ikke en kæmpe success i 2013, men allerede året efter begyndte der at ske noget. Danskerne er begyndt at tage konceptet til dig, og det er blevet større og større lige siden. Det er efterhånden gået hen og blevet årets største e-handelsdag, og det har det været i et stykke tid nu. Siden da er det gået hen og er blevet den dag, hvor de fleste forbrugere er begyndt at kickstarte deres juleindkøb. Det er specielt tøj eller de større elektroniske genstande, som folk køber på Black Friday. 

 

Et par imponerende statistikker om Black Friday: 

  • I 2015 overhalede Black Friday juleshopping dagene og blev dermed årets største handelsdag.  
  • I 2017 blev der omsat for 2,11 milliarder, hvilket er den højeste omsætning på én dag, nogensinde i Danmark.
  • I 2019 steg online handlen med 26% på Black Friday.
  • I 2020 var der et samlet omsætnings løft på 56%, da Black Friday blev til Black Week. 

Black Friday er blevet til Black Week – og det er kommet for at blive!

Rid med på bølgen:

Der kan vist ikke herske nogen tvivl om at Black Friday er kommet for at blive, men hvad kan du gøre for at få det meste ud af den? Efter sidste års succes er det tydeligt at danskerne villigt tager imod en hel uge af tilbud i stedet for en enkelt dag. Dette bør du som webshop ejer få det meste ud af! Selvfølgelig er der nogle overvejelser du bør gøre dig i forhold til, hvordan det bedst kan passe din forretning. Netop fordi det jo ikke kun er positivt at afholde Black Week. 

Ved at have en uge med tilbud skal man forvente at der er højere udgifter i forbindelse med salget i forhold til Black Friday. Derudover, så er arbejdsbyrden også højere, der er flere annoncer der skal klargøres, dit lager skal være klargjort og servicen skal kunne klare flere dage med højt tryk. Når det så er sagt er der jo også andre fordele end blot forøget salg. Der er mindre risiko ved at afholde Black Week da du har en hel uge til at indtjene på. Samtidig har du mulighed for at tilpasse og optimere dine tilbud løbende! Både fordele og ulemper kan du læse mere om her.

Det kan være svært at begribe, hvor godt danskerne egentlig tog Black Week til sig. Her viser denne graf  det ret godt. Den afbilder nemlig den procentvise stigning for både omsætning og ordrer pr dag under Black Week 2020:

statistik på blackweek

Her ses det tydeligt at både omsætning og ordrer er steget helt gevaldigt ved at dele tilbuddene ud på en uge. Det får simpelthen bare flere forbrugere til tasterne og de får en grund til at holde øje med din webshop.

Vores tips og tricks:

Under denne undersøgelse af Black Friday har jeg fundet nogle spændende tendenser. Samt gjort mig nogle overvejelser omkring, hvad man kan gøre for at få det meste ud af Black Week. Disse kommer her:

Annoncér – meget! 

Det er vigtigt at dine kunder ved præcis hvad det er de skal holde øje med! Vær sikker på at du informerer om hvad din plan er for Black Week. På den måde ved folk at de skal kigge forbi din webshop. 

Hav et overordnet tilbud!

Lav et Black Week tilbud der holder hele ugen. Det kan være at du skal have 10% på hele webshoppen, hele ugen, så der altid er en god grund til at kigge forbi. 

Lav daglige tilbud!

Sørg for at imponere dine kunder med nogle ekstraordinære tilbud. Hvis du mandag har 40-50% på én ting, og tirsdag en anden. Sådan fortsætter du hele ugen, og giver kunderne en daglig grund til at kigge forbi din hjemmeside.

Lav overraskelser!

Hav tidsbegrænsede tilbud, som først bliver offentliggjort når tilbuddet starter. Det handler om at gøre shopping til en leg, og få kunden til at føle sig heldig: de huskede at komme forbi hjemmesiden i det begrænsede tidsrum. 

Lad ikke porto være en hindring!

Over halvdelen af dine kunder vil forlade deres kurv, hvis der er kommer uventede udgifter. Du behøver ikke fjerne fragt helt. Du kan nøjes med at sænke minimumsprisen på kurven før de gør sig fortjent til gratis fragt.

Tilbyd de rette betalingsmetoder!

Det er vigtigt at du kender dine kunder og ved hvilke betalingsmetoder de bruger. Hvis de har fyldt kurven og når til betalingen, men du ikke har den metode de bruger, så springer de fra. Læs mere om hvordan her!

Én måde du kan være sikker på at tilbyde dine kunder, hvad de foretrækker, er ved at undersøge trends og statistikker. For eksempel kan man tydeligt se en udvikling i brugen af MobilePay over årene fra 2016 til 2019 på Black Friday. 

mobile pay udvikling black friday_

Læg en strategi – Få hjælp til resten!

Ligegyldigt, hvilket shopmodul du har opsat på din hjemmeside i, eller har fået andre til at opsætte på den, så er der mulighed for at automatisere en del af de ting jeg lige har foreslået. Det vil sige, at du faktisk bare bør lægge en strategi for ugen. Vær sikker på, hvilke tilbud du vil køre, hvilke rabatter, prisen på porto, og alt det løse. 

 

Derefter kan du gøre det hele meget nemmere for dig selv ved at række ud til folk der kan automatisere det for dig. Det kan blandt andet være Grafikr, hvis du har Shopify, eller Aveo, hvis du har Woocommerce. Det vigtigste er i hvert fald at du ikke spilder din energi på at gøre det manuelt i Black Week.


Vil du vide mere?

Er du i tvivl om du har de betalingsmetoder du skal bruge til den store uge, eller vil du bare vide mere om vores betalingsløsning, så kig forbi: www.pensopay.com.

Skulle det ske, at der ikke er svar nok på hjemmesiden, så giv et kald på +45 77 344 388 eller skriv til support@pensopay.com, så skal vi gøre vores bedste for at besvare dine spørgsmål. På den måde finder vi sammen den bedste løsning for dig!