Alt du skal vide om handelsbetingelser

Få styr på dine handelsbetingelser

Få styr på dine handelsbetingelser og download vores skabelon

Få styr på alt du skal vide om handelsbetingelser til din webshop. Vi holder løbende vores handelsbetingelser opdateret. Hent en gratis og opdateret skabelon her.

Hvad er handelsbetingelser? 

Handelsbetingelser, aftalevilkår eller forretningsvilkår, er betegnelser for det samme.

Dine handelsbetingelser skal informere dine kunder om, hvilke vilkår og betingelser der er når de handler hos dig.

Ifølge E-handelsloven, Forbrugeraftaleloven og Købeloven skal de fremgå klart og tydeligt. De stiller en række krav til hvilke vilkår der gør sig gældende for en handel, både før, under og efter handlen. Hvilket også er gældende hvis man ønsker at drive en netbutik.

Det er også en af grundene til at dine kunder selv skal aktivt acceptere dine handelsbetingelser inden checkout.

artikel 2_

Det er et lovkrav at handelsebetingelser fremgår på din webshop

Hvorfor skal du have dem? 

Handelsbetingelser er mindst lige så meget for din egen skyld. Som webshopejer er du bundet af de love vi nævnte ovenfor.
Derfor har dine kunder de samme rettigheder ligegyldigt om du informerer dem om dem eller ej.

I tilfælde af at du ikke har handelsbetingelser på din hjemmeside, så vurderes og afgøres mulige kontroverser ud fra de eksisterende love. Disse love og regler er formuleret således at beslutningen ikke må være skadende for forbrugeren.

Skulle der opstå en uoverensstemmelse mellem dig og en kunde så er reglerne lavet til kundens fordel, med mindre du har betingelserne skrevet på din webshop.
Det giver dig altså en mulighed for at informere kunden om dine forventninger når en aftale indgås. På den måde kan du bedre sikre dig som webshop-ejer hvis du tilføjer handelsbetingelser til din hjemmeside.

Med opdaterede handelsbetingelser kan du sikre den bedste process når dine kunder ønsker at returnere et produkt eller gøre brug af en eventuel reklamationen.

Læs forbrugerombudsmandens regler før salget her

Hvad bør de indeholde?

Disse 10 punkter er den standard information som dine kunder vil forvente af dig.

Du bør tilpasse hvert enkelt af punkterne til din forretning, så det er relevant information for netop dine kunder. 

1. Virksomheden: ved at informere dine kunder omkring din virksomhed føler de sig mere trygge. Her bør du beskrive virksomheden og tilføje nødvendige oplysninger såsom navn, adresse og CVR-nummer.

2. Priser og betaling: gør regnestykket nemt for dine kunder. Beskriv, hvordan priserne er opgjort og hvordan betalingen foregår, og hvilke mulige betalingsformer der er. 

3. Levering: lad dine kunder vide, hvornår de kan regne med at modtage deres varer. Informer samtidig om, hvordan den bliver leveret og hvilke muligheder de kan vælge imellem. Såsom, hvordan fragtprisen beregnes og om der er mulighed for gratis fragt ved et bestemt beløb. 

4. Ansvaret: her fortæller du dine kunder, hvilket ansvar din virksomhed har når de køber en vare eller ydelse af dig. Det afhænger af, hvad der sælges og om det er til private eller erhverv. Her er det vigtigt at du husker at inkludere deres reklamationsret. 

5. Returnering: vær sikker på at dine kunder ved, hvilken stand varerne skal være i når de returneres, hvordan de skal returneres og hvor lang tid de har til at få det gjort. Husk også at informere om hvorvidt det er dem eller dig der betaler returfragten.  

6. Databehandling: fortæl dine kunder hvordan din virksomhed behandler og benytter kundedata. Der er visse love man skal efterkomme, og det vil dine kunder gerne vide at du gør. 

7. Klagemuligheder: når du sælger til private forbrugere er du som virksomhed forpligtet til at oplyse omkring EU klagemuligheder. Disse bør du være sikker på at have styr på. 

8. Kontakt: lad dine kunder vide, hvordan de bedst muligt kontakter dig og din virksomhed, hvis de skulle have kommentarer, klager eller spørgsmål. 

9. Ændringer: beskriv for dine kunder, hvordan virksomheden kan ændre handelsbetingelserne. Både, hvordan og hvad det betyder for kunden. 

10. Lov og værneting: informer dine kunder omkring, hvilke love handlen er underlagt. Hvis firmaet er dansk er handlen underlagt de danske love. Her skal du huske at separere handels- og abonnementsbetingelser hvis du har både enkelt salg og abonnementer. 

Hvordan skal du have handelsbetingelser?

Som du kan fornemme er der nogle ret specifikke punkter du bør have med i dine handelsbetingelser. Jo mere du gør ud af dem fra start af, jo bedre sikret er du, og jo nemmere bliver dine handler.

Her får du 3 gode råd når du skal lave handelsbetingelser:

Hold dem kortfattede:

Det er lovkrav at have handelsbetingelser på din webshop.

Heldigvis er der ikke nogle krav til længden eller mængden af punkter. Derfor anbefaler vi at du gør dem så kortfattede of konkrete som muligt.

Inkluder kun de vilkår der gør sig gældende for din webshop.

Gør dem overskuelige:

Når du har udvalgt de vilkår der gør sig gældende for din webshop, så brug tid på at sætte dem rigtigt op.

Sørg for at prioritere de vigtigste (for kunden) og placer dem øverst.

Derudover så brug overskrifter så dine kunder hurtigt kan overskue, hvor de finder de informationer de synes er mest relevante.

Tjek dem lige en ekstra gang:

Det er ikke nødvendigt at starte fra bunden af med dine handelsbetingelser.

Det kan sagtens betale sig at finde standardbetingelser på nettet, men du bør tilpasse dem.

Samtidig anbefaler vi at du får en jurakyndig til at se dem over. Det er nemlig dig der hænger på den, hvis du har fået skrevet noget forkert.

 

artikel 1

Handelsbetingelserne er som et online håndtryk mellem kunden og dig.

 

Prøv pensopay handelsbetingelses generator her

Hvordan kan vi hjælpe?

Hos pensopay er handelsbetingelser et krav vi stiller til vores brugere. De skal indgå på din hjemmeside, og derfor har vi lavet en generator, der gør det nemt at oprette dem.

Vi har også selv brugt lang tid på vores handelsbetingelser. Eftersom at vi er en betalingsløsning er der en del ting vi er nødt til at informere vores brugere omkring. Det tager vi meget seriøst og derfor er vores handelsbetingelser måske også en smule længere end mange andres. Hvis du ønsker at udvide dine handelsbetingelser kan du måske bruge vores til inspiration. 

Det kan også være du stadig kun står med drømmen om at starte din egen webshop, eller kun lige er kommet i gang. Lige meget hvad, så kan du se vores handelsbetingelser og læse mere om vores betalingsløsning på www.pensopay.com.

Hvis du allerede har læst nok, så giv os endelig et kald på +45 77 344 388 eller skriv til support@pensopay.com så finder vi sammen den bedste løsning for dig! 

 

Team pensopay