Interview: LAKOR om Slack Friday

lakor-ejere

Vinteren kommer! Uret er sat tilbage og aftenerne er blevet mørkere! Det betyder dog ikke at november kommer til at gå stille for sig. Vi giver dig et indblik i, hvordan danske virksomheder udnytter Black Friday 2022.

November er nemlig en måned, der ligger op til et hav af kampagner; Singles Day, Black Friday og Cyber Monday. Der er mange muligheder for at glæde sine kunder, promovere sin forretning eller formidle budskaber, der hylder det modsatte. 

I de næste par dage vil vi give et indblik i, hvordan forskellige virksomheder i Danmark vælger at udnytte november måned. Forventningerne til online handel på Black Friday i år ligger på 47% og oversiger faktisk forventningerne fra sidste år, der lå på 43%. 

Den 25. november er det Black Friday, som er året absolut største salgsdag. Sidste år blev der solgt for 3,2 mia. kr. på nettet, og gør dermed Black Week til den største e-handelsuge herhjemme nogensinde.

Samtidig er det også en dag der deler vandene. Der er mange virksomheder, der op til Black Friday, oplever at forbrugerne har afholdt sig fra at købe i ugerne op til og derfor glæder de sig til endelig at kunne få gang i salget igen.

På den anden side er der en stigende tendens til, at mange virksomheder vælger at boycotte salgsdagen og dropper udsalgsræset.

Som de e-handelsnørder vi er, så synes vi sådan noget er virkelig spændende! Derfor bruger vi vores november måned på at finde ud af hvem der gør hvad, og hvorfor.

black-friday-eller-noblackfriday-danske-virksomheder

Vi har spurgt nogle af vores kunder, hvordan de planlægger til Black Friday. Vi har undersøgt følgende:

  • Hvad planlægger virksomhederne til Black Friday?
  • Hvilke forberedelser gør de sig inden den vigtige mærkedag?
  • Hvilke specielle kampagner kan du forvente?
  • Hvorfor vælger nogle virksomheder at droppe Black Friday?
  • Hvad gør de i stedet for, at hoppe med på tilbudsbølgen?

Du kommer bl.a. til at læse om: Blossom Copenhagen, Munkstore, og Astrid Frank.

Lakor og Slack Friday

Slack Friday LAKOR

Denne gang har vi fået os en snak med LAKOR.

LAKOR er et dansk tøjbrand inspireret af de mange forskelligheder mellem kystkulturen og det moderne byliv. LAKORs mission er at gøre kystkulturen street og forbinde yderligheder i Danmark.

LAKOR har baseret deres forretningsmodel på kreativitet og bæredygtighed. Derfor mener LAKOR heller ikke at et koncept som Black Friday passer ind i deres brandidentitet. De har derfor brugt deres kreative evner til at udtænke et nyt koncept på den konkurrenceprægede dag, nemlig: “Slack Friday”.

Hvad er Slack Friday?

Slack Friday er et koncept LAKOR har haft i mange år efterhånden.

Det går i al sin enkelthed ud på at gøre det modsatte på en hektisk dag som Black Friday – nemlig at tage en slapper. Hos LAKOR har de nemlig ikke tænkt sig at opfinde særtilbud eller bidrage til tilbudsstressen.

Så hvis du gerne vil have en pause på den hektiske dag, skal du smutte forbi en af LAKORs butikker i enten Aarhus eller København, hvor LAKOR vil servere en kop kaffe.

Derudover vil alle online ordre du køber på den berømte fredag, indeholde en pose Kaptajn kaffe og en virtuel highfive fra virksomheden, fordi du vælger at støtte en sund forbrugerkultur, som de reklamerer med hos LAKOR.

Hvordan kommer dagen så til at foregå?

”Ligesom tidligere år, kommer vi i LAKOR IKKE til at køre med tilbud i november måned, men vi giver gerne en god kop kaffe og en lakridspibe til dem der kigger forbi vores butikker på shoppingdagen”

Jesper Unna, CTO og partner i LAKOR.

LAKOR Sweat

Hvilke tiltag har I ellers haft planlagt?

”Nogle år udvider vi endda konceptet til en hel uge med ’pant-uge’, hvor vi fokuserer på upcycling af de produkter vi løbende får ind gennem vores pant-ordning” – fortæller Jesper.

Alle LAKORs produkter indeholder nemlig et pantmærke med forskellige værdier.

Så hvis du ejer et stykke tøj fra LAKOR og ønsker at sende det brugte tøj videre, kan du sende det tilbage til sin hjemstavn hos LAKOR, og få en rabatkode til dit næste køb. Så sørger de for at genanvende det til nye kreationer eller reparere det.

På den måde får tøjet en lang levetid og LAKOR tapper ind i den stigende tendens, hvor fokus er skiftet til slow fashion fremfor fast fashion. Pantordningen fungerer både i butik og på deres hjemmeside.

LAKOR tee
LAKOR design
LAKOR lakridspibe

Tusind tak til Jesper og LAKOR for at dele jeres historie med os.

Vi ønsker jer en god Slack Friday!

Team pensopay.