Når du skal udvælge dine betalingsmetoder i din webshop, så er det bestemt værd at se nærmere på, hvilke betalingsmetoder danskerne foretrækker. Det kan du blive meget klogere på her på siden, hvor vi undersøger populariteten blandt de forskellige betalingsmetoder på nettet. 

Hvilke betalingsmetoder foretrækker danskerne?

Danskerne har klare holdninger til, hvordan de foretrækker købsprocessen, når de handler online. Udvalget af betalingsmetoder er en af de vigtigste faktorer for, om kunden gennemfører købet eller ej, og det har derudover stor indflydelse på deres opfattelse af den overordnede kundeoplevelse.

På nedenstående diagram kan du se fordelingen af danskernes foretrukne betalingsmetoder fra Nets e-handelsrapport 2020. 

Kilde: Nets, 2020: https://info.nets.dk/blog/betalingsmetoder-i-webshops-hvilke-er-de-mest-popul%C3%A6re

Størstedelen af danskernes foretrækker stadig kortbetaling som VISA og Mastercard, og det gælder 62% af danskerne. Derudover er MobilePay også en populær betalingsmetode blandt danskerne, som 25% foretrækker at betale med. MobilePay er blevet en mere og mere attraktiv løsning blandt danskerne, og tallet er steget fra 23% i 2019 til 25% i 2020. 

Der er ingen tvivl om, at kortbetaling stadig er danskernes foretrukne betalingsform, men MobilePay har også vundet indpas hos danskernes købsproces. Derudover er betalingsmetoder som Paypal og Apple Pay også nogle af de løsninger, som danskerne benytter sig af. 

Hvad afgør danskernes foretrukne betalingsmetode?

Flere faktorer spiller ind, når det kommer til, hvorfor danskerne foretrækker nogle betalingsformer frem for andre. Noget af det, der afgør kundernes foretrukne betalingsmetode, er aldersgruppen. 

Her kan du få et indblik i forskellene i foretrukne betalingsmetoder fordelt på aldersgrupper i Danmark. Undersøgelsen er fra 2020.

Kilde: Nets, 2020: https://info.nets.dk/blog/betalingsmetoder-i-webshops-hvilke-er-de-mest-popul%C3%A6re

Nogle af de større forskelle kan ses i forbindelse med kortbetaling. Andelen, der foretrækker kortbetaling hos danskere mellem 30-49 år, er 55%, hvorimod tallet er helt oppe på 80% hos aldersgruppen mellem 65-79 år. 

Andelen, der foretrækker MobilePay, falder også fra 29% i aldersgruppen 18-29 år til 12% i aldersgruppen 65-79 år. 

Flere faktorer spiller en rolle i forbindelse med danskernes foretrukne betalingsmetoder:

  • Det skal være nemt og hurtigt

Det er vigtigt for danskerne, at betalingen kan foregå nemt og hurtigt. Flere og flere danskere handler på farten, og her er MobilePay en oplagt betalingsmetode, fordi hele købsprocessen kan klares hurtigt på mobilen. Derfor må det også forventes, at der kommer en fortsat stigning i andelen af danskere, der foretrækker MobilePay i de kommende år. 

  • Sikkerheden skal være i top

Sikkerheden er en af de vigtigste faktorer, når danskerne handler på nettet. Kortbetaling har været en mulighed længe, og det er derfor en troværdig betalingsmetode, som danskerne føler sig sikre ved at betale med. 

MobilePay er også en betalingsform, som har vundet mere tillid hos danskerne de seneste år. 

  • Mulighed for delbetaling

For nogle danskere er det rigtig vigtigt at have muligheden for at dele betalingen op, og nogle af de betalingsformer, der imødekommer det behov, er ViaBill og Anyday

Hvilke betalingsmetoder skal du vælge til din webshop? 

En af de største faktorer til, at potentielle kunder springer fra til sidst i købsprocessen, er, at deres foretrukne betalingsmetode ikke er tilgængelig på webshoppen. Derfor er det også enormt vigtigt, at du vælger dine betalingsmetoder med omhu og med tanke på dine kunders behov. Det sikrer, at dine kunder gennemfører købet, som i sidste ende vil øge salget på din webshop. 

Når du skal udvælge dine betalingsformer til din webshop, så er det essentielt at undersøge din målgruppes alder, fordi alderen spiller en rolle for de foretrukne betalingsformer. Kortbetaling vil i næsten alle tilfælde være en god idé at implementere på din webshop, mens betalingstyper som MobilePay, Apple Pay, Viabill og Anyday afhænger mere af din målgruppes ønsker og behov.  

pensopay tilbyder disse betalingsmetoder

Er du i tvivl om, hvilke betalingsmetoder du skal vælge til din webshop? Så tøv endelig ikke med at kontakte os på tlf. +45 77 34 43 88 eller skriv en mail på support@pensopay.com. Vi giver dig professionel vejledning og viden om hvilke betalingsmetoder, der er mest fordelagtig for dig og din webshop. 

Hos pensopay aktiverer vi nemt nedenstående betalingsmetoder for dig.