Mindre forbrug, mere genbrug

Camilla Kongshøft, Reshoppit, genrbug, interview pensopay

Interview: Reshoppit.

Midt i et kaotisk og uorganiseret loppemarked forsøgte Camilla Kongshøft at sælge ud af sit og sine børns tøj. Det var svært og tidskrævende, og hun havde ikke held med det helt store salg. Camilla var sikker på, at genbrug kunne gøres smartere, og i 2015 åbnede hun sin første af mange second-hand-butikker, Reshoppit.

Med et årligt forbrug på over 15 kg tekstiler per dansker, er Danmarks tøjforbrug faktisk 35% højere end verdensgennemsnittet – ifølge affald.dkMed det i mente, ønskede Camilla tilbage i 2015 at gøre det mere tilgængeligt, attraktivt og luksuriøst at købe genbrug – hvor du ovenikøbet også tjener på det, du sælger. Det eneste der fandtes dengang, var blot at man kunne give sit brugte tøj til nødhjælpsorganisationer eller leje en stand på forskellige loppemarkeder.

“Jeg ville gerne gøre det nemt, både at kunne købe og sælge brugt tøj, lækre mærkevarer og fedt brugskunst. At give kunderne et godt udvalg og lade dem føle at de køber nyt lækkert tøj, men som rent faktisk er genbrug,”

– Camilla Kongshøft, Reshoppit.

Hos Reshoppit lejer du en stand i et antal uger, som du fylder op med det tøj, du ønsker at sælge. Personalet i butikken håndterer resten, inklusive overvågning og salg af tøjet. Kunderne i butikken modtager altså den samme betjening som i en helt almindelig tøjforretning, og som sælger slipper du for besværet ved selv at betjene og korrespondere med kunder samt undgår at skulle bruge din fritid på det.

Camilla Kongshøft, Reshoppit, genbrug, interview pensopay
Camilla Kongshøft i en af Reshoppits mange butikker.
Camilla Kongshøft, Reshoppit, genbrug, interview pensopay
Camilla Kongshøft, som er stifter af genbrugskonceptet Reshoppit.
Camilla Kongshøft, Reshoppit, genbrug, interview pensopay
Camilla Kongshøft i nogle af Reshoppits utallige styles.

Opgør mod tøjindustriens miljøsvineri

Med fast fashion og konstant skiftende trends vil Reshoppits koncept være med til at forlænge levetiden på de forskellige tøjmærker og trends uden at være en direkte konkurrent til tøjindustrien. For hver vare solgt i Reshoppit spares naturen og miljøet for det stykke tøj.

“I forbrugskulturen er der en tendens til at købe nyt, nyt, nyt, så snart noget kommer på mode, som man i sidste ende glemmer, at man har, og så kommer det til at hænge og glo. Hos os har man muligheden for at få penge for det, som man kan bruge til at købe noget andet for,” Camilla Kongshøft, Reshoppit.

“Et godt eksempel på dette kan være trenden med de kendte ‘Buckle Shoes’, hvor alle bare måtte eje dem, og blot to måneder efter de var kommet ud, var de at finde i vores butikker,” Camilla Kongshøft, Reshoppit.

Re-sale, re-love, re-buy

Reshoppits koncept brager derud af, som viser sig ved, at de nu har åbnet fire nye butikker på bare ét år. Som Camilla beskriver det perfekt: ‘Det er ret crazy.’ Dette har gjort det endnu nemmere og mere tilgængeligt for forbrugerne at sælge ud og tjene på deres sorteringer samt at købe genbrug. Som nu kan gøres i en af de 8 Reshoppit-butikker, der ligger rundt om i Danmark. 

“Nogle tøjmærker oplever en renæssance ved at blive solgt i vores butikker. Ved at give tøjet et nyt eller længere liv, hjælper vi med at bevare dets værdi, selvom det måske stammer fra tidligere kollektioner eller er restpartier. På den måde viser man samtidig omtanke for miljøet,”

– Camilla Kongshøft, Reshoppit.

Genbrug af royalt stof i Reshoppit

Den kendte couture-designer Ole Yde, der bl.a. er kendt for at designe mange af Dronning Marys fine kjoler, syr af og til noget ud af de stofrester, der er tilovers. For et par år tilbage havde han syet noget af det stof om til en buksedragt, som Camilla havde forelsket sig i. Den buksedragt endte med at blive solgt i Reshoppits butik i Vejle til ‘sølle’ 350 kr.

“At det er alt lige fra en normal bluse, lækre mærkevarer, og simpelthen også en helt vildt stor designer inden for modeindustrien, der er at finde i vores butikker – det er helt vildt og lige præcis den vision, jeg havde med Reshoppit,” Camilla Kongshøft, Reshoppit.

Mindre forbrug, mere genbrug

Reshoppit stræber efter at blive Danmarks førende inden for køb og salg af brugt tøj, accessories og brugskunst. Derudover ønsker de også at yde den bedste service overfor deres kunder, så de får den rette hjælp og vejledning i at prissætte deres ting. Samtidig ønsker Reshoppit også at være fortaler for at mindske denne forbrugskultur og være protektor for miljøet. Med visionen om, at mange flere skal få øjnene op for at overveje at købe noget af deres tøj brugt.

Det viser sig, at de er godt på vej, idet de i starten af juni måned vandt ‘Best of Odense’ i kategorien ‘Shopping og mode’. Det er en stor milepæl for Reshoppit og et stort skridt i retningen af at blive Danmarks førende inden for køb og salg af brugt tøj og accessories. Derudover er det også værd at nævne, at de er blevet nomineret til ‘Byens Bedste’ i både Horsens, Esbjerg og Svendborg.

Reshoppit, genbrug, interview pensopay
Camilla Kongshøft, sammen med en del af teamet bag Reshoppit.

Camillas gyldne råd

Camilla kommer med de tre bedste råd, som hun mener, man bør følge eller overveje, hvis man ønsker at blive iværksætter:

1: No limits 

Det første og vigtigste råd er, at der er ‘no limits’ på ens egne ideer. Drøm stort, tænk stort, og bliv ved med at være kreativ. Det skal selvfølgelig være realistisk, og alt det administrative er jo også en del af det, men det kan være svært at udrette noget stort, hvis man ikke har givet sig selv lov til også at drømme og være kreativ i sin tankegang.

2: Find gode sparringspartnere 

Find nogle gode og ordentlige sparringspartnere, som man kan spejle sig i og søge rådgivning fra. Det kan både hjælpe med at gøre én selv bedre, men også bidrage til ens samarbejde, hvilket i sidste ende anbefaler ens forretning i deres netværk.

3: Vedhold dit gå-på mod

Det er benhårdt arbejde at starte sin egen virksomhed op. Derfor er det yderst vigtigt, at man ikke mister modet, hvis man møder udfordringer. Tro mig – man vil møde mange og store udfordringer på sin vej, som mere skal ses som læring og udvikling end modgang.

Hvorfor pensopay?

Camilla fik særligt anbefalet pensopay via sit netværk. Camilla er særligt glad for pensopay, og hun fortæller således: “Grunden til, at vi er meget tilfredse kunder hos jer, er, at I er hurtige til at svare, når man har brug for hjælp eller vejledning. Derudover satte I alle sejl ind for at få en af vores butikker op at køre en fredag eftermiddag – den service møder man ikke mange steder.”

“Derudover har jeres aktivitet og tilstedeværelse på SoMe samt disse blogindlæg også spillet en stor rolle. Man kan høre om andre iværksættere og deres historier, og derved spejle sig i og identificere sig med nogle af dem,” Camilla Kongshøft, Reshoppit.

 Tak for en spændende og inspirerende snak, Camilla. Vi er stolte af at kunne kalde dig og Reshoppit for vores samarbejdspartner.

Held og lykke med alting fremover, vi glæder os til at følge med.

Team pensopay