3D Secure / SCA (Strong Customer Authentication) bliver lovpligtigt for webshop-ejere d. 14. september 2019 jævnfør EU direktivet “PSD2”. Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) valgte dog at udsætte ikraftrædelsen af 3D Secure til d. 14. marts 2021 – hvormed perioden indtil da udgør en implementeringsperiode, hvor reglerne bør efterleves.

Du kender sikkert allerede 3D Secure – du er måske bare ikke klar over det. Det er engangskoden du modtager som sms på din mobil, i forbindelse med et køb, der er 3D Secure. Når du, i dit shopsystem ser, at en betaling er ”authenticated”, betyder det, at betalingen er blevet verificeret gennem 3D secure.

3D Secure er en feature, der forhindrer online svindel med stjålne betalingskort via en 2-step verifikation. Det foregår på den måde, at der sker et liability shift når en forbruger gennemfører 3D Secure ved betaling. Det betyder at ansvaret nu ligger hos forbrugerens bank, og ikke webshopejeren – kort fortalt. Dermed kan du som webshopejer læne dig tilbage, og koncentrere dig om de vigtige ting i din forretning.

Det er dog vigtigt, at du informerer dine forbrugere, enten via nyhedsbrev eller via din webshop, at de skal huske at tjekke hvorvidt de er tilmeldt 3D Secure. Dette kan de gøre igennem deres bank – på den måde forebygger du “tabt-kurv”. Hvis ikke forbrugeren ikke allerede er tilmeldt, kan de gøre dette igennem deres bank, hvor de blot skal bruge: mobiltelefon, betalingskort og NemID.

Du kan læse meget mere om 3D Secure på Finanstilsynets hjemmeside og en opdatering på reglernes ikrafttræden her.

3D Secure får du med helt uden beregning i alle vores løsninger.

Tilbage til ordbogen

Hør mere eller få et tilbud