Washa

 

Washa.dk er en dansk online tjeneste der hjælper danskerne med en pligt, som de fleste ofte bander langt væk; håndtering af vasketøj (og rens). Konceptet tog sine spæde skridt i de tidlige måneder af 2014, da tre unge mænd i Københavnsområdet – Karim, Jannick og Max – besluttede sig for at gå ‘all in’ på at tage imod, vaske og levere vasketøj til det danske marked.

I begyndelsen vaskede de tre iværksættere selv alt tøjet, men i dag, to år efter, er der løbet meget vand under broen; en samarbejdsaftale med det store vaskeri, Berendsen Tekstil & Service A/S, er kommet på plads, der er kommet prominente investorer ind takket være Washa.dks deltagelse i TV-programmet Løvens Hule og meget andet.

Men hvordan har de tre unge iværksættere bag konceptet oplevet rykket fra at være nystartet til pludselig at modtage investeringer og være på nationalt TV?

Det har vi interviewet Karim om, som er en del af trioen bag washa.dk. Karim er, på trods af sine kun 24 år, i dag administrerende direktør hos Washa.dk.

Karim først og fremmest, kan du så ikke prøve at give læserne et indblik i dig og din rolle hos Washa.dk?

Min rolle i Washa er på det strategiske plan. Jeg bruger meget af min tid sammen med vores strategiske partnere på at finde løsninger på at skabe vækst for virksomheden. Derudover bruger jeg tid på at skabe et godt arbejdsmiljø, så mine kollegaer performer så godt som muligt.

Jeg bruger naturligvis også tid sammen med vores investorer som giver mig sparring og ideer som jeg kan omsætte til praksis i virksomheden. Og så har jeg selvfølgelig også en række administrative opgaver i forbindelse med driften af Washa.

 

Før vi dykker ned i washa.dk og selve virksomhedens udvikling, kunne jeg godt tænke mig at høre om dit ryk ind i iværksætteri. Hvordan skete det?

Jeg har hele tiden vidst, at jeg ville være iværksætter og selvstændig erhvervsdrivende. Men hvornår og hvordan skulle jeg først finde ud af senere. For nogle år tilbage arbejdede jeg for en e-commerce platform rettet mod nattelivet – Drinkster.dk, hvor jeg i øvrigt også er partner.

Jeg kom ind i early stage og stod primært for online marketing og account management. Men som de fleste fra startups ved, så må man påtage sig en masse forskellige opgaver sideløbende for at holde biksen kørende. Dette fandt jeg rigtig spændende, og her fik jeg virkelig blod på tanden for at starte mit eget projekt.

 

Vi er mange der har set jer i Løvens Hule og det vender vi også tilbage til senere, men prøv at fortæl lidt om opstarten og hvordan det udviklede sig?

I februar 2014 startede jeg Washa med mine to partnere Jannick Christensen og Max Stripp. I begyndelsen vaskede vi alt tøjet i Jannicks lejlighed, og var altså primært et vaskekoncept, da vores muligheder for at behandle rensetøj var begrænsede.

Nogle måneder senere fik vi en aftale med et lille renseri i KBH, og efterfølgende landede vi aftalen med Berendsen Tekstil & Service A/S som nu behandler alle tekstiler, vi tager imod. Aftalen med Berendsen betyder at vores kunder nu kan få behandlet alle slags tekstiler hos os – alt fra vask af almindeligt tøj til rens af skind produkter, sofabetræk m.m.


Washa.dk-stifterne deltog i TV-programmet Løvens Hule med blandt andre Christian Stadil.

 

Mange der læser med går med stor sandsynlighed og overvejer at åbne en website-baseret forretning eller har allerede gjort det. Hvordan startede I ud og hvordan var jeres første website bygget op?

Vores første hjemmeside, Washa version 1.0, var en meget simpel hjemmeside lavet i Paint. Den havde kun meget få funktioner, og opfyldte kun de mest nødvendige krav tilstrækkeligt. Senere lavede vi en hjemmeside i WordPress med langt flere muligheder end første version, hvor vi stadig tilføjer funktioner på hele tiden.

Sideløbende er vi i gang med et større projekt, idet vi har ansat et udvikler hold i Polen, som er ved at bygge en ny hjemmeside fra bunden til os. Dette site skal imødekomme en masse krav vi har i forbindelse med at skræddersy erhvervsløsninger og generelt gøre hele vores flow lettere for vores kunder, m.m.

I begyndelsen havde vi flere forskellige betalingsløsninger som f.eks. kontant betaling, Izettle og MobilePay. Dette gav os til gengæld rigtig meget manuelt arbejde. I dag bruger vi udelukkende kortbetaling via PensoPay. På denne måde har vi fået barberet rigtig meget manuelt arbejde væk, da betalingen nu kører fuldstændigt automatisk.

 

Som tidligere nævnt har I deltaget i TV-programmet Løvens Hule (Dansk TV-program hvor iværksættere havde mulighed for at lande investeringer red.). Hvordan har jeres deltagelse i det program påvirket jeres forretning?

Vores ansøgning til Løvens Hule var egentligt lidt af et ”long shot”. Vi havde netop fået aftalen på plads med Berendsen, og så derfor blot Løvens Hule som en mulighed for at komme på national tv og skabe noget awareness omkring Washa. Det var først da vi blev kontaktet af DR som indkaldte os til studiet, at det for alvor gik op for os, at vi nu havde muligheden for rejse kapital for anden gang. Forhandlingerne med løverne var dog noget hårdere end hvad man ser på tv, men vi gik alligevel rigtig glade, stolte og en halvanden million kroner rigere derfra.

Udover kapitalen fra de tre løver Christian Stadil, Jesper Buch og Tommy Ahlers, har de skabt virkelig meget værdi for os. De har tilsammen et helt unikt netværk, som vi har kunnet trække på, når det har været nødvendigt. Derudover har deres viden og erfaring været essentiel for os for at skabe værdi til forretningen.

 

Du nævnte tidligere at I gik fra at have mange forskellige betalingsløsninger til at samle jeres betalingsmuligheder på websitet under ét – hos PensoPay. Fortæl gerne lidt om bevæggrundene

Ja, som tidligere nævnt havde vi oprindeligt flere forskellige betalingsløsninger. Det var simpelthen for bøvlet og kostede os alt for meget tid. Vi undersøgte vores muligheder, og fandt frem til PensoPay som var den helt rigtige løsning for os. I dag kører det hele nemlig automatisk, og vi skal ikke længere bruge en masse tid på at sørge for at få vores penge i hus.

 

Hvad mener du at iværksættere, webshop-ejere og deslige bør lægge vægt på, når der skal vælges betalingsløsning?

Det er jo en individuel sag som afhænger af flere forskellige aspekter. Hvilken forretning og produkt har du, og hvordan din virksomheds økonomiske situation ser ud. Et godt råd vil dog være at tage en dialog med udbyderen, fortælle om din forretning og se om der er et match.

Foto: Tobias Matthiesen / Børsen

Hvorfor er det vigtigt med den rigtige betalingsløsning?

Det er vigtigt at have den rigtige betalingsløsning, da det i fleste virksomheders tilfælde jo handler om at få penge i kassen. Hvis ikke du er 100 % tilfreds med din nuværende betalingsløsning så undersøg markedet. Er der andre muligheder der kan stille dine behov samt gøre din hverdag lettere? Vi tog en ret radikal beslutning og ændrede vores betalingsløsning fuldstændig, hvilket vi i dag er rigtig glade for!

 

I forlængelse heraf kunne jeg godt tænke mig at høre hvilken indflydelse betalingsløsningen som I har hos PensoPay helt konkret har på driften af jeres forretning?

Som nævnt har PensoPay givet os mere overskud og tid til at bruge vores ressourcer på det hele handler om – at skabe værdi til din virksomhed!

Jeg vil faktisk gerne gå så vidt som at sige, at Iværksættere skal vælge PensoPay af flere årsager – her er blot en håndfuld:

– Alt i én løsning (du slipper for bøvl, da de sørger for, at det hele spiller)
– Kundeservice på højt plan (De tager altid telefonen, og svarer hurtig på mail)
Konkurrencedygtige priser
– Hurtig levering (man kan tage imod online betaling inden for 3 dage)
– Bred faglig ekspertise (de kan hjælpe på mange parameter – ikke kun inden for deres kernekompetencer)

 

Her afslutningsvis kunne jeg godt tænke mig at høre, om du kunne komme med tre gode råd til de læsere der går og overvejer at starte en webshop eller anden form for digital forretning?

Det kommer til at lyde som lidt af en iværksætter-kliché, men du bliver simpelthen nødt til at springe ud i det! Tag action og gør din ide til en realitet.
”Launch crap, but launch”, dette Jesper Buch slogan giver rigtig god mening. Lad være at vente med at launche til dit produkt er perfekt. Mange er bange for at launche inden de føler deres produkt er perfekt.

Kom i stedet ud over stepperne – du vil 100 % få en masse feedback efter du har launchet som du kan bruge til at optimere dit produkt hen ad vejen. Det er i orden at lave fejl! De fleste iværksættere kan nok skrive under på, at de har begået en masse fejl under opstarten. Du skal ikke være bange for at fejle. Dette er nemlig en del af din læringsproces, og vil hjælpe dig på din vej videre i erhvervslivet.

 

Tlf: +45 77 344 388

Telefonisk support
Mandag – Fredag: kl. 08.00 – 20.00
Lørdag – Søndag: kl. 08.00 – 20.00

Email: support@pensopay.com