Hvad er vigtigt i forbindelse med valg af betalingsløsning?

5 fremragende spørgsmål nye danske e-købmænd m/k ofte stiller os.

1) Kan jeg nøjes med PayPal?

Ja, det kan du. Du vil dog opleve at din konverteringsrate stiger hvis du håndtere Visa og Mastercard. Vores erfaring er at danske e-købmænd ser deres salg stige med 35-40 % i Danmark. I Danmark er PayPal ikke så udbredt som i Tyskland og hvilket måske er årsag til at mange danskere har ikke den samme tillid til PayPal som til almindelig kortbetaling. Tal fra FDIH’s halvårsrapport 2017 viser at 78 % betaler med kreditkort, hvorimod 6 % benytter sig af PayPal, se figuren nedenfor.

2) Med en Nets aftale vil min konverteringsrate stige endnu mere?

Ca 96 % af Dankort er co-brandede, dvs. at der er både Dankort og Visa som betalingsmulighed. Det betyder at disse kort kan læses som Visa-kort og dermed kan man sagtens “nøjes” med en Visa/MasterCard aftale som en del af sin betalingsløsning. Så om du kun har en Visa/MasterCard aftale og ikke en Nets aftale, har som udgangspunkt intet med din konverteringsrate at gør. Når man har en vis omsætning eller har meget dyre produkter man sælger, kan det godt være en fordel at have Nets koblet på. Derfor undersøtter PensoPay også en Nets-Dankort aftale. Dog siger man som hovedregel, at jo flere betalingsformer du kan håndtere, jo større er sandsynligheden for at kunden kan betale.

3) Mine kunder er i udlandet – hvad skal jeg være opmærksom på?

Hvor vi i Danmark er fortrolige med kreditkort betalinger, så gælder dette ikke alle andre lande. For eksempel i Tyskland er der en tradition for at benytte sig af bank-baseret betalinger, bla. Sofort. De bank-baseret betalinger udgør op mod 40 %, omvendt så er der en fortrolighed med brugen af PayPal. Vores anbefaling er derfor at man online søger på hvad de mest gængse betalingsformer i de lande man planlægger at adressere, og naturligvis rådgiver PensoPay gerne og vi har allerede i dag mange alternative betalingsmetoder, så man kan imødekomme sine kunder i det meste af Europa.

4) Hvad vil MobilePay betyde for mit salg?

På tværs af alle salg udgør MobilePay 6,8 % af de betalinger der foregår i PensoPay regi. MobilePay kan gøre betalingen mere bekvem, fordi du ikke skal have dit betalingskort frem og taste kortinfo. MobilePay kan derfor være med til at øge konverteringer for nogle webshops, men ikke alle. Vi ser det mønster at når et køb kræver større involvering dvs hvor det er nødvendigt at finde meget viden om produktet, så falder andelen af køb via MobilePay. Omvendt ser vi når der købes enkle produkter som ikke kræver den store overvejelse fx. sokker, så stiger brugen af MobilePay.

5) Jeg vil gerne billigt igang – hvad skal jeg gøre?

Når du skal vælge betalingsløsning, er det vigtigt, det stadig passer overens med regnskabet. Start derfor med det simple og begynd at tilbyde flere betalingsmetoder i takt med besøg og afsætning stiger. Du kan hurtigt komme i gang med at tilbyde Visa og Mastercard til 0 kr i md, men hvor du betaler per køb. Når din omsætning så stiger så begynd at tilbyde alle de betalingsformer der efterspørges. Hvis du bruger markedsføringskroner på at lokke kunder til din webshop, og de så ikke kan betale nemt, hurtigt og bekvemt, så risikerer du at spilde din markedsføringskroner fordi kunderne ikke gider ulejlige sig med at forsøge at købe. Tag gerne en snak med PensoPay om dine behov og hvad vi anbefaler.

Tlf: +45 77 344 388

Telefonisk support
Mandag – Fredag: kl. 08.00 – 20.00
Lørdag – Søndag: kl. 08.00 – 20.00

Email: support@pensopay.com