Trendday

 

 

Webshoppen Trendday blev stiftet i 2015 og kan allerede i dag fremvise kpi’er der kun kan vække beundring – og en smule misundelse: 23,6 tusinde følgere på Instagram og 63,2 tusinde på Facebook, forventet to-cifret million omsætning i 2017, og en kontinuerlig vækst med tilsyneladende masser af loyale kunder.

Camilla Krøyer og Kasper Bondegaard Pedersen er to hovedkræfter bag Trendday og nedenfor kan du læse om vores stævnemøde med Kasper.

Hej Kasper. Kan du starte ud med at introducere dig selv for vores læsere?

Mit navn er Kasper, og jeg ejer af Trendday.dk. Min rolle i Trendday er i store træk, at skabe salg igennem kreativ marketing. I en branche som vores er det især vigtigt, at vi er nytænkende og hele tiden har fingeren på pulsen – hvilket b.la. har været med til, at skabe den succes vi har haft indtil videre. Når jeg ikke har fokus på marketing, så har jeg fokus på forhandle med leverandører, eller lave noget seriøs PR. Min baggrund er knap så spændende, hvis jeg selv skal sige det. Med i bagagen har jeg en HHX, som gik mere op i sjov og ballade end faktisk at studere. Jeg startede min første virksomhed på mit tredje år – fordi det var jo den sjove del af at gå på handelsskolen. Men både den første, anden og tredje virksomhed var fiasko på fiasko. Men da jeg startede min fjerde virksomhed, havde jeg erfaret så meget, at vidste hvilke fejl jeg ikke skulle lave igen. Virksomheden blev solgt for et lille 6 cifret beløb, 8 måneder efter stiftelse – og så var jeg i gang.

Hvornår gik det op for dig at du skulle være selvstændig erhvervsdrivende?

Jeg har ikke altid vidst, at jeg skulle være selvstændig. Der var et tidspunkt i mit liv, hvor jeg havde det utroligt svært, og ikke vidste hvad jeg skulle. Som 17 årig beslutter jeg mig så for, at jeg skal et år på højskole i Jylland. Det betød, at jeg skulle trives med personer der var op til 13 år ældre end mig selv. Som 18 årig starter jeg på handelsskolen, hvor jeg som nævnt starter nogle virksomheder op.

Trods fiaskoerne og uanset hvad folk mente så kløede jeg på. Selvom jeg havde startet et par virksomheder uden succes, havde jeg lært af mine fejl, og fået en hel masse erfaring. Da jeg startede min 5 virksomhed med Camilla – altså Trendday, havde vi hver især så mange relevante kompetencer, at vi ikke var i tvivl om, at vi nok skulle skabe noget vildt sammen.

Kan du fortælle lidt om jeres koncept?

Trendday’s idégrundlag er at sælge tøj uden nogle skjulte agendaer. Som en del af vores personlige tøj univers, har vi skabt en fiktiv veninde igennem Camilla, hvilket giver vores kunder en følelse af, at de får en anderledes og sjov købsoplevelse. Alt lige fra produktbilleder, sociale medier, nyhedsbreve, blogindlæg, personlig håndskrevet hilsner, ordrebekræftelsen osv. bliver Camilla nævnt eller vist. Med denne personlige tilgang til, at tage billeder på selfie niveau, bliver kunderne desuden bevidste om Camilla’s størrelse, hvilket gør at de kan relatere til hvilket str. de selv skal bruge. Vi formår på den måde, at give vores 85.000+ aktive følgere på sociale medier og 30.000+ nyhedsbrevsmodtagere en anderledes og ekstraordinær købsoplevelse.

Fortæl lidt om Trenddays opstart frem til i dag!

Vi startede Trendday.dk i April 2015 på et lille værelse, hvor vi også havde vores varelager. Med 20.000 DKK byggede vi en webshop, oprettede CVR og fik købt lidt varelager ind. Målsætningen var, at vi skulle omsætte for 600.000 i 2015, men omsatte for godt og vel 1.000.000 DKK. I 2016 omsatte vi for 3.300.000 DKK, og i 2017 er målsætningen at ramme et to cifret millionbeløb. Efter 4 måneder på det lille værelse, flyttede vi til større lokaler i Valby, hvor vi et år efter flyttede til endnu større lokaler i samme bygning. Idag sidder vi 9 mand på et fint kontor på Ny Kongensgade, dog som vi snart ikke kan være i meget længere på grund af pladsmangel. Næste kontor skal være 250-300 m2, så vi har plads til at udvide – og så undgår vi også, at flytte om 3 måneder igen.

Det har ikke kun været en dans på røde roser.

Der har været 10 gange så mange nedture, som der har været opture. Så når man hører en succeshistorie om Trendday, så har vi altså slået os mange gange for, at få den succes. Som mange andre iværksættere havde vi ikke råd til, at gå fuldtid det første halvandet år – vi havde faktisk slet ikke råd til, at give os selv løn. Så indtil Oktober 2016, hvor vi fik vores første investering, arbejdede vi 8-15 som vikarer, og så ind på kontoret til midnat. Selvom det lyder hårdt, så var vi drevet af tanken omkring, at vi på et tidspunkt kunne lønne os selv – og det gav os blod på tanden. Vi forventer stadig en voldsom vækst de næste mange år. Og hvis vi formår, at udvikle vores koncept og strategi, så bliver markedsudfordrer til nogle af de store spillere om 10 år.

I er lykkedes ret godt, sagt på jysk. Hvad tror du årsagerne er til jeres succes?

Først og fremmest skal det siges, at vi har knoklet røven ud af bukserne siden vi startede. Når jeg siger røven ud af bukserne, så har det tit været en arbejdsuge med 80+ timer på kontoret. Når det er sagt, så har vi dygtige til, at udnytte de sociale medier. Vi har formået, at sprede vores koncept så bredt ud, at det er blevet en bedrift for en pige, at blive set på vores Instagram, Facebook, Snapchat osv. Vi har kunder som kun køber tøj for, at blive vist på vores sociale medier – det giver lidt en fornemmelse af det brand og koncept vi har skabt. Jeg ved succesen hos os, men også for andre virksomheder for den sags skyld, er at få inddraget kunderne. Det handler om, at gøre det så personligt som overhovedet muligt. Hvis vi kan skabe en fiktiv veninde til alle piger/kvinder i vores målgruppe i Danmark og andre lande, samt bygge videre på andre dele i konceptet, så kommer vi til at ændre tilgangen piger/kvinder handler på nettet.

Hvordan ser du udviklingen indenfor salg af tøj?

Vi må jo konstatere, at vi har bevæget os ind i en hård branche. Dog er jeg ikke i tvivl om, at det er en branche der altid vil være i udvikling. Det hele handler om udbud og efterspørgsel, og her skiller vi os ud med vores eget design. Over 50% af vores omsætning kommer fra TDY Design (Trendday Design). Udbudet er lille og efterspørgslen er rigtig stor, da vi kun forhandler det på vores egen side.

Hvis vi lige vender tilbage til den generelle udvikling indenfor salg af tøj, er jeg bange for, at rigtig mange butikker kommer til at dreje nøglen om det næste stykke tid – hvis de vel og mærke ikke digitaliserer sig. Jeg tror til gengæld, at de virksomheder som kan lave et stærkt setup mellem deres butik og webshop er de tøjvirksomheder som får mest succes.

Hvem eller hvad er dine største inspirationskilder? 

Der er selvfølgelig altid nogle iværksættere i Danmark, som inspirerer mere end andre. Jeg synes f.eks. at Anders Povlsen som ejer besteller koncernen er hamrende dygtig. Når vi er på bestseller’s hovedkontor i Århus, håber man lidt, at man kan få lov at hilse på ham – men det er ikke sket endnu. Det er en mand man sjældent ser på de sociale medier, fordi han ikke behøver at, fortælle folk hvor mange penge han har, eller hvor hårdt han har arbejdet. Jeg tror umiddelbart ikke, at han laver rådgivning/konsulent arbejde – men hvis han gjorde, så betalte jeg meget gerne 10.000 DKK af egen lomme for en time med ham. Hvis jeg skal tage en virksomhed, som virkelig har inspireret mig, så har det været Momondo. For nogle måneder siden blev vi inviteret til en konference af TV2, hvor store iværksættere skulle holde nogle foredrag. Da den adm. direktør fra Momondo stiller sig op og snakker, havde jeg det lidt sådan “Jeg vil være som hende, og jeg vil eje den virksomhed”. Jeg havde ingen fornemmelse om hun snakkede i 30 min eller 2 timer, der var nemlig ikke på noget tidspunkt, hvor jeg mistede fokus. Jeg ville ønske at fordraget var blevet filmet, hvis jeg en eller anden dag stod og manglede motivation vidste jeg nemlig godt hvad der skulle afspilles.

Det lyder måske lidt klischéagtigt, men den vigtigste og mest seje rollemodel er dog uden tvivl min far. Det er en mand der har lært mig, at man ikke kommer sovende til tingene. Når jeg meget sjældent sløser med noget, så er han den første til at kommentere og bande – og så får jeg det selvfølgelig ordnet prompte. Hvis jeg skulle have indrammet en plakat, af en rollemodel som har inspireret mig mest, så havde jeg ikke været i tvivl om hvem det skulle være.

Hvad skal man lægge vægt på, når man vælger betalingsløsning?

Det er rigtig vigtigt, at man finder det helt rigtige setup. Udover, at man selvfølgelig skal have alle tænkelige betalingsmuligheder tilknyttet, skal man også gøre op med sig selv, om hvordan det er lettest at håndtere transaktioner. Hvis man ikke har et integreret betalingsmodul på sin shop, er det desuden også vigtigt, at pop-up er i responsivt design.

Vi har lagt meget vægt på, at der skal være et hurtigt cashflow. Altså at vi skal have pengene hurtigst muligt på vores konto, efter at vi har hævet dem. Som etableret iværksætter virksomhed er likviditeten altid et problem, hvilket selvfølgelig kan gør det svært at vente for længe på pengene. Derfor er det super vigtigt for os, at vi kan få vores penge allerede 2 dage efter at vi har hævet dem. Det er samtidig utrolig vigtigt, at det hele er så automatiseret som overhovedet muligt, og at tekniske fejl ikke opstår. Tekniske fejl kan medføre, at kunder ikke kan betale, og det er en direkte katastrofe. Til sidst skal man selvfølgelig ind og kigge på om man har den rigtige pris og de rigtige vilkår, i forhold til sin virksomhed. Så jeg vil opfordre andre iværksættere til at se sine vilkår og priser igennem og evt. høre om de kan forbedres.

 

Kan du afslutningsvis komme med nogle gode råd til hvordan andre kan blive bedre til at markedsføre sig selv eller deres forretning?

Igennem flere forretninger har jeg lært en meget vigtig ting.
Du bliver nødt til, at bruge penge for at lave penge. Hvis du ikke er villig til at investere penge og satse, så skal du ikke være iværksætter. Da vi startede virksomheden begyndte vi stille og roligt, at investere i nyhedsbreve. Idag består nyhedsbreve for 25% af vores omsætning, og det vil fremadrettet blive en meget større indtægtskilde – hvis du ikke bruger nyhedsbreve som en af dine marketingskanaler, så skal du til at komme i gang.
Et andet godt råd som jeg selv har brugt meget, er at du skal være fuldstændig ligeglad med hvad folk tænker om dig. Det kan godt være, at du ikke hedder Anders og har bygget Zalando – men fortæl omverden at du kommer til at hedde Anders, og at din næste forretning bliver det nye Zalando. I Danmark kan vi næsten remse janteloven op i søvne, så giv omverden noget at snakke om – det er god PR! Når du tænker marketing, så er det vigtigt at du tænker kreativt…og det er ikke bare en adwords kampagne. Du skal hele tiden have eksponering i baghovedet – altså hvordan kan du komme bredest ud for de penge du investerer. Hvis du formår at lave noget kreativt indhold på linkedin og andre sociale medier, så kan det tage fart – det kræver dog at du har den helt rigtige strategi. Som noget nyt har vi lavet et set up på youtube – her er der mulighed for billige visninger og klik. Youtube er forresten den anden største søgemaskine i verden, så hvorfor ikke udnytte den meget populære tilgang til videoer, og så få en masse SEO værdi.
PensoPay e-bog

 

forøg din online omsætning på 3 uger

 

Tlf: +45 77 344 388

Telefonisk support
Mandag – Fredag: kl. 08.00 – 20.00
Lørdag – Søndag: kl. 08.00 – 20.00

Email: support@pensopay.com