Simon fra Hipstory.dk: “tro på den idé du har – selvom andre siger den ikke er god”

Simon blev virksomhedsejer ved lidt af et tilfælde. Oprindeligt var planen, at han skulle flytte til København for at starte i nyt job, men i stedet endte han med at starte egen butik. I dag driver Simon Hipstory-butikkerne i både København, Odense og på Hipstory.dk. Hipstory fører alt fra plankeborde, lækre loungestole til moderne plakater og det har fået fat i danskerne. Over 25.000 danskere følger med på Facebook, og på Instagram får over 10.600 følgere leveret lækre billeder af moderne og trendy møbler. Men hvordan går man fra lønmodtager til ejer af egen butik? Vi har interviewet Simon om historien bag Hipstory, tankerne bag og meget andet.

Du åbnede i sommeren 2015 din første fysiske butik. Hvordan sprang du ud i tilværelsen som iværksætter?

Det er egentlig en mærkelig historie. Jeg skulle faktisk til at flytte til København, hvor jeg havde fået et job. Tæt på hvor jeg boede var der kommet et ledigt butikslokale, og dagen før flytning landede der tilfældigvis en erstatning fra en ATV ulykke. Så stod jeg der og havde 24 timer til at tage en beslutning: Nyt job eller min egen butik. Det endte med at jeg sagde mit job op og så startede jeg som iværksætter dagen efter. Det første bord til salg i butikken var faktisk til min lejlighed i København, men det røg over i butikken og så havde en ven nogle møbler som jeg også satte til salg. Det blev starten på Hipstory. Helt spontant men med rigeligt held i bøssen hele vejen. På det tidspunkt var vi meget grønne og kvaliteten af vores produkter er heldigvis bare blevet bedre og bedre.

Du åbnede så herefter webshop. Hvorfor?

Den primære grund var at lette arbejdet omkring håndteringen af bestillingerne fra Sjælland. Vi startede med at tage imod betaling med Mobilepay, og så sendte vi de bestilte varer, og det ville vi have til at køre mere effektivt. Jeg ved ikke hvorfor det var sjællandske kunder, som efterspurgte vores produkter men det betydet at vi har åbnet en butik i Lyngby. Vi har naturligvis også planer om at kunne betjene jyske kunder.

Hvilke tanker lå der bag dette?

Jeg er ikke typen der gør mig store tanker om tingene – jeg springer blot ud. Jeg kaster mig ud og så prøver jeg at håndtere de ting der opstår. Jeg vil hellere tabe end ikke have prøvet det.

Hvad lagde du vægt på, da du oprettede din webshop?

At siden tog sig godt ud – at brugervenligheden er i højsædet, og betalingen foregår gnidningsfrit for kunden. Dvs. at oplevelse fra produktvalg til betaling er let og bekvem.

 

Du valgte så at bruge PensoPay som betalingsløsning. Kan du sætte nogle ord på det valg?

PensoPay fik jeg anbefalet. Jeg havde en stor amerikansk betalingsgigant før det og det var håbløst. Jeg er glad for at jeg valgte PensoPay, og vil klart anbefale til dem til alle. Selvom jeg fik det billigere vil jeg ikke flytte fra dem.

Hvor stor en betydning har den rette betalingsløsning for den daglige drift af en webshop?

Stor betydning. Jeg vil føle mig sikker på betalingsløsningen, og jeg vil kunne få fat i udbyderen, hvis der er noget jeg er i tvivl om.

Derudover valgte du at bygge webshoppen i Shopify. Hvilke fordele så du ved netop Shopify?

Jeg har ikke forstand på computere og er udfordret bare jeg skal sætte en mail op! Shopify er simpelt og let at gå til – men det er dyrt ad helvede til. Det er måske ikke den rette løsning med den omsætning jeg har, men tiden er knap og omvendt så ved jeg at Shopify virker.

Hvilke tre råd vil du give til iværksættere, der tøver med at tage springet?

1. Ikke tøve 2. Tro på den idé du har – selvom andre siger den ikke er god 3. Bare gør det, for fanden. Man er typisk bange for at tabe noget, fx et godt job. Min risiko var at miste beløbet fra erstatningen og et fint job. Det overlever man nok tænker jeg.

Hvad vil du anbefale iværksættere, der har planer om at starte egen webshop?

Jeg vil anbefale dem at bruge PensoPay, og generelt set så find noget du er tryg ved at bruge, og som du ved understøtter din forretnings evne til at konvertere besøg til salg. Pris er vigtig men kvalitet er endnu vigtigere. Tingene skal fungere så din sparsomme tid kan bruges på at udvikle din forretning.

Tlf: +45 77 344 388

Telefonisk support
Mandag – Fredag: kl. 08.00 – 20.00
Lørdag – Søndag: kl. 08.00 – 20.00

Email: support@pensopay.com