Vi har talt med Martin Bay Pedersen. Martin er efterhånden det, som man så populært kalder en serieiværksætter. Vi opgav at tælle hvor  mange virksomheder og projekter han egentligt har været involveret i, men vi kan bekræfte at titlen er velfortjent.

Martin har sammen Lasse Rovsing Brock lanceret Shopstart. Tjenesten kan ses som en dansk pendant til Shopify, som de fleste e-commerce managere kender.

 

Hvad har erhvervsmæssigt været din største succes? 

Målt på kroner og ører, så er min største succes den app som hedder Fartkontrol.nu. De fleste kender den nok, da den havde over 1 million danske brugere da jeg solgte den. Med den på sin telefon kunne man få advarsler om fartkontroller på de danske veje. App’en startede jeg som et fritidsprojekt i 2012, og jeg havde på det tidspunkt ingen forestilling om at jeg kunne tjene noget på den. Fem år senere kunne jeg dog sælge den for et millionbeløb.

 

Hvordan fik du ideen?

Idéen kom til mig, fordi jeg i forvejen arbejdede en del med apps og mobiltelefoner, og i den periode gik det hurtigt med udviklingen.

Pludselig havde alle internetforbindelse og GPS funktionalitet med sig over alt. Så åbenbaringen kom til mig som en slags “hvorfor er det ikke lavet endnu”-idé.

 

Hvad lykkedes du med – efter din vurdering?

Noget som jeg har lært gennem tiden er at se huller i markedet. Mange, især nye og unge iværksættere, fokuserer på en spændende idé som er sjov at udvikle. Men de glemmer at produktet skal dække et behov eller løse et problem for mange mennesker. Selv hvis man tager sig selv i nakken og laver undersøgelser i markedet, så er det nemt at kigge på resultaterne med farvede briller.

Jeg tror det er en klassisk fejl, som ofte kræver erfaring og “modenhed” for at komme ud over.

 

Hvornår og hvorfor valgte du at være iværksætter?

Egentlig har jeg altid vidst, at jeg gerne ville være selvstændig. Det betyder langt mere for mig at have friheden til at lave det som interesserer mig, end at få en høj fast løn. Og usikkerheden som følger med iværksætterlivet er blot med til at motivere mig. Som teenager gik jeg fra avisbud til direktør i min egen virksomhed.

Siden har jeg været ‘lønslave’ i fire år af mit liv, og selvom det var en god arbejdsplads, så var det bare ikke mig.

 

Nu er du godt i gang med et nyt eventyr – kan du sætte ord på den rejse som du har påbegyndt?

Det nye eventyr hedder Shopstart, og det handler i bund og grund om at hr. og fru. Danmark skal kunne lave deres egen webshop. Hos Shopstart kan enhver oprette en webshop på 1 minut, og være klar til at sælge deres produkter online på under en dag.

Det er uden tvivl den største satsning i mit liv, da min partner og jeg har brugt omkring 4 mandeår på at nå til hvor vi er i dag. Men det betyder også, at vi nu kan tilbyde en komplet webshopløsning som først og fremmest er moderne og tidssvarende – og som ikke er baseret på gratis opensource systemer.

 

 

 

 

 

Hvordan vil I differentiere jer fra jeres konkurrenter? (og hvem ser I som den største konkurrent?)

Vores største force er helt klar, at vi har en løsning som er ekstremt simpel og overskuelig at benytte. Vi har allerede mange kunder som fortæller, at de havde opgivet at lave en webshop andre steder.

Men hos Shopstart har de fået fornyet tro på, at de kan styre deres egen webshop. Generelt har de store webshopudbydere ikke gjort meget for at undgå ‘feature creep’, altså situationen hvor en platform bliver mere og mere uoverskuelig i takt med at der tilføjes funktioner.

Blandt dem som gør det bedst, altså dem som fokuserer på KISS ligesom os, kan nævnes Shopify og Ecwid. Men da de endnu ikke satser på det danske marked vil jeg ikke kalde dem for konkurrenter.

 

Hvorfor er det –i din optik- vigtigt med den rigtige betalingsløsning?

Der er ingen tvivl om, at det betyder meget med den rigtige betalingsløsning og betalingsgateway.

Vi har at gøre med et følsomt område, så det er altafgørende at kunden oplever en god, stabil service og hurtig support. Samtidig er det et område hvor vores kunder ofte har meget begrænset viden, og derfor har mange spørgsmål.

Tillid er vigtig, og det opnår vi netop gennem en stabil tjeneste og hurtige responstider.

 

Mange læsere går måske med en idé om at starte op som selvstændig. Hvilke 2-3 anbefalinger kan du give videre?

1. Få ærlig feedback på din idé. Få den testet på din målgruppe så hurtigt i processen som muligt, og tag det svære valg hvis den ikke bliver godkendt.

2. Saml det rigtige team. Glem alt om at forhandle frem og tilbage om nogle få procents ejerskab. En dygtig partner kan vise sig at være 1000 gange mere værd end de 10% ejerskab du måtte give afkald på.

3. Når det er sagt, så vær forberedt på det værste. Få styr på især ejeraftalen før I går i gang.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi samler de skarpeste guides, blogs og nyheder om markedsføring, branding og webshop-drift og sender dem direkte til dig i ét samlet nyhedsbrev. Helt gratis.