Sådan demotiverer du svindlere!

 

Der har i stigende grad har der -i danske medier- været fokus på kreditkort-svindel der rammer webshops. Omdrejningspunktet har været på manglende ressourcer hos politiet for at imødegå kredit kort svindel.

Alle der driver en webshop ved at svindel udhuler indtjening. Ved svindel kan webshoppen miste varen, pengene for varen og på toppen blive ramt af et indsigelsesgebyr. I værste fald vil svindel derfor være decideret ødelæggende for webshoppen.

Med en julehandel lige om hjørnet er der heldigvis gode råd til at minimere svindlen eller fraud som det omtales på fintech-lingo.

Lad os starte med at definere hvad kreditkort-svindel er.

 

 

Hvad er kreditkort-svindel?

Der findes flere for former for svindel og de kan groft sagt kategoriseres indenfor 3 områder.

 

  1. Friendly fraud (“venlig svindel”) – det er kan være kunder der uden onde intentioner har “glemt” købet, og dermed anmelder købet som misbrug. Kunder der udsætter webshoppen for “venlig svindel” er blot forvirret eller glemsomme, og det skal sidestilles med en fejl fra deres side.
  2. Chargeback Fraud – det er indsigelser med ond intention. Dvs at købet er en målrettet handling med det perspektiv at snyde webshoppen. Her kan drages en sammenligning til butikstyveri i en fysisk butik.
  3. Den sidste kategori omfatter “tabt eller stjålet kort”. Det kreditkort der benyttes til køb for en person tilhører med andre ord en anden person. Den handlende har enten kortets 16 cifre eller har det fysiske kort i sin besiddelse. Det er svært at forestille sig at det ikke er med ond intention at købet foretages

 

Hvornår skal alarm-klokkerne ringe?

Særligt fra kategorien“tabt eller stjålet kort” er signaler på mulig svindel man skal være opmærksom på:

 

  • Køb af en højere værdi end normale køb
  • Køb fra lande hvor der ikke normalt er aktivitet fra
  • Kunder der benytter flere forskellige kreditkort inden det lykkes at få et kort autoriseret
  • Køb hvor modtager er en postboks eller hvor der noteres i ordren at lynhurtig levering er et krav
  • Flere ordrer hvor der benyttes forskellige kort men samme leveringsadresse
  • Når faktureringsadresse ikke harmonerer med leveringsadresse

 

Ovenstående betyder ikke at det er svindel blot at det kræver en ekstra bevågenhed inden der sendes varer.

 

Skaden er sket hvad gør jeg?

Omtrent 30 procent af svindel kommer fra “tabt eller stjålet kort” og et økonomisk tab herfra er praktisk taget umulig at få kompenseret (kilde: chargeback.com), med mindre det sket med fuld 3D Secure på købet.

De resterende 70 procent af svindel kommer således fra friendly fraud og chargeback fraud. Hvorfor er det værd at bemærke?

Jo, for med disse svindeltyper skal et økonomisk tab ikke nødvendigvis afskrives. Som webshop har man muligheden for at reagere på en indsigelse fra en kunde, og kan der leveres en overbevisende bevisbyrde, så frafalder indsigelsen og dermed kravet om at få penge tilbage.

Lad os vurdere hvad der gør en bevisbyrde overbevisende, og her kommer de fire førnævnte anbefalinger ind i billedet igen.

Kan der skabes en kobling mellem personen der modtager varen og kortholderen, så har webshoppen et stærkt forsvar.

 

Konklusion

Den webshop der har investering tid og energi på at få etableret nogle gode processer omkring håndtering af køb, kan hurtigt få investeringen tjent ind igen.

Webshoppen undgår at skulle bruge meget tid på at forsvare indsigelser, af den simple grund at der er færre af dem, og dem der er har man detaljerede indsigt i.
Webshoppen undgår således at skulle sende penge tilbage til kortholder, ligesåvel som de undgår at skulle betale unødvendige indsigelsesgebyrer.

 

Hvordan kan PensoPay hjælpe dig i kampen mod svindel

Som en integreret del af vores produkt har vi en fraud fighter, der giver udslag ved køb over et vis beløb, IP adresser der ikke matcher kort-udstedelseslandet og gentagende brug af pågældende kreditkort. Denne ydelse koster ikke ekstra.

Derudover så har vi mulighed for at tilpasse 3D Secure med din forretning. Den kan aktiveres på forskellige vis – ift beløbsstørrelse over fx dkk 500 eller udenlandsk udstedte kort. Denne ydelse koster heller ikke ekstra. Da alt logges i betalingsløsningen kan webshoppen altid se hvor mange forsøg der er lavet på et køb hvor mange forskellige kort der er forsøgt med samt hvor kortene kommer fra og hvor i verdenen købet forsøges foretaget fra.

Tlf: +45 77 344 388

Telefonisk support
Mandag – Fredag: kl. 08.00 – 20.00
Lørdag – Søndag: kl. 08.00 – 20.00

Email: support@pensopay.com