PSD2 fristen er rykket til 1. januar 2021. Er min forretning klar at efterleve PSD2?

 

Som PensoPay kunde vil din webshop kunne efterleve kravet fra PSD2. 

 

Hvad skal jeg gøre for at min løsning fungerer for alle transaktioner?

 

Du skal intet foretage dig. Såfremt kortudstederne (banker) fra stiller krav om SCA, dvs MobilePay eller 3D Secure, så aktiverer vi 3D Secure fra centralt hold.

Der kun en undtagelse. Det gælder et fåtal af webshops der kører med et integreret betalingsvindue. Det vil være nødvendigt at tilgå PensoPay’s eksterne betalingsvindue.

 

Hvad er PSD2 egentligt?

 

Datoen for de nye EU-regler (PSD2) for betalinger skulle have trådt i kraft den 14. september 2019, men er rykket til 1. januar 2021. Målsætningen er at gøre elektroniske betalinger mere sikre, og dette gøres ved at indførslen af et krav om stærk kundeautentifikation.

Stærk kundeautentifikation kender du allerede til i dag fra MobilePay eller 3D Secure for Visa og MasterCard. Betalinger over €30 eller DKK 225 foregår for de fleste allerede i dag med stærk kundeautentifikation.

 

Hvad betyder det for mig og min webshop?

 

Det betyder blot at alle transaktioner over DKK 225 vil foregå med fx 3D Secure. Rent juridisk vil fravalg af dette ikke være en mulighed.

Eneste undtagelse vil være abonnementsbetalinger, hvor der efter aftale med kunden trækkes et beløb via betalingskort.

For et fåtal webshops med en embedded løsning i fx Shopify, der er kendetegnet med et integreret betalingsflow hvor der ikke kaldes vores betalingsvindue, vil vi indstille til at man kalder et ekstern PensoPay betalingsvindue. Webshop-udbyderen vil kunne rådgive om hvad der skal foretages.

 

 

Hvad er SCA?

 

SCA står for Strong Customer Authentification, som på dansk er stærk kundeautentifikation. Du kender SCA fra MobilePay, Dankort Secured by Nets eller 3D Secure for Visa og MasterCard.

SCA kræver autentifikation på to ud af tre følgende områder:

Hvad er 3D Secure 2.0 og understøttes det?

 

3D Secure 1.0 har vi benyttet i flere år og den skaber dataforbindelse mellem digitale handlende, betalingsnetværk og finansielle institutioner. Udfordringen med 3DS 1.0-protokol er at den ikke er designet til transaktioner fra mobile enheder.

Den nye 3DS 2.0-protokol adresserer den udfordring og det forbedrede design øger brugeroplevelsen på mobile enheder dramatisk ved at være fuldt ud kompatible med mobile betalingsformer.

PensoPay understøtter i dag 3DS 1.0 og vil inden december understøtte 3DS 2.0

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi samler de skarpeste guides, blogs og nyheder om markedsføring, branding og webshop-drift og sender dem direkte til dig i ét samlet nyhedsbrev. Helt gratis.