Hvad er PSD2 egentligt?

 

Datoen for de nye EU-regler (PSD2) for betalinger skulle have trådt i kraft den 14. september 2019, men er rykket til 11. januar 2021. Målsætningen er at gøre elektroniske betalinger mere sikre, og dette gøres ved at indførslen af et krav om stærk kundeautentifikation.

Stærk kundeautentifikation kender du allerede til i dag fra MobilePay eller 3D Secure for Visa og MasterCard. Betalinger over €30 eller DKK 225 foregår for de fleste allerede i dag med stærk kundeautentifikation.

 

PSD2 fristen er rykket til 11. januar 2021. Er min forretning klar at efterleve PSD2?

 

Som PensoPay kunde vil din webshop kunne efterleve kravet fra PSD2.

 

Hvad skal jeg gøre for at min løsning fungerer for alle transaktioner?

 

Du skal intet foretage dig. Kortudstederne, dvs. bankerne stiller forskellige krav om SCA, dvs MobilePay eller 3D Secure, og da vi har aktiveret 3D Secure fra centralt hold efterlever de krav som bankerne kommer med.

Der er et par undtagelser der kræver opmærksomhed:

1. Hvis du har en Nets Dankort aftale så skal du aktivere 3D Secure i din gateway;

2. For et fåtal webshops med en embedded løsning i fx Shopify, der er kendetegnet med et integreret betalingsflow hvor der ikke kaldes vores betalingsvindue, vil vi indstille til at man kalder et ekstern PensoPay betalingsvindue. 

 

Har alle banker krav om 3D Secure?

Nogle store banker har i uge 47 udrullet en ny version af 3D Secure. I denne version er NemID opsat op som den foretrukne måde at verificere sig på. Derudover kan man alternativ vælge at verificere sig med SMS og adgangskode. Denne proces er ikke enkel.

For at betale med SMS og kode skal tilmeldingen af betalingskortet foretages på nets.eu/3ds. Denne proces kræver at NemID benyttes 2 gange inden kunden kan betale med kode og SMS. Med andre ord den er ikke enkel og dine kunder vil kunne blive forvirret af processen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi samler de skarpeste guides, blogs og nyheder om markedsføring, branding og webshop-drift og sender dem direkte til dig i ét samlet nyhedsbrev. Helt gratis.