Nye krav til handelsbetingelser ved B2C salg

VIGTIGT: Opdater dine handelsbetingelser nu – det kan koste dig dyrt ikke at efterleve de nye krav

 

I anledningen af World Consumer Rights Day d. 15/03, har vi sat fokus på forbrugerrettigheder. Som du nok allerede har set på vores SoMe kanaler, har vi informeret meget kort om de nye krav/ændringer, der er kommet til handelsbetingelser (B2C)

Pr. d. 17/02/2020 trådte der nye krav/ændringer til handelsbetingelserne ved B2C salg i kraft. Derfor er det meget vigtigt at du opdaterer dine handelsbetingelser – ellers kan det koste dig dyrt.

Vi anbefaler alle webshops at opdatere sine handelsbetingelser via vores generator her: https://pensopay.com/opret-handelsbetingelser/

 

Der er tale om følgende nye ændringer/krav til handelsbetingelser:

 

 

 • Ændring i klagevejledning. En klage til Center for Klageløsning skal fra den 17. februar 2020 ikke længere indgives via forbrug.dk og min sag, men via Klageportalen for Nævnenes hus
  • Ændringen gælder kun for klager til Center for Klageløsning (og Forbrugerklagenævnet). Ændringen gælder ikke for klager til Ankenævnet på Energiområdet, Pakkerejseankenævnet og Teleankenævnet.

 

 • Indsæt ”standardfortrydelsesformular” til betingelserne. Normalt helt nederst. Se formularen nederst i denne mail; *denne formular er taget direkte fra bilag 3 i den gældende LOV nr. 1457 af 17/12/2013 (Forbrugeraftaleloven)
 • Offentliggørelsesdato: 18-12-2013.

 

 • Mulighed for at vælge flere betalingsmuligheder. Tilbyder shoppen betaling med Klarna, Viabill eller lignende skal der tilføjes en kort beskrivelse af betingelserne for brug af disse betalingsformer. 

 

 • Tilføjelse af hvilke lande webshoppen leverer til. Det har betydning for deres forpligtelser efter reglerne om geoblokering, der siger, at alle skal kunne købe produkterne i webshoppen. Husk at shoppen kun skal levere varen til de lande, de tilbyder levering til.

 

 • Info om levering. Tilbyder shoppen fri levering, eller tilbyder shoppen fri levering ved køb for over et bestemt beløb, anføres det under ”levering”-afsnittet.

 

 • Info om returomkostninger; Hvis kunden selv skal betale for at sende varen tilbage, er det vigtigt, at shoppen oplyser det. Ellers kan shoppen selv komme til at stå for den udgift.

 

Vil du også sikre dig, at dine handelsbetingelser lever op til ovenstående nye krav, og resten af den gældende lovgivning?

Opdater dine handelsbetingelser via vores generator her: https://pensopay.com/opret-handelsbetingelser/

 

Vi anbefaler alle webshops, som ikke har opdateret deres handelsbetingelser til at opdatere dem med det samme. Du kan hurtigt, nemt og sikkert opdatere dine handelsbetingelser via vores generator. Du får skræddersyede handelsbetingelser som passer præcis til din forretning, og som lever op til gældende lovgivning.

 

Guide til vores generator

 

Vi har lavet en lille guide til, hvordan du benytter vores generator til handelsbetingelser.

 1. Tilgå generatoren her: https://pensopay.com/opret-handelsbetingelser/
 2. Indtast virksomhedsinformationer:

 

3.      Fortæl generatoren lidt om din forretning:

4. Du har nu genereret dine handelsbetingelser – du kan også lave handelsbetingelserne på engelsk via den blå knap øverst til venstre.

OBS: du er ikke færdig endnu – følg de næste steps for at indsætte dem på din hjemmeside.

5. For at indsætte dem på din hjemmeside skal du:
               a: Markere handelsbetingelserne med musen (husk at markere alle betingelserne fra top til bund)

           b: Højreklik på de markerede handelsbetingelser – dernæst tryk ”kopiér”. Igen er det vigtigt, at du har markeret alle betingelser fra top til bund.

           c: Indsæt handelsbetingelserne på din hjemmeside og tryk gem

TIP: husk at gemme generatoren i din browser, så du nemt kan finde den senere.

 

Bruger du WordPress? Her er en guide til, hvordan du indsætter dine nye handelsbetingelser på din WordPress hjemmeside: https://www.thagaard.org/hvordan-indsaetter-jeg-handelsbetingelser-fra-auto-skabelonen/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi samler de skarpeste guides, blogs og nyheder om markedsføring, branding og webshop-drift og sender dem direkte til dig i ét samlet nyhedsbrev. Helt gratis.