Ny svensk kreditlov: sælger din webshop til Sverige?

 

 


Sælger din webshop til Sverige, eller har du en svensk webshop? Den svenske regering har vedtaget en ny kreditlov, som træder i kraft pr. d. 1. juli 2020.

 

Denne nye kreditlov har bl.a. til formål at bestemme rangordenen af betalingsmuligheder hos webshops, der sælger til Sverige.

 

 

Formålet med den nye kreditlov

 

Formålet med denne nye lov er at minimere svenskernes private kreditgæld, som efter disse kreditbaserede betalingsmuligheders tilbliven, er steget. Loven bestemmer bl.a., at de kreditbaserede betalingsmuligheder skal placeres i bunden af betalingsmulighederne i checkout.

Loven forbyder også præindtastede kundeinformationer i de kreditbaserede betalingsmuligheder.

 

 

Hvordan overholder jeg den nye kreditlov?

 

I det følgende ser du en tjekliste, såfremt du kan identificere, om du skal være opmærksom på denne nye lovgivning:

 

1) Sælger du til Sverige? Eller har du en svensk webshop?

 

Hvis du kan nikke ja til et eller flere af udsagnene, skal du læse videre.

 

2) Tilbyder du kreditbaserede betalingsmuligheder i checkout?

 

De kreditbaserede betalingsmuligheder, såsom Klarna m.fl., må ikke vises øverst i checkout fra d. 1. juli 2020. Mange kunder vælger den først tilgængelige betalingsmulighed, derfor skal de kreditbaserede betalingsmuligheder som hovedregel placeres i bunden af udvalget af betalingsmuligheder – så er du på den sikre side. Dog er det vigtigt at understrege, at de kreditbaserede betalingsmuligheder ikke er forbudte – de skal bare placeres nederst i udvalget.

 

3) Informationer på kunden, såsom adresseinformation osv., må ejheller være indtastet på forhånd i de kreditbaserede betalingsmuligheder.

 

Det må altså ikke være nemmere at betale via de kreditbaserede betalingsmuligheder sammenlignet med de andre betalingsmuligheder.

 

 

Hvem har ansvaret?

 

Betalingsudbyderen har det overordnede ansvar for at give webshops muligheden for at fungere i henhold til denne nye lovgivning.

Dette står vi altid klar til at hjælpe med. Du kan kontakte os på support@pensopay.com eller ved at ringe på 77 344 388.

 

OBS: Dog skal det understreges, at betalingsudbyderen ikke er pålagt at kontrollere om lovgivningen overholdes.

 

Det er dermed dig som webshop-ejer, der skal være opmærksom på at kontakte din betalingsudbyder med henblik på at ændre rangeringen af betalingsmulighederne, såfremt du har salg til Sverige og tilbyder kreditbaserede betalingsmuligheder.

 

Tak for din tid, og for din interesse i vores blogindlæg; Ny svensk kreditlov: sælger din webshop til Sverige?

 

 

Ønsker du et skarpt tilbud på en betalingsløsning til netop din webshop?

Vi understøtter de fleste forretningsmodeller, 50+ shopsystemer, og understøtter alle gængse betalingsmetoder.

Ring endelig til os på 77 344 388 for at høre nærmere om hvad vi kan tilbyde dig.

Har du allerede undersøgt os? Så opret og indsend din ansøgning allerede i dag. Du kan være i gang i løbet af 48 timer. Du kan oprette en ansøgning her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi samler de skarpeste guides, blogs og nyheder om markedsføring, branding og webshop-drift og sender dem direkte til dig i ét samlet nyhedsbrev. Helt gratis.