Sørg for du har styr på din hjemmeside

Af Jakob Boesen   Online Markedsføringsspecialist,

Hvis du går med tankerne omkring opstart af virksomhed eller måske allerede er i den spæde start, så kommer du helt sikkert til at stifte bekendtskab med det at skulle have en hjemmeside eller webshop. I denne artikel vil du få idéer til, hvorfor din virksomhed har brug for en hjemmeside til at understøtte din tilstedeværelse rundt omkring.

Hvor vigtig er en ny hjemmeside?

Lad mig bare starte med at sige, at en hjemmeside er utrolig vigtig. Ikke nok med, at den giver dig muligheder for at markedsføre dig selv på diverse kanaler, den giver dig også troværdighed udadtil. Det er her du har mulighed for at vise din ekspertise inden for dit felt eller sælge dine produkter bedst muligt.

Jo bedre og mere professionel du fremstår jo mere tilbøjelig er folk også til at købe dit produkt/din ydelse. Alt afhængig af branchen er der forskellige ting, som giver den største effekt. Hvis du har en webshop, gælder det meget om at have gode billeder og beskrivende beskrivelser af produkterne, så kunden ikke er i tvivl om noget som helst.

Hvad skal du være opmærksom på?

Men hvad skal du så være opmærksom på når du skal have en hjemmeside eller webshop?

Én ting er selve hjemmesiden, hvor du enten kan lave den selv eller få et webbureau til det. Lige gyldig, hvilken du vælger skal du have styr på billeder, tekster og hvordan designet skal være. Hvorledes designet skal se ud og hvor mange billeder samt tekster du har brug for, afhænger meget af branchen. Her kan webbureauet helt sikkert hjælpe dig, hvis du vælger sådan et.

Som webshop, skal du dog også have styr på en hel del andre ting såsom betalingsindløser, betalingsgateway, fragtsystem, samt integrationer til eksempelvis økonomisystem. Alle de førnævnte ting er ekstraomkostninger, der kommer udover hjemmesiden, men som er utrolig vigtige i forhold til at have styr på dit varelager samt forsendelsen af produkterne. Jo nemmere og mere strømlinet du gør det, jo mere tid og overskud har du til markedsføring eller andre opgaver i virksomheden.

Hvad skal du lægge til side?

Det afhænger fuldstændig af om du gør det selv, om du skal have masser af funktioner, om du er en webshop eller det bare er en simpel ydelseshjemmeside med et par sider.

Vælger du at gøre det selv, kræver det en hel del mandetimer og også lidt rynken på panden, hvis du ikke er helt vant til det. Du sparer dog en del penge til et webbureau og har selv fuld kontrol. Ulempen er, at det kan være utrolig tidskrævende og kan være en rigtig stor opgave at gabe over. Den skal jo også holdes ved lige bagefter med opdateringer og lignende.

Med et webbureau skal du selvfølgelig af med en pæn sum penge, hvor mange afhænger fuldstændig af webbureauet og, hvilke funktioner du skal have på siden. Skal du for eksempel have booking system, kalender system, brugerlogin koster hjemmesiden højest sandsynligt mere. Dog er du sikker på, at få funktioner, der kan lade sig gøre mens du samtidig kan få god og professionel sparring til designet og få den skræddersyet til dine behov.

Du kan på kun 2 minutter modtage et prisestimat på din nye hjemmeside eller webshop her.

Hvad end du vælger, skal du huske at du altid skal betale ekstra for domæne, webhotel samt eventuelle integrationer/systemer, hvis du er en webshop. Dette kan ikke blive dækket af andre end dig selv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi samler de skarpeste guides, blogs og nyheder om markedsføring, branding og webshop-drift og sender dem direkte til dig i ét samlet nyhedsbrev. Helt gratis.