Nustay

 

 

Mathias Lundø Nielsen er er navn de fleste med interesse for iværksætteri er stødt på gennem de seneste par måneder. Siden 2014 har Mathias arbejdet benhårdt på at få gjort Nustay.com klar til lancering. Nustay er en online tjeneste der matcher forbrugere, på udkig efter det helt rigtige hotel, op med hoteller ud fra data fra blandt andet Facebook. Lige nu er siden i en beta version og der arbejdes hårdt på at få den gjort klar. Selvom platformen ikke er blevet lanceret, har Mathias dog meget vind i sejlene. De første 700 hoteller er allerede integreret på platformen og samtidig har den kendte investor Lars Seier Christensen – i samarbejde med den kendte entertainer Casper Christensen – skudt et større ukendt millionbeløb i virksomheden. Vi har interviewet Mathias om Nustay, hvordan idéen opstod, livet som iværksætter, investeringen fra Lars Seier Christensen og hvilken rolle PensoPay spiller hos Nustay.

Mathias, vil du ikke starte med at fortælle lidt om dig selv og din vej ind i iværksætteri?

Jeg har altid været iværksætter, og jeg har faktisk aldrig haft et normalt job. Jeg startede mit første projekt, da jeg var 17 år gammel gennem min far, og da jeg så blev 18 år, stiftede jeg min egen virksomhed. Jeg har ingen uddannelse ud over en 10. klasse, men alligevel optaget på et MBA studie som 23-årig.

Kan du prøve at fortælle læserne om Nustay.com, som du står bag, og som Lars Seier og Casper Christensen har skudt penge i?

Idéen til Nustay opstod i starten af 2014, hvor jeg skulle på en romantisk getaway til Thailand. Jeg sad og brugte meget tid på at finde det helt rigtige hotel sammen med min kæreste. Efter tre dage finder vi så noget, som vi synes ser interessant ud. Da vi lander dernede om aftenen og kommer ud til hotellet, ser alting rigtig fint ud. Næste morgen vil vi ned til poolen, og i løbet af ingen tid er poolen fyldt op med børn.

Der var slet ikke til at være, så vi tog faktisk over og brugte nabohotellets pool- og strandområder den efterfølgende dag, da det var meget mere til par. Og her blev jeg sur. Sur over at jeg, på trods af mange år i eCommerce og tre dages research, alligevel kunne booke det forkerte hotel. Så hvis jeg kunne lave et så stort fejlvalg, hvor mange andre var så ikke i samme båd. Jeg forstod ikke, hvorfor at der ikke fandtes en søgemaskine til hoteller, der brugte den data, som der fandtes om mig på LinkedIn, Facebook og så videre. Så det hele startede altså med en dårlig ferie.

Hvordan så det oprindelige Nustay koncept ud?

Det startede ud som et ‘hent-tre-tilbud’-koncept ala AutoButler, men så udviklede det sig til at være noget mere avanceret, som det er i dag. Jeg startede det op i september 2014, men udviklingen af konceptet og websitet tog først rigtig fart omkring december og januar (2015 red.). Samtidig flyttede jeg til Dubai og begyndte også at udvikle konceptet i forhold til etablering af samarbejdsaftaler med hoteller. I starten blev hotellerne taget ind manuelt. Det var tænkt sådan, at hotellerne selv skulle lægge al data ind manuelt. Nu er vi kommet dertil, at vi er fuldt integreret med hotellerne ligesom Booking.com. Vi kunne i dag, potentielt set, håndtere mere end 451.000 hoteller, men vi har kun udvalgt ca. 700 hoteller, da vi håndterer data på en meget avanceret måde.

 


Mathias Lundø Nielsen (tv.) er til dagligt bosat i Dubai

Efter at du flyttede til Dubai, har du så kunnet mærke en forskel i måden, du driver forretning på?

Ja, helt klart. Alt det, der er sket i virksomheden, var aldrig sket, hvis jeg ikke var taget til Dubai. Dog identificerede jeg hurtigt, at mange af de hoteller, som vi gerne ville arbejde med, havde deres hovedkontorer i Dubai. Da jeg opdagede det, tog jeg derned med det samme, jeg skulle blot finde et sted at bo og pakke min kuffert.

‘Derudover har mit netværk været utrolig vigtigt. Da jeg først kom til Dubai, havde jeg idéen på plads, men websitet var langt fra klar. På et tidspunkt er jeg dog til et cocktailevent, hvor jeg taler med en bankmand. Jeg fortæller ham om konceptet, og han synes, at det lød meget spændende. Det viste sig så, at han var bankmand for en af de største luksushotelkæder i Dubai. På den måde fik jeg en aftale med en af de helt store hotelkæder. Et godt netværk er derfor meget vigtigt, og det kan få dig langt, hvis du bruger det rigtigt.

Hvad har været den største optur, og hvad har ligeledes hvad været den største nedtur for dig som iværksætter?

Den største optur for mig må klart være at få Seier Capital (ejet af Lars Seier Christensen, red.) ombord. Jeg havde pitchet til ham (Lars red.) allerede i december 2014, hvor han sagde nej. Ikke fordi han synes det var uinteressant, men fordi det var for tidligt i processen. Jeg holdte ham opdateret om vores fremskridt igennem 2015 og til sidst lykkedes det at få ham med ombord i Q1 2016. Det har givet Nustay meget mere end blot ekstra kapital, da Lars er en aktiv investor og har et helt team af dygtige rådgivere tilknyttet sit investeringsselskab.

Det er noget vi har gjort en del brug af og helt sikkert vil benefitte meget af i fremtiden. Nedture har der været mange af, men det er jo noget, man bare må tage i stiv arm. Jeg tror, at det må være nogle af de tekniske problemer med Nustay, der har fyldt mest. For eksempel da vi åbnede for tilmeldinger til vores beta. Der var simpelthen så stor interesse, at vores system havde problemer med at følge med. Det synes jeg var meget bittert.

Jeg tror, at mange vil betegne førnævnte som en mindre nedtur. Kan man så sige, at I ikke har haft nogle nedture hos Nustay?

Vi får jo nogle gange nej til samarbejder fra hotelkæder, men det vil jeg ikke betegne som en nedtur. Når jeg får et nej fra en hotelkæde, så er det jo bare med at finde en løsning. En nedtur er, hvis man går konkurs. Det har jeg gjort én gang. Men det er også noget, man lærer af.

I har været undervejs i et par år efterhånden og er lige nu i en lukket beta. Hvad mangler der, før at I kan gå i luften?

Vi skal simpelthen bare have gennemført nogle tests. Vores website har en masse integrationer med alt fra hoteller til udstedelse af Mastercards, så vi skal simpelthen bare have testet det hele igennem. Vi skal bare være sikre på, at hele flowet kører. Airbnb lancerede cirka fire gange, før de rigtig gik i luften. Det ønsker jeg ikke at gøre.

Mange snakker altid om bare at lancere og så løbende tilpasse, men for vores koncept hvor det virkelig handler om førstehåndsindtryk og det at finde det helt rigtige match, så frygter jeg, at vi ville miste rigtig mange brugere, hvis ikke det virker, når vi lancerer.

 

 

Mathias Lundø Nielsen har formået at få både den kendte entertainer Casper Christensen og Lars Seier fra SEIER CAPITAL ombord
(Foto: Helena Lundquist / SEIER CAPITAL)

 

Kan du fortælle lidt om selve websitet Nustay.com. Hvad har fokus været på?

Hele websitet er bygget op omkring det, man kalder Customer Experience Transformation, og kernen af websitet er i sig selv bygget op omkring Big Data. Det hele går i alt sin enkelthed ud på, at du skaber et emotionelt bånd mellem forbrugeren og brandet.

Vi kan på websitet skabe en oplevelse, der går udover det produkt, vi har, da vi personaliserer alt, hvilket skaber en helt speciel oplevelse hos forbrugerne. Hele vores UX og alle tilbud bygger på det, vi kan se om den enkelte bruger og dermed bliver oplevelsen meget unik.

 

I har valgt PensoPay som en redundant betalingsløsning. Kan du forklare om valget?

Når vi kommer til at gå i luften, kommer vi til at bruge rigtig mange penge på markedsføring. Derfor skal vi, hvis vores betalingsløsning går ned, i løbet af kort tid kunne skifte over til vores back-up betalingsløsning hos PensoPay. Omsætningstallene er så store i denne branche, at nedetid bare ikke må ske. Derfor har vi sat forskellige redundans (back-up) systemer op til at håndtere nedbrud.

Nu starter vi ud på det skandinaviske marked, og derfor har vi valgt PensoPay som back-up. Det var nemt at signe up. Jeg gad ikke at gå igennem alt for meget bureaukrati. Jeg valgte PensoPay, da jeg skulle have en pålidelig løsning, og samtidig skulle det være nemt at skrive sig op.

Kan du forsøge at sætte lidt ord på dialogen med PensoPay?

Jamen den har været super fin og ligetil. Det har været meget nemt at komme i gang – intet hokus pokus. Det har været det nemmeste sign-up til en betalingsløsning, jeg nogensinde har oplevet i al den tid, hvor jeg har arbejdet med eCommerce.

 

 

Kan du afslutningsvis komme med tre råd til iværksættere, som du mener, at alle bør kende til?

1. Vær modig. Du skal være villig til at lave fejl. Vær klar til at gå de ekstra skridt. Det har meget at gøre med personlig udvikling, så du skal finde ud af, hvad der skræmmer dig og arbejde med lige præcis det.

2. Husk at lytte. Mange har problemer med at lytte for at lære. Det er en kæmpe fejl. Du kan lære meget ved at lytte og forstå folkene omkring dig. Fokusér:

3. Hold fokus. Det gælder både i forhold til din forretningsidé, men også i forhold til din virksomheds kerneydelse. Undgå at brug tid på alt for mange forretningsidéer – hold dig til én enkelt idé. Når du så har fundet den specifikke idé, skal du definere din kerneydelse og så holde dig til det.

Tlf: +45 77 344 388

Telefonisk support
Mandag – Fredag: kl. 08.00 – 20.00
Lørdag – Søndag: kl. 08.00 – 20.00

Email: support@pensopay.com