I 2013 startede Henrik Højgaard Jensen børnebogsprojektet “Min Bedste Bog” som et hobbyprojekt, og i 2014 blev det til CVR nummer og tog fart som et fuldtidsprojekt.
I 2015 gik “Min Bedste Bog” fra “Løvens Hule” med en million kroner for 50 % af virksomheden, og blot et år efter var alle pengene væk.
Det betød, at Henrik var tvunget til at tage fat i investorerne med en besked om at “…enten lukker vi biksen, eller også gør vi noget”.
Det flotte regnskabsår for 2017 viser, at man heldigvis valgte at gøre noget.
Læs også Jesper Buch’s udtalelse om den vildeste turnaround nogensinde her

 

 

Hvordan kom du ind i iværksætteri og hvornår gik det op for dig, at du skulle være selvstændig erhvervsdrivende?

Jeg har altid været mest til at hjælpe andre med at få styr på IT sager, som de ikke selv havde styr på. Det var også sådan, jeg kom ind i Min Bedste Bog til at starte med. Jeg var oprindeligt IT-fyren.
Det var først efter to år, at det viste sig, at jeg kunne bruge min erfaring som selvstændig på andre områder end IT. Pludselig sad jeg alene med markedsføring, administration, kundeservice, produktion, lagerstyring, HR og så videre. Jeg besluttede mig for, at jeg troede på konceptet og ikke ville give op, og der startede jeg første bølge af vores turnaround. Det var hårdt, men også en spændende udfordring.

 

Hvordan så det oprindelige koncept ud for Min Bedste Bog?

Det oprindelige koncept så ud nøjagtigt som det gør i dag. I dag forstår vi bare vores kunder og markedet langt bedre og derfor er vores historier, illustrationer, kundeservice og markedsføring et helt andet sted end for et par år siden. Men vi er fortsat tro imod det oprindelige koncept.

 

Vi har set en opfølgning i Løvens Hule, som handlede om, at I pludselig fik hul igennem til markedet. Kan du prøve at uddybe, hvad der skete?

Vi havde alt for stor fokus på udvikling af produktet og nogle af produkterne var ikke de rigtige i forhold til efterspørgslen. Vi var af den overbevisning, at produkterne nok skulle sælge sig selv. Sådan så virkeligheden ikke ud. Det øjeblik vi fik hul igennem, var da vi begyndte at forstå os på markedsføring.

Når først man har styr på sin markedsføring, så kan man få produktet ud i hænderne på kunderne, og så kan man lære af dem og den vej igennem forbedre produktet. Da det hele var blevet lidt mere stabilt, fik jeg i 2017 råd til at ansætte medarbejdere med spidskompetencer inden for redaktionelt arbejde, sprog og markedsføring. Denne investering har vist sig at være utroligt lønsom, og vi er i dag et stærkt team, som skaber dynamik mellem det tekniske, vores optimerede bogudvalg, kulturforståelse og markedsføring. Dette er årsagen til vores vilde turnaround i 2017 med en vækst på 360%. Så trods min uvidenhed omkring alt dette, så har det vist sig at gå ret godt alligevel.

Hvordan har din deltagelse i Løvens Hule påvirket jeres forretning?

Det har givet en masse muligheder og forbindelser til spændende mennesker, som vi ellers ikke ville have haft mulighed for.
Desværre gav det os også muligheden for at brænde en masse penge af, som vi ikke selv havde tjent. Heldigvis er vi blevet klogere og har senere tjent de brændte penge ind igen 🙂

Mange læsere går måske med en idé om at skabe en online-baseret forretning eller også har de allerede gjort det. Kan du uddybe nogle af de ting, du har gjort?

Som tidligere nævnt, så er det vigtigt ikke at bruge alle ressourcerne på at udvikle produktet. Lav en prototype (Minimal viable product), få den ud på markedet og test den af. Hør derefter hvad kunderne har at sige om produktet. Det er kun dem, der kan sige, om det er en succes eller ej.

 

Nu arbejder vi med betalingsløsninger og er naturligvis nysgerrige på, hvorfor I valgte PensoPay og om vi lever op til jeres forventninger?

PensoPay blev valgt, da vi tidligere havde brugt en etableret spiller igennem et par år. Det havde vi rigtig dårlige erfaringer med. De var ikke lydhøre overfor deciderede fejl i deres platform. Trods det, at jeg mener, at jeg kunne formulere mig ret teknisk-præcist, som følge af min baggrund, så blev det ikke taget seriøst.

Fra første dag med PensoPay har jeg følt, at jeg er blevet taget seriøst. Både når jeg henvender mig omkring udfordringer i platformen og også omkring potentielle forbedringer.

Hvorfor er det –i din optik- vigtigt med den rigtige betalingsløsning?

Fordi det er en af de ting, du ikke har tid til selv at bekymre dig alt for meget om som selvstændig. Det er en af de ting, som bare skal køre, og som andre, der ved mere om det, skal have styr på for dig. Desuden skal skal løsningen selvfølgelig understøtte de betalingmetoder, som dine kunder ønsker at bruge. For os har det ikke kun været vigtigt med, hvad de danske kunder bruger, men også resten af norden og Tyskland. Og alt dette har PensoPay levet op til.

Hvorfor mener du at andre iværksættere bør vælge PensoPay?

PensoPay er efter min opfattelse en virksomhed, som egner sig rigtig godt til selvstændige. Man får et forhold til de mennesker, man snakker med og de ender med at kende ens egen virksomhed og dermed ens behov. Der bliver lyttet til ens ønsker og udfordringer.

 

Kan du afslutningsvis komme med 3 gode råd til læsere, der går og overvejer at starte webshop?

1) Få et produkt på markedet. Det behøver ikke være perfekt.

2) Få styr på markedsføring eller få hevet nogen med, som har forstand på det område.

3) Lad være med at bruge energi på ting, som andre nemt kan holde styr på for dig. Om det så er bogføring eller betalingsgateway. Det er så dumt at spare de småører, i forhold til hvad en fejl potentielt kan komme til at koste dig på den lange bane.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi samler de skarpeste guides, blogs og nyheder om markedsføring, branding og webshop-drift og sender dem direkte til dig i ét samlet nyhedsbrev. Helt gratis.