Fra 15. November 2017 blev det muligt for webshops med en PensoPay betalingsløsning, at tage imod udvalgte kryptovalutaer.

Hele kryptovaluta-verdenen er stadig i sin vorden, og har endnu ikke samme brugervenlighed som fx kortbetaling med Visa og Mastercard, men de digitale valutaer byder på et stort potentiale og udviklingen går hurtigt.

Vi har talt med Michael Bay Sørensen fra powercube.dk om deres erfaringer med at håndtere kryptovalutaer som betalingsform:

1. Vil du starte med at sætte ord på hvordan opsætningen forløb?

Det foregik ret enkelt! 

Vi bruger Woocommerce som shopplatform, og der er et plugin med god vejledning. Der er nogle få procedurer man skal igennem, mest af alt pga. sikkerhed – men der gik ikke lang tid før det hele kørte! Derefter foregik valideringen lidt ligesom man skulle ansøge om kreditkort betaling til webshoppen: Pas, regning med adresse, SKAT virksomhedsregistrering, og bankoversigt. Meget professionelt.

2. Hvad havde det af konsekvenser for konverteringsraten, hvis nogen?

Direkte 2 procents forbedring i den første måned hvis man sammenlignede med måneden før. Og det var ikke kun ordrer købt igennem Cryptovaluta alene. Det er svært at sige præcis om dét har været skyld i det, da vi også lavede en del reklame på Facebook.

3. Hvad gjorde i med Kryptovalutaen?

Vi har med det samme vekslet til danske kroner, og derefter udbetaling via. bankoverførsel.

4. Hvad skal man være opmærksom på?

Man kan veksle om til danske kroner med det samme efter en transaktion. Det er en fordel, så man ikke står med bøvl bagefter når man skal lave regnskab. Man skal være opmærksom på at vælge dette inde i sine kontoindstillinger.

5. Hvad ser du som fordele og ulemper?

I december 2017 var Bitcoin gebyret på sit højeste nogensinde, og så er Bitcoin mindre velegnet som betalingsmiddel. Af fordele ser jeg at der er sprunget mange nye spændende teknologier frem, indenfor kryptovaluta, og jeg tror på at der kommer mange nye spændende kryptovalutaer der kan tage kampen op mod Bitcoin som betalingsmiddel – og faktisk også Visa i fremtiden. Man kan fx betale med Ethereum eller Litecoin som er billigere at bruge som betalingsmiddel.

6. Hvad har det betydet for jeres forretning? Fx branding mv.

Vi har fået gode tilbagemeldinger på de Facebook grupper vi har reklameret i – det er både i ”Iværksætter” og ”Bitcoin/Crypto” grupper. Det har kun været positivt for vores forretning, og udover direkte stigning i konverteringsraten så steg besøgsantal også – og er fortsat med at stige.

Hvis du vil læse mere om hvordan du kan begynde at tage imod fx Bitcoin og Litecoin - Så brug knappen herunder.

Løsningen bliver integreret i din webshops checkout-forløb, så det fremstår som en mulighed blandt fx Apple Pay, MobilePay, ViaBill og kreditkort.