Kaffeteriet

 

Kaffeteriet.dk er en dansk webshop der sælger kaffeudstyr og specialkaffe fra nordiske mikroristerier. Med fem ud af fem stjerner på Trustpilot og et imponerende sortiment af kaffe, har webshoppen fået godt fat i de kaffetørstige forbrugere.

Virksomheden har eksisteret siden 2012 og fører i dag et stort sortiment, men rejsen hertil har været udfordrende. Virksomheden har prøvet en række forskellige webshopsystemer og det har ikke altid været en dans på roser.

Hvordan taklede virksomheden udfordringer med tidligere shopsystemer og hvordan kom ejerne til et punkt, hvor de endelig kunne fokusere på væksten? Læs vores interview med René, ejer af Kaffeteriet.dk.

Hej René. Kan du starte ud med at introducere dig selv for vores læsere?

Jeg hedder René Albertsen og er medejer af Kaffeteriet.dk. Min titel i Kaffeteriet vil nok være ‘Digital Diktator’, da jeg står for alt det digitale i vores forretning. Jeg har en baggrund som multimediedesigner og digital konceptudvikler. Derfor var det naturligt at jeg skulle lave noget online. Til dagligt arbejder jeg i designbureauet Beneath, som digital designer. Erfaringen fra mit daglige arbejde bruger jeg meget i opbygning og optimering af vores webshop.

 

Kan du – før at vi kommer for godt i gang – fortælle lidt om jeres koncept?

Kaffeteriet.dk sælger kaffeudstyr af høj kvalitet og udsøgt specialkaffe fra mikroristerier. Bag Kaffeteriet har vi en tidligere barista fra Sigfreds Kaffebar og Kaffe & Co i Aarhus. Han er med til at sikre kvalitetsniveauet af de produkter vi har på Kaffeteriet. Det skal gerne gøre at man altid kan handle hos os med sikkerhed for at det er ordentlige produkter man køber.

Vores sortiment har alt fra kaffekværne, espressomaskiner, mælketermometre og elkedler, til kaffefiltre, kaffebønner, kaffeplakater og meget mere. Det er den samme barista, som står for vores support. Så man får personlig og kvalificeret rådgivning, når man henvender sig til vores support. Vi vil næsten sige at du har din egen personlige barista du kan spørge til råds. Det får vi meget god respons på 🙂

 

Hvor langt tid har I været i gang?

Kaffeteriet.dk blev stiftet i 2012, hvor den første udgave af webshoppen blev udviklet. Det var dengang hvor vi købte ét styk af hver af vores produkter i shoppen, så vi havde dem på lager. Ikke ligefrem noget der giver den bedste indkøbspris 🙂 Nogle af produkterne hentede vi hos leverandørerne når bestillingen faldt i vores webshop. Hvis du bestilte hos os og skulle have leveret i Aarhus-området, kørte vi nogle gange ud og leverede det personligt.

Siden da har forretningen udviklet sig støt og roligt. Vi har fået indkøbt et større sortiment, i takt med at vi har solgt mere, og vi har fået meget mere styr på ordrehåndtering og fragtpriser, som gør at vi i dag kan udsende mange flere pakker end i starten. Det var dog først da vi landede på vores nuværende shopplatform, at det begyndte at tage fart. Da vi skiftede til Shopify og fik en ordentlig betalingsindløser i form af PensoPay, begyndte vi at stole så meget på vores base, at vi kunne fokusere på ting som markedsføring og på bedre aftaler med vores leverandører. Det har givet os et boost i forretningen, som har givet os mere blod på tanden end tidligere.

 

Vi har mange læsere som gerne vil have tips og tricks til hvordan de kommer i gang. Kan du fortælle lidt om hvordan I startede op?

Vores webshop har været igennem hele 3 forskellige webshopsystemer. Den startede først ud i Magento, hvor det meste var håndkodet af en udvikler som vi havde tilknyttet dengang.

Magento var et alt for stort og tungt system til vores behov dengang, og gjorde at jeg som webdesigner havde svært ved at få implementeret nogle af de optimeringsmuligheder jeg kom med. Det skulle nemlig først igennem vores udvikler. Kombinationen af at vi ikke kunne rykke på vores idéer og at selv systemet var tungt at udvikle i, gjorde at vi skiftede. Vores andet webshopsystem var PrestaShop, som blev bygget af samme udvikler og senere vedligeholdt af en anden udvikler. Det gav desværre noget rod i koden, som gjorde at vi aldrig helt følte os sikre på den platform. Når basen ikke er 100% solid, så er det svært at fokusere på at markedsføre sig.

Da vores udvikler-kræfter med tiden blev spredt lidt til højre og venstre, traf vi valget om at skifte over på et hosted webshopsystem. Det giver os mulighed for at tilgå en support når vi har problemer, men sørger også for at alting hele tiden kører. En af de vigtigste ting vi har kunnet mærke ved skiftet, er at jeg i Shopifys backend kan lave en klon af frontend-koden og så modificere den og se den med live data, uden at det påvirker hvad kunderne ser. Det giver mig en frihed til at teste og implementere løsninger selv. Noget jeg aldrig kunne i Magento eller PrestaShop. En anden vigtig ting er at vi føler af basen er 100% solid, hvilket gør at vi har kunnet fokusere på andre og vigtige ting i vores forretning, end at sørge for at platformen kører.

 

Hvornår gik det op for dig, at du skulle være selvstændig?

Jeg har siden mit studie været selvstændig erhvervsdrivende. Jeg har altid haft en lyst til at skabe mit eget og vide at grænserne ikke er der, så længe det er mit. Det betyder at den næste gode idé kan være lige om hjørnet, at det helt rigtige produkt til webshoppen kan være hos den næste forhandler man finder, eller et væld af andre muligheder venter på at man griber dem.

Det lyder cliché, men det er nu den lyst der altid har drevet mig. Kaffeteriet.dk var en mulighed, der bød sig, som jeg fandt uhyre interessant. Den favner mange af de interesser jeg har inden for webdesign, konverteringsoptimering, kaffe, online markedsføring, osv.

 

I bruger PensoPay som jeres betalingsløsning. Hvorfor?

Jeg faldt tilfældigt over PensoPay. Det blev vidst nævnt i en Facebook-side, og var derfor én af de muligheder jeg ville undersøge da vi var på udkig efter en betalingsløsning der kunne køre direkte i Shopify, uden at skulle ud i et 3.parts betalingsvindue. Grunden til at valget faldt på PensoPay, var den hurtige respons på min henvendelse, samt at de kunne tilbyde god support og kun ét sted jeg skulle henvende mig.

 

Hvad mener du, at man skal lægge vægt på, når man vælger en betalingsløsning og hvorfor er det vigtigt, at man vælger den rigtige løsning?

Det er vigtigt at have en betalingsløsning der bare kører. Men når det en sjælden gang går galt, eller når lovgivning, systemer eller andet ændrer sig og det har indflydelse på ens betalingsløsning, så er det vigtigt at have adgang til en hurtig support som lytter og handler hurtigt. For os har det været vigtigt at få en betalingsløsning, hvor vi kan få lavet de tilpasninger som giver mening for vores forretning og ikke mindst for vores kunder.

Kan du prøve at sætte ord på hvorfor andre erhvervsdrivende bør vælge PensoPay?

Hvis andre erhvervsdrivende ønsker en bundsolid betalingsløsning, hurtig support og at blive hørt, når der er ønsker til tilpasninger eller opsætninger, så skal de vælge PensoPay.

 

Kan du afslutningsvis komme med tre gode råd til de af vores læsere, som overvejer at starte egen forretning?

Ræk ud. Forhør dig hos lignende idéer til dig, eller webshops i en anden branche end den du vil ind i. Det vil muligvis kunne give dig en masse god viden, et netværk og sparringspartnere i din færden som selvstændig. Noget vi har brugt meget.

Hav tålmodighed. At opbygge en forretning fra bunden tager længere tid end man tror. Vi har været i gang i 4-5 år efterhånden, men har først skulle finde vores nuværende form og koncept, førend forretningen har været positiv.

Gør det du er god til, og find andre til resten. Vi har et par gode interne ressourcer i os selv, men har også haft stor succes med at bruge vores netværk til at outsource nogle af de opgaver som vi er mindre gode til, eller som vi ikke har haft mulighed for at kunne fokusere nok på selv.

PensoPay e-bog

forøg din online omsætning på 3 uger

Tlf: +45 77 344 388

Telefonisk support
Mandag – Fredag: kl. 08.00 – 20.00
Lørdag – Søndag: kl. 08.00 – 20.00

Email: support@pensopay.com