RegnskabsHelten: Se de 5 typiske bogføringsfejl, der kan koste dig dyrt som webshopejer!

 

Etabler en god praksis fra start

Vil du også sikre dig, at du undgår de 5 typiske bogføringsfejl, der kan koste dig dyrt som webshopejer? Så er du kommet til det helt rette sted. https://www.regnskabshelten.dk, har skrevet dette blogindlæg, således du kan undgå disse bogføringsfejl.

Som webshopejer er der mange forskellige arbejdsopgaver at tage sig af. Ofte er det ikke bogføring, der får lov til at ligge øverst på joblisten. Det ved vi alt om… Og vi forstår dig godt… MEN!

Får man ikke prioriteret sin bogføring højt fra starten, risikerer man hurtigt at ende i en ærgerlig faldgrube. Det er dén faldgrube, hvor man pludseligt mister overblikket over moms og ind/udbetalinger samt priser på gebyr, moms – og som en naturlig forlængelse heraf; deadlines hos SKAT.

Hvis man som webshopejer får etableret en god praksis i forbindelse med bogføringen fra start af, er der ikke så meget at rafle om; man står bare stærkere.

Bogføring skaber overblik over dine indtægter og udgifter, og giver samtidig et indblik i nye muligheder for videreudvikling af din virksomhed.

Det er aldrig for sent at få etableret en god bogføringspraksis!

Og her får du 5 gode råd til, hvordan du som webshopejer kan praktisere den gode bogføringsskik.

Betalingsgebyr

For at kunne modtage online betalinger fra dine kunder via din webshop, skal du bruge en betalingstjeneste. Her skal du være særlig opmærksom på din betalings- og indløsningsaftale når du bogfører dit salg.

Det er nemlig her, at der ofte forekommer en masse skjulte gebyrer!

For det første kan man med stor fordel sørge for at bruge en betalings- og indløsningsaftale hos den samme udbyder for at holde tingene samlet på administrationssiden (pænt seriøs anbefaling)

Hos (PensoPay) tilbyder de en totalt samlet betalings- og indløsningsaftale. De understøtter udover kortbetaling også flere betalingsplatforme som: Mobilepay, Applepay, Viabill, Paypal og Bitcoin.

For det andet er det vigtigt at du finder ud af at håndterer disse gebyrer og lærer at indføre dem i din bogføring fra start af, for at undgå kaos i dine opgørelser.

Fakturering – Struktur skaber orden

Når kunder foretager køb via din webshop, modtager de en ordrebekræftelse og faktura.

En god faktureringsprocedure er et super vigtigt grundelement når man bogfører. Ofte er det forskelligt, hvordan man bedst bogfører sine faktura og i sidste ende handler det også om, hvad der praktisk giver mest mening for dig i forhold til din forretningsstruktur.

Hvis du vil undgå fejl i din bogføring, så sørg for at holde orden og struktur i dine fakturabilag.
Et eksempel kan være at give faktura forskellige numre fra 0001, 0002, 0003 etc.

Tip: Du kan faktisk bare nøjes med at sende en ordrebekræftelse ud til dine kunder, hvis den lever op til informationskravet på en faktura 😊

Momsbetaling

Som webshopejer registrerer og indberetter du din moms. Momsregnskabet skal være retvisende for, hvor meget du skylder hos SKAT (eller har til gode – håber vi!).

Når du prissætter en vare, lægges der 25% til beløbet.

Når du køber en vare, trækkes der 20% fra. Begge beløb skal indberettes til SKAT.

Hvis man glemmer at holde styr på momsafregningen, kan man risikere at modtage en efterbetaling af skat- eller moms. Derfor er det super vigtigt at inkludere sine momsberegninger og få dem bogført i regnskabet.

Det er den eneste måde du kan vide dig sikker på, om du får et smæk fra skattefar… haha…

Hvordan beregner man fra eksklusiv moms til inklusiv moms?

Pris eksklusiv moms * 1,25 = pris inklusiv moms

Hvordan beregner man fra inklusiv moms til eksklusiv moms?

Pris inklusiv moms * 0,8 = Pris eksklusiv moms

Hold styr på deadlines for Årsrapporten

Man skal ca. have indleveret sin årsrapport til erhvervsstyrelsen 5 måneder efter d. 31. december. Det vil sige typisk omkring d. 31. maj.

Slutter regnskabsåret pr. 30 juni, skal årsrapporten være indsendt senest 30. november.

Selvom vi ville ønske at gøre dét at føre regnskab til noget lidt mere laissez fair (vi prøver), så er det en utrolig vigtig dato at have styr på. Rammer man ikke denne deadline, får du en frist på 8 dage via din e-boks. Har du stadig ikke fået samling på dit papirhelvede, kan det koste bøde til selskabets ledelse.

Det er forskelligt, hvordan du indberetter din årlige opgørelse alt efter din virksomhedsform – om du ejer et selskab eller er stiftet som selvstændig. Om du er vægtklasse A, B, C eller D.

Hos Regnskabshelten anbefaler vi, at du får dannet dig et overblik over deadlines i forbindelse med årsrapporten. Og jo bedre du har styr på den løbende bogføring, des lettere får du ved at udarbejde årsregnskabet.

Få et regnskabsprogram

Når du driver en webshop, kan man hurtigt få for meget af papirstakke og uoverskuelige excelark. Ønsker man at få godt styr på ovenstående, kan det her til slut varmt anbefales at arbejde i et regnskabsprogram.

Et regnskabsprogram vil typisk udregne den moms, der skal indbetales til SKAT ud fra dine bogførte oplysninger. 

Et regnskabsprogram holder styr på det meste for dig og passer godt sammen med din webshop.

Bedst af alt; det samler alle dine bilag og regnskaber ét sted.

Afsluttende

Der er meget at holde styr på, når man har en webshop. Det er ikke altid at man får styr på sin bogføring fra start – men det betaler sig!

Følg disse 5 råd, og vi kan love dig for at du er godt på vej til at få et større og bedre indblik i din webshop via noget så banalt som din bogføring.

Regnskabshelten hepper på webshopejerne! Vi er helt vilde med dem og vi står altid klar til en uforpligtende snak om din bogføring og revisionsproblemer.

Du er også velkommen til at holde øje med vores blog på https://www.regnskabshelten.dk og få flere gode tips og tricks til din virksomhed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi samler de skarpeste guides, blogs og nyheder om markedsføring, branding og webshop-drift og sender dem direkte til dig i ét samlet nyhedsbrev. Helt gratis.