COVID-19 ændrer danskernes online købsmønstre

Den nye coronavirus, Covid-19, har braget ind over Danmark den seneste tid. Danskerne er sendt hjem, grænserne er lukket, forsamlinger på over 10 forbydes og så er erhvervet i den grad ramt.

De fysiske butikker lukkes i en periode, og medarbejderne sendes hjem. Virksomhederne ændrer strategi og forbrugerne ændrer købsvaner. Alt i alt en krisesituation, som rammer lige fra den almene dansker til de store virksomheder. Men som man siger, ”intet er så dårligt, det ikke er godt for noget andet”.

 

4 Brancher ramt på godt og ondt

Vi har i PensoPay nøje fuldt udviklingen af covid-19, regeringens tiltag og ikke mindst vores kunders webshops. Det vi oplever, er en helt ekstraordinær situation, hvor nogle af vores kunder må opleve en voldsom forandring på deres forretning; og ikke nødvendigvis en dårlig forandring. Det betyder rettere, at vi, i PensoPay, kan se en klar ændring i de forbrugsmønstre der har udviklet sig, i denne corona-tid.

 

1. Stor fremgang i fødevare- og restaurationsbranchen

I mens covid-19 lukker utallige fysiske butikker ned, bliver den derimod et springbræt for diverse online forretninger. Især ser vi en oplagt, og nok ikke så overraskende, trend i fødevarer og ikke mindst take-away. Selvom de fysiske dagligvarebutikker ikke har lukket, har nedlukningen af landet givet fødevare- og restaurationsbranchen en betydelig efterspørgsel online. Med regeringens tiltag, har mange caféer, restauranter og andre været nødsaget til at lukke af for kunderne i deres fysiske arealer. Vi ser dermed, at flere og flere af deres kunder, har søgt nye og andre muligheder, for at skaffe det færdiglavede mad. Især har ”madbokse” været i kæmpe vækst online. Og nu ser vi også, at flere og flere caféer og restauranter viser deres flag på nettet, med online take-away løsninger leveret lige til døren.

 

2. Gaming udstyr og spil boomer

Med en masse danskere hjemsendt fra arbejde, er det langt fra alle med muligheden for hjemmearbejde. Det betyder jo nok også, at kedsomheden nemt kan indtræffe hos mange, og dermed skaber det mere tid, til at pleje sine hobbies. Nu skal vi selvfølgelig ikke skue alle danskere over en kam, men alligevel ser vi en tydelig sammenhæng af efterspørgslen på gaming udstyr og de mange hjemsendte danskere, der på få uger har givet branchen en bemærkelsesværdig opmærksomhed online.

 

3. Ansigtsmasker og rengøringsartikler

Det der overraskede os, og skabte stof til eftertanke var, at salg fx ansigtsmasker og rengøringsartikler trender op ad. Ligesom gaming branchens stigende efterspørgsel, kan det betyde, at karantæne situationen har givet danskerne en masse tid på hænderne til at tænke mere på sig selv, deres velbefindende, hus og have. Det går måske fint i tråd med at gør-det-selv og forårsrengøringen -helt efter årstiden- tager fart.

 

4. Tøjbranchen er stagneret

Tøjbranchen er en af de brancher som, i modsætning til de førnævnte, taber moment online på denne corona-tid. Man skulle have troet, at med nedlukningen af de fysiske butikker, at handlen var rykket online. Tværtimod; tøjbranchen har generelt ikke set samme aktivitet online, som før Danmarks nedlukning, og dette viser et klart billede af de trends covid-19 har ændret. Danskerne prioriterer altså deres online handel og købsadfærd betydeligt anderledes end før.

At vide sig 100 pct. sikker på, hvorfor danskerne har ændret deres købsadfærd, skal man nok passe på med. Men én ting er meget sikkert – virksomhederne er ramt på både godt og skidt, og nye strategier og tiltag igangsættes i de respektive brancher.

Dertil, har PensoPays direktør og medstifter, Pierre Rindsig, udtalt sig om nogle gode råd til, hvordan man som virksomhedsejer kan styrke sin forretning, i mens landet er sat i karantæne. Her fortælles der blandt andet om fordelen ved at besætte så mange salgskanaler det er muligt.

Du kan læse resten af artiklen i linket her:
https://minbynews.dk/udvid-dine-salgskanaler-med-en-onlineloesning/?fbclid=IwAR0Tdfcc3c7vXwwmd_VaIft4TPBSPbSDwphVZp4TbbuO315qxczadXo0rrw

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi samler de skarpeste guides, blogs og nyheder om markedsføring, branding og webshop-drift og sender dem direkte til dig i ét samlet nyhedsbrev. Helt gratis.