Content marketing – værdiskabende indhold til Google og de besøgende

Online markedsføring er en dynamisk størrelse, som hele tiden ændrer sig. Både private virksomheder samt offentlige institutioner skal være up to date på området, hvis de vil gøre sig forhåbninger om succes på tværs af de mange platforme online, og derfor kommer der lidt hjælp her.

Når man skal vælge sin strategi online, er der et hav af muligheder, og det er ikke altid til at finde ud af, hvilken retning man skal gå i, men her i blogindlægget hjælper vi dig lidt på vej, så du finder den rette vej til de besøgende samt Googles hjerte. Selvfølgelig er der mange grene, og vi kan ikke gå i dybden med dem alle, og vi holder derfor fokus på content marketing. Det dækker over flere beskæftigelser inden for online markedsføring, og det er ikke uden grund, at det er blevet det helt store buzzwords. Det er uden tvivl en af de mest effektive fremgangsmåder, når det kommer til at konvertere kunder, men samtidig rangere højt på Google.

Så har det interesse for dig, kan du læse med her.

Vi kommer ikke igennem ctr og metadata, som begge er vigtige elementer, når du skal sætte prikken over i’et med dit content. Hvad er ctr og metadata? Det kan du læse om her efterfølgende.

 

Hvorfor vinder content marketing frem?

Først skal det lige kortlægges, hvad ordet beskriver samt dækker over. Content marketing er en fancy betegnelse for, at man laver indhold, der er værdiskabende for den besøgende på den ene eller anden måde. Det er kort sagt indhold, som skal tiltrække besøgende, men samtidig engagere de nye samt de ældre. Det er en måde, hvorpå man skaber tætte relationer samt loyalitet til kunderne, men det er ydermere en måde, hvorpå virksomheder klatrer flere trin op i deres rangering på søgemaskinerne, som vi kigger på længere nede i dette indlæg.

 

Men hvorfor skal virksomheder skabe værdi for kunder med deres indhold, og hvorfor kan de ikke nøjes med at skabe værdi gennem produktet eller ydelsen? Det skyldes simpelthen, at kunder er trætte af at blive bombarderet med opfordringer til køb samt sælgere, der nærmest forsøger at proppe et køb ned i halsen på dem. De vil nu i højere grad kunne identificere sig med den virksomhed, og det sker gennem indhold. Det er også derfor, at indhold nu handler mere om storytelling samt værdier, som det tydeligt ses på tværs af platforme. Vi vil ikke ”snydes” til et bestemt valg, men vi vil føle, at vi træffer et velovervejet et på baggrund af vores egne værdier og holdninger, hvilket content marketing hjælper med.

 

Populære fokusområder til din content marketing-strategi

Måske kan du ikke helt sætte et billede på, hvornår du er blevet udsat for content marketing, men det omgiver dig hver eneste gang, du bevæger dig ud på det store internet. Dog tager vi lige et tættere kig på nogle af de virksomheder, som virkelig har formået at give noget indhold, som ikke bare er salg, salg, salg, men som i stedet kan tiltale kundens følelser – og du kan passende suge noget inspiration til dig.

 

Produktteksterne – sælg værdien af dit produkt/ydelse

Første stop er de enkelte beskrivelser af dine produkter, og alt information omkring dette område kan du også videreføre til dine kategoritekster.

Tekstindholdet på din side er nemlig utroligt vigtigt, hvis du vil rangere, men samtidig konvertere kunder. For det første skal det ikke være for salgsfokuseret, da det får besøgende til at hoppe fra, og Google samt de andre søgemaskiner går meget op i, hvor længe kunder er på din side – så fang dem med godt indhold, som er sjovt eller lærerigt.

Kort sagt skal du ikke sælge produktet, men i stedet værdien. Du skal sælge hullet i væggen og ikke boremaskinen, ligesom Coca Cola sælger følelsen, du får, når du nyder deres drikkevarer – ikke selve produktet osv. Der er mange af disse eksempler, og du skal selv tænke over, hvilken værdi dit produkt/ydelse skaber eller repræsenterer.

Kilde: IKEA.com

IKEA er 100-meter mester i denne disciplin, som det fremgår af ovenstående beskrivelse. De sælger ikke det åbenlyse, som vi alle kan se – nemlig stolen. Nej, de sælger den værdi, der kommer med et eventuelt køb. Her er den en komfortabel stol, som du kan bruge til filmaftener, og det er noget, vi alle kan forholde os til, fordi det er jo i bund og grund derfor, vi skal have stolen.
Når de så har solgt værdien, kan du så læse videre i bunden omkring produktinformationen, materialerne, vægten, mål osv. Det vil sige alt det, som er nødvendigt at vide, men som ikke vækker en følelse i os.

 

Vidensportal/blog

Det er ikke for hyggens skyld, at mange virksomheder poster et hav af ressourcer på deres blog. Det trækker nemlig utrolig meget trafik ind, som Google jo er vild med, men samtidig skaber det noget brugbart samt informationsrigt indhold, som jo er hele pointen med content marketing.
Fri Bikeshop er et fremragende eksempel på dette, som du kan se nedenfor.

Kilde: Fribikeshop.dk

En blog er ikke her, hvor de købeklare kunder nødvendigvis kommer ind, men det er mere stedet, hvor de kommer efter råd eller tips, der gør, at de kan klare problemerne selv. Det kan lyde underligt, at man som virksomhed vil hjælpe dem med at klare det selv, men det er der skam en god grund til. På den måde fremhæver du dine kompetencer, du skaber en god relation og en stærk loyalitet for dit brand, da du kan få stemplet som trusted advisor.

Og kaster vi et blik på ovenstående, vil de fleste alt andet lige købe deres nye cykelhjelm, pumpe eller cykelcomputer hos Fri Bikeshop, hvis de først har hentet råd her. Det er altså ikke nødvendigvis personer, som er langt nede i salgstragten, der kommer ind her, men de kommer tilbage senere, hvis de har brug for hjælp eller produkter til cyklen.

 

White papers/e-bøger

Er man ekspert inden for et område, kan det være en god idé at udarbejde en mere kompleks guide med tips til et bestemt emne. I folkemunde bliver disse indlæg typisk kaldt for white papers/e-bøger, og ofte kræver det en e-mail fra den besøgende at låse op for indholdet. Det skyldes ofte, at virksomheden på denne måde også får mere ud af det hårde arbejde. For alle deres gode råd får de selvfølgelig et positivt stempel for at dele ud, men samtidig får de adgang til eftertragtede e-mails, som kan være guld værd i markedsføring på længere sigt.

Herunder kan du se et eksempel på TEXTA, der tilbyder en begynderguide til e-mail marketing.

Egentlig tilbyder TEXTA hjælp til e-mail markedsføring som ydelse, men alligevel vil de gerne hjælpe deres besøgende på vej ”grais”, så de kan klare det på egen hånd. Dette er en god måde, hvorpå man kan blive trusted advisor, men samtidig er det en langsigtet salgsstrategi. Får kunderne noget godt indhold, vil de nemlig alt andet lige vende tilbage til TEXTA, hvis de har brug for uddybninger eller hjælp til mere tekniske områder af denne markedsføringsform.
På marketing-sprog hedder denne content-strategi gated content, og det dækker altså over en situation, hvor læseren skal opgive noget information for at ”låse” op for indholdet.

 

Øg time on site og konverteringer med video

Det er ikke for sjovt, at virksomheder kæmper med at skyde fede videoer til deres hjemmeside samt sociale medier. Det virker bare bedre, og her kan du læse 19 imponerende statistikker omkring video content. Skal vi hive nogle få frem, kan det være, at 72 % virksomheder oplever en bedre konvertering, samt at den gennemsnitlige besøgende bruger 88 % mere tid på en hjemmeside med video, hvorfor vi selvfølgelig skal have et eksempel med her.

Her er endnu et strålende eksempel, som viser, at det ikke er salg, salg, salg, der skal være i fokus. Det er værdien, og her er den værdi, at du får et par komfortable bukser med stræk, som kan klare selv den hårdeste hverdagsbeskæftigelse. Prisen fremgår ikke engang, men det er også underordnet her, fordi værdien er solgt, og prisen har derfor en mere underordnet betydning.

 

Ovenstående er blot eksempler og bud på, hvad godt content kan være, men der findes mange andre fremragende eksempler ude på markedet, og det handler blot om, at du søger en masse inspiration, så du selv kan komme i gang.

 

Tænk søgemaskinerne ind i din content marketing-strategi

Hovedsageligt har ovenstående haft fokus på den besøgende, og hvordan det værdiskabende indhold kan føre til en konvertering, en større loyalitet eller en ny og stærk kunderelation.
Dog er content marketing også i høj grad fokuseret på at give søgemaskinerne noget, de vil vise frem for deres besøgende, hvilket er det, der giver de høje placeringer.

 

Din strategi ift. tekstforfatningsdelen

Som nævnt skal der sælges værdi, men samtidig skal du have styr på, hvordan søgemaskinerne ser på din tekst, inden du kaster dig ud i den. Der er altså nogle områder, der skal kortlægges, inden du kan forfatte en fængende tekst. Før du begiver dig i kamp, skal der laves:

 

  • Analyse af din målgruppe
  • Søgeordsanalyse
  • Klarlæggelse af søgehensigten
  • Volumen på søgeordet

Til dette kan det være en fordel at have analyseværktøjer som Analytics, Keyword Planner samt Ahrefs i dit arsenal. Med disse bliver ovenstående hurtigt klart, og det kan hjælpe dig med at fokusere på lige de søgeord, hvor du faktisk har mulighed for at rangere, når du skal i gang med tekstforfatningsdelen.

 

Fasthold de besøgende på siden

En af de vigtigste pointer med content marketing er, at du holder de besøgende på din side, og det gør du ikke, hvis du forsøger at proppe noget ned i halsen og sælge dem dine produkter alt for åbenlyst. Du skal lave noget spændende indhold, som de vil interagere, se eller læse. Når søgemaskinerne først opdager, at kunderne bliver på din side, er det alt andet lige, fordi du har noget informativt på den, og det vil Google gerne vise frem for deres besøgende. Det starter derfor en multiplikatoreffekt, hvor du får flere besøgende grundet bedre placeringer, de nye bliver også længere tid, og så vil du fortsætte med at rykke op ad rangstigen. Dermed kan en content marketing-strategi hurtigt afspejle sig på trafik, salg samt placeringer.

 

Lav en plan for den næste periode

Ligesom alle andre virksomhedsejere har du utroligt travlt, og det kan betyde, at du negligerer dit eget indhold til fordel for andre opgaver. Derfor skal du enten udlicitere det eller lægge en plan med KPI’er, deadlines osv., så du kan holde dig selv op på den.

 

En content-strategi for denne måned kan se således ud:

 

  • Tekster til hele siden inden d. 30.
  • Video til X antal undersider
  • To blogindlæg pr. måned
  • To nyhedsbreve pr. måned
  • Tre opslag på sociale profiler
  • Et white paper/en e-bog hvert kvartal.

 

Det kan virke utrolig simpelt, hvilket også er tilfældet. Dog er det bare vigtigt, at du får fastsat nogle deadlines, da det ellers kan blive trukket i langdrag og måske endda aldrig rigtig blive klaret.

 

Start ud på de områder, hvor du har kompetencerne, og så må du ellers købe dig til det resterende. Content marketing er nemlig vigtigere end nogensinde, og du bliver nødt til at have det ind i din strategi online, hvis du vil gøre dig forhåbninger om succes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi samler de skarpeste guides, blogs og nyheder om markedsføring, branding og webshop-drift og sender dem direkte til dig i ét samlet nyhedsbrev. Helt gratis.