5 gode råd til effektiv Facebook annoncering

 

 

 

Af Niklas Bruun – Stifter og Paid social specialist hos NB Digital, der hjælper virksomheder med at indfri deres potentiale med Facebook annoncering.

 

 

Det er ikke tilfældet at Facebook har over 6 millioner annoncører og virksomheder i efterhånden alle brancher benytter sig af mediet. Facebook er foruden at være det mest avancerede annonceværktøj måske også det sociale medier, der tilbyder de mest præcise målretnings muligheder.

 

Men hvorfor det? Simpelthen fordi, at Facebook har så ekstremt meget data om sine brugere. Faktisk så meget data, at du kan sammenligne dine brugere på tværs af landegrænser og få Facebook til at hjælpe dig med at finde dem, der ligner dine eksisterende kunder mest på samtlige parametre.

 

Til dagligt hjælper jeg en række virksomheder i hele landet med af få mest muligt ud af deres annoncekroner, og jeg har her samlet 5 af de bedste råd, jeg kan give til dig som annoncør på platformen. Faktisk er disse råd også blevet delt af Facebook selv under navnet Facebook Power5.

 

Facebook Power5 formlen består grundlæggende af råd om at gøre din annoncering mere simpel, dynamisk og automatiseret. En fantastisk cocktail, som på mange måder kan spare os for tid i Facebook Business Manager, hvor vi administrerer annonceringen.

 

 

 

Auto Advanced Matching

Advanceret matching kan aktiveres blot ved klik på én knap. Men hvad gør det?

 

Helt simpelt giver det dig bedre resultater. Det er Facebooks værktøj til mere avanceret dataindsamling om de brugere, som besøger dit website.

 

Et værktøj som giver platformen endnu bedre forudsætninger for at matche besøgende på dit website med brugere på Facebook. Dermed vil det helt naturligt øge antallet af tilskrevne konverteringer, øge størrelsen på din brugerdefinerede målgruppe og sænke din pris pr. konvertering på konverteringsoptimerede kampagner.

 

5_gode_råd_til_effektiv_facebook_annoncering

 

For at forstå hvordan Facebook kan indsamle disse personoplysninger uden at overtræde GDRP, skal man gå lidt mere nørdet til værks i beskrivelsen. Kort sagt bliver disse personoplysninger hashkrypterede, således de ikke kan læses af andre.

 

 

 

 

Simplified account structure

Sørg for at holde en meningsfuld kampagnestruktur. Mange af de annoncekontoer jeg gennemgår, har slet ingen struktur, og det giver Facebook ekstremt dårlige forudsætninger for at optimere kampagnerne på baggrund af historisk data.

 

Opsæt gerne kampagne-strukturen på baggrund af hvor i kunderejsen du henvender dig til kunderne. Således at der eksempelvis er en kampagne, som udelukkende indeholder re-targeting målgrupper. Dermed kan Facebook’s algoritme i denne målgruppe optimere efter de personer, der tidligere har været mest tilbøjelige til at købe eller besøgende, som ligner disse personer.

 

Ved at holde dine annoncesæt og annoncer samlet under en mere simplificeret kampagnestruktur og dermed færre kampagner, vil du også give algoritmen de bedste forudsætninger for at prioritere de bedst performende målgrupper og annoncer.

 

 

 

Campaign Budget Optimization

Som kort nævnt ovenstående kan Facebooks algoritme selv prioritere annoncesæt og annoncer, som klarer sig bedst inden for en bestemt kampagne.

 

Dette er hele tankegangen bag CBO eller Campaign Budget Optimization, som er kampagneopsætningen, hvor man opsætter budgettet på kampagneniveau. Herfra fordeles det automatisk til de respektive annoncesæt og annoncer, der performer bedst.

 

Da dette blev introduceret, fungerede det desværre ikke super godt, men det er efterhånden blevet forbedret så meget, at jeg helt klart vil anbefale, at man benytter sig af CBO til at optimere kampagnerne effektivt.

 

 

5_gode_råd_til_effektiv_facebook_annoncering

 

 

 

Automatic placements

Ønsker du at blive vist på Facebook, Instagram, Messenger og Facebook’s audience network af godkendte websites og apps udenfor Facebook? Lige her er der mange som er meget selektive og kun ønsker at blive vist på enkelte placering, som de måske kender til.

 

Men hvordan kan du få de billigste og mest effektive visninger? Det gør du som udgangspunkt ved igen at overlade beslutningen om disse placeringer til algoritmen og bruge din tid på at lave godt indhold, som passer til de enkelte placeringer.

 

5_gode_råd_til_effektiv_facebook_annoncering

 

 

 

Dynamic ads

Dynamiske annoncer i dine re-targeting kampagner er måske den lavest hængende frugt for de fleste virksomheder, når det gælder Facebook annoncer og måske annoncering på sociale medier i det hele taget.

 

Dette giver dig mulighed for at lave meget mere personlige annoncer på baggrund af de produkter eller ydelser, som besøgende har vist interesse for på dit website.

 

Jeg oplever personligt disse som værende de kampagner, der skaber det absolut største afkast på tværs af de virksomheder, jeg har samarbejdet med. For at komme i gang kræver det blot, at du har opsat din Facebook pixel og har et produktkatalog, som du kan overføre til Facebook.

 

 

Jeg ønsker dig god fornøjelse med din annoncering – tak for din interesse i dette blogindlæg: 5 gode råd til effektiv Facebook annoncering.

 

 

Niklas B. Hansen
Founder & Paid Social Specialist
+45 26709029
niklas@nbdigital.dk
www.NBDigital.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi samler de skarpeste guides, blogs og nyheder om markedsføring, branding og webshop-drift og sender dem direkte til dig i ét samlet nyhedsbrev. Helt gratis.