5 tips til dig der ønsker at optimere din abonnementsforretning

Hvis du driver en abonnementsforretning og ønsker at få inspiration til, hvordan du kan skabe yderligere salg i din forretning, så kommer der her 5 tips, som kan gavne din abonnementsforretning og forhåbentligt øge dit salg.

 

1.    Navne og psykologi – Brug ord og vendinger, så din service fremstår mere attraktiv

Et sted hvor du nemt og hurtigt kan give dine services og dine medlemmer en bedre oplevelse, er ved at ændre i navnene på de abonnementspakker, som dine kunder køber sig ind på.

I stedet for at kalde et medlemskab for bare ”medlem”, så kan du kalde det ”Premium medlem”, ”VIP medlem”, ”Guld medlem” eller noget helt andet. Det vil hurtig få dit medlemskab til at fremstå mere attraktivt og dine medlemmer vil føle sig mere specielle.

F.eks. har inspo.dk valgt at kalde alle vores medlemmer for ”Premium medlemmer” og igennem hele købsrejsen bliver der løbende nævnt, at man bliver Premium medlem.

Du kan også kalde dine services for en fordelsklub, rabatklub eller noget helt tredje, i stedet for det kedelige og intetsigende udtryk som ”medlemsklub”.

Det er også vigtigt, at du husker at bruge ord og udtryk som ”Du sparer”, ”Kun som medlem”, ”Unikke produkter” og lign. Dette får din medlemstjeneste til at fremstå mere unik og attraktivt for dine besøgende.

 

2.    Test dine priser

Hvis du ikke har testet dine priser endnu, så skal du skynde dig at få det gjort. Du kan hente rigtig meget omsætning ved at teste dine priser på din abonnementsforretning.

F.eks. satte regnskabsprogrammet Dinero deres priser op med 40%, hvorefter kun få af deres medlemmer valgte at opsige deres abonnement pga. prisændringen.

Det betød, at de kunne øge deres omsætning med 40% grundet deres prisændring. Det er selvfølgelig ikke samme case med alle, men hvis du ikke tester det, så finder du aldrig ud af det.

Derfor bør du teste alle typer af priser. Det er dog vigtigt at kigge på livstidsværdien af en kunde, når du tester dine priser. Måske er der færre der vælger at lave et abonnement hos dig, hvis du sætter prisen op, men hvis de er medlem hos dig i mange år, så kan det være at det betaler sig på den lange bane.

 

3.    Husk at være gennemsigtig og åben

De fleste har hørt skrækhistorier med abonnementsfælder, hvor folk laver et abonnement, som de er bundet til at være medlem af i flere år, fordi de ikke læste betingelserne ordentligt igennem.

Det har gjort, at vi i Danmark er mere skeptiske og tilbageholdende, når vi skal lave et nyt abonnement. Derfor er det vigtigt, at du er åben med dine vilkår og betingelser. Hvis du ikke kører med nogle former for binding, så er det vigtigt at du er åben omkring dette under hele købsprocessen. Her kan det være en god ide at bruge udtryk som: ”Ingen binding” og ”Let at opsige”, før folk skal svinge deres dankort.

Husk også at holde dine abonnementsbetingelser overskuelige og let forståelige.

 

4.    Beløn loyalitet

I stedet for at bruge en masse kræfter på at få nye medlemmer ind i din abonnementsforretning, så kan det være en rigtig god ide at forkæle dine nuværende medlemmer og særligt dem, som har været medlem hos dig i lang tid.

Hvis dine loyale medlemmer føler, at de bliver værdsat og belønnet for deres loyalitet, kan du i princippet få kunder, som er medlem hos dig i mange år frem.

Hvis du ikke husker at belønne dine loyale kernekunder, vil det være omkostningsfrit for dem at skifte over til en ny konkurrent.

Du kan f.eks. lave en rangstige; jo længere tid man har været medlem desto flere fordele får man.

Her kommer et par fordele, man kunne forkæle sine loyale medlemmer med:

  • Øget rabat
  • Gratis fragt
  • En gave hver måned

 

5.    Giv en gratis prøveperiode

En effektiv måde man kan omdanne sine besøgende til medlemmer på, er at gøre indgangsbarrieren så attraktiv som mulig. Det kan man bl.a. gøre ved at give en intropris til nye medlemmer eller tilbyde en gratis prøveperiode.

Man kender det fra f.eks. Netflix, hvor man har mulighed for at få en gratis prøveperiode i 30 dage, og hvis man ikke afmelder sit Netflix abonnent før de 30 dage er gået, så bliver der trukket penge for en ny periode.

At give sine besøgende mulighed for at få en prøveperiode eller en intropris, kan du nemmere få nye medlemmer ind i ”folden” og på den måde få dem til at blive betalende medlem.

Du skal dog passe på, at du ikke giver for meget væk, så dine nuværende medlemmer føler sig snydt og overset.

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi samler de skarpeste guides, blogs og nyheder om markedsføring, branding og webshop-drift og sender dem direkte til dig i ét samlet nyhedsbrev. Helt gratis.